Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Ξαναδίνοντας στο Θωρηκτό "Γ. Αβέρωφ" την λάμψη που του στέρησε ο χρόνος


Οι προγραμματισμένες εργασίες εργασίες συντήρησης στα ύφαλα και στα εξωτερικά καταστρώματά του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» καθώς και στοχευμένες αναβαθμίσεις εσωτερικών χώρων οι οποίες εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν δύο μήνες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ, για την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών έχουν εξασφαλισθεί χορηγίες που θα καλύψουν μέρος των αναγκών προμήθειας υλικών και παροχής υπηρεσιών.

Οι Κύκλωπες στην «Θεογονία» την «Οδύσσεια» και τα Κυκλώπεια Τείχη

Οι Κύκλωπες ήταν τερατόμορφες θεότητες και είχαν τεράστια δύναμη. Υπάρχουν πολλές ερμηνείες για την καταγωγή τους. Σύμφωνα με το επικό ποίημα του Ησίοδου «Θεογονία», ήταν τα τρία παιδιά του Ουρανού και της Γαίας: ο Στερόπης, ο Βρόντης και ο Άργης.

Όταν ο Ουρανός φοβήθηκε ότι απειλείται η εξουσία του, τους φυλάκισε στα Τάρταρα. Ωστόσο, οι Τιτάνες θέλοντας να ανατρέψουν τον Ουρανό, τους απελευθέρωσαν. Οι Κύκλωπες, όντας δυσαρεστημένοι με τον πατέρα τους, δέχτηκαν να βοηθήσουν στην πτώση του. Όταν όμως οι Τιτάνες ήρθαν στην εξουσία, τους έριξαν πάλι στα Τάρταρα.


Η απουσία της μάχης του Μαραθώνα από τα έργα του Αισχύλου

Ο Κυναίγειρος πέρασε στην ιστορία ως ο κορυφαίος ήρωας Αθηναίος οπλίτης στη μάχη του Μαραθώνα. Στην ίδια μάχη πολέμησε γενναία και ο αδελφός του, Αισχύλος. Σύμφωνα με αρχαία πηγή, τραυματίστηκε σοβαρά αλλά συνέχισε να πολεμά τους Πέρσες και τελικά οι συμπολεμιστές του τον απομάκρυναν με φορείο από το πεδίο της μάχης. Το 490 π.Χ. ο Αισχύλος ήταν 35 ετών και ήδη γνωστός στην Αθήνα ως τραγικός ποιητής, αφού λίγα χρόνια νωρίτερα (μεταξύ 499-496 π.Χ.) είχε παρουσιάσει επί σκηνής την πρώτη του τραγωδία. Είναι λογικό, λοιπόν, να υποθέσουμε ότι ο Αισχύλος μπορεί να ανέδειξε την ηρωική δράση του Κυναίγειρου στον Μαραθώνα, μέσω της τέχνης του.

Τουρκικά F-16 στο Αιγαίο – Καταδιώχθηκαν από ελληνικά μαχητικά

Συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Αρχιπέλαγος οι Τούρκοι, αυξάνοντας τους κινδύνους για... ατύχημα με απρόβλεπτες συνέπειες.
Συνολικά τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησε σχηματισμός από δύο τουρκικά F-16.

Επιδημία ιλαράς εξαιτίας του «εφιάλτη» των μη-εμβολιασμών – Προσοχή στα συμπτώματα

Κενά που παρατηρούνται στην εμβολιαστική κάλυψη κατά της ιλαράς οδήγησαν σε επιδημίες της εξαιρετικά μεταδοτικής αυτής ασθένειας στην Ευρώπη τον περασμένο χρόνο με παιδιά αλλά και νέους να έχουν επηρεαστεί, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι υγείας.
Κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2017 περισσότερα από 1.500 κρούσματα ιλαράς καταγράφηκαν σε 14 ευρωπαϊκές χώρες εξαιτίας της "συγκέντρωσης ανεμβολίαστων ανθρώπων", δήλωσαν αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).
Σε δέκα χώρες -Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία και Σουηδία- ο αριθμός των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2017 ήταν υπερδιπλάσιος εκείνου των δύο πρώτων μηνών του 2016.

Υπουργός Άμυνας Μ. Βρετανίας: Δεν αποκλείουμε τη χρήση πυρηνικών όπλων

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, είναι έτοιμη αν χρειαστεί να εξαπολύσει επίθεση με πυρηνικά ενάντια στους εχθρούς της χώρας, ακόμα και αν η Βρετανία δεν δέχεται επίθεση, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον. “Κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες, το έχουμε κάνει καθαρό, ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη χρήση πυρηνικών” δήλωσε ο Φαλόν στο BBC.
Όταν κλήθηκε να διευκρινίσει ποιες συνθήκες θα δικαιολογούσαν μια τέτοια επίθεση, απάντησε: “Καλύτερα να μην διευκρινιστούν ή περιγραφούν, κάτι που θα έδινε στους εχθρούς μας άνεση και θα έκανε αυτά που λέμε, λιγότερο αποτρεπτικά. Το βασικό σημείο της αποτροπής είναι πως πρέπει να αφήσεις την αμφιβολία στο μυαλό όποιου έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει όπλα εναντίον μας.”