Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Τα ναρκωτικά του Τρίτου Ράιχ και ο εθισμός του Χίτλερ

Αρχικός στόχος του συγγραφέα Νόρμαν Ολερ ήταν να γράψει ένα μυθιστόρημα για το πώς «τα ναρκωτικά επηρέασαν τον Ναζισμό». Το ενδιαφέρον των ντοκουμέντων, όμως, τόσο για τον στρατό όσο και για τον ίδιο τον Χίτλερ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία
«Ενας ντοπαρισμένος πρωταθλητής, που δεν σταμάτησε ποτέ, μέχρι την -αναπόφευκτη- κατάρρευση». Αυτή είναι, πολύ συμπυκνωμένα, η περιγραφή του γερμανού συγγραφέα Νόρμαν Ολερ για τον Αδόλφο Χίτλερ. Το βιβλίο του «Ακραία έκσταση – Τα ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ», που θα κυκλοφορήσει τις 6 Οκτωβρίου από τις εκδόσεις Penguin, είναι μια απόπειρα να ξαναγράψει μέρος της ιστορίας της ναζιστικής Γερμανίας δείχνοντας την εξάρτηση του στρατού, των αξιωματούχων αλλά και του ίδιου του Χίτλερ από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.
«Blitzed: Drugs in Nazi Germany» ο τίτλος του και πρόκειται για την αγγλική απόδοση του γερμανικού «Der totale Rausch», που κυκλοφόρησε σχεδόν πριν έναν χρόνο. «Μια τέτοια προσέγγιση δεν θα ήταν προτεραιότητα για τους (κλασικούς) ιστορικούς. Μόνο ένας τρελός τύπος, σαν εμένα, θα μπορούσε να ασχοληθεί αυτό το θέμα».

Ιδού η τελευταία φωτογραφία του Χίτλερ

Μια ιστορική φωτογραφία, είδε το φως της δημοσιότητας, η οποία δείχνει τον Χίτλερ λίγο πριν αυτοκτονήσει, έξω από το υπόγειο του καταφυγίου, Führerbunker, με έναν αξιωματικό των SS για να ερευνήσει τις ζημιές από τις βόμβες των συμμαχικών δυνάμεων.
Στις 30 Απριλίου του 1945, ο Χίτλερ έμαθε ότι το Βερολίνο είχε πέσει στον έλεγχο των Συμμάχων και ότι το Τρίτο Ράιχ, μετά από 12 χρόνια, αναπόφευκτα θα καταστρεφόταν.
Ο Χίτλερ τότε παντρεύτηκε σε χρόνο αστραπή την επί χρόνια ερωμένη του, Εύα Μπράουν και προετοίμασε την τελευταία του επιθυμία και την πολιτική του δήλωση με τη γραμματέα του, Traudl Junge, κατά τις 16:00 μ.μ.

Δολιοφθορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο στον Έβρο-Από ποιους όμως και γιατί; – Δείτε εικόνες

Δολιοφθορά είχαμε με στόχο τον εκτροχιασμό του τρένου στον Έβρο θέτοντας σε συναγερμό αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές. Για τον στόχο του ύπουλου εγχειρήματος από «άγνωστους» αναζητούνται τα αίτια.
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα στην ισόπεδη διάβαση Στρατιωτικής Στάσης.
Άγνωστοι τοποθέτησαν επάνω στις γραμμές του τρένου, στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου, γύρω στις 16:30, χαλάσματα από κολώνες υποδομής, μπετόν αρμέ και έσπασαν τη συσκευή τροχοεπαφής έναρξης της διάβασης.