Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ΔΙΠΛΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! ΜΙΚΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥ ΕΣΤΙΑΚΟΥ ΒΑΘΟΥΣ

Σεισμός μεγέθους 2,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αττική το βράδυ του Σαββάτου (21/07).
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις στις 22:34. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 30 χλμ βορειοανατολικά της Αθήνας με βάθος 5 χιλιομέτρων, γι’ αυτό και ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές του λεκανοπεδίου, παρά το μικρό του μέγεθος.

Η φρεγάτα του μέλλοντος Als Class 100 φέρει σφραγίδα Ελληνική

Η κορβέτα/ελαφρά φρεγάτα Als Class 100 αποτελεί προϊόν ελληνικής σχεδίασης, στην οποία έχουν ενσωματωθεί το σύνολο των απαιτήσεων του ΠΝ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τόσο τις ιδιαιτερότητες του αρχιπελάγους του Αιγαίου, όπου αναμένεται να επιχειρεί κατά κύριο λόγο, όσο και την απειλή που αντιπροσωπεύουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει χαμηλό ακουστικό, θερμικό και ηλεκτρομαγνητικό ίχνος (χαρακτηριστικά stealth) και σε κάθε περίπτωση το πλοίο θα μπορεί να εκπληρώνει το σύνολο των απαιτούμενων αποστολών και καθηκόντων ενσωματώνοντας μια σειρά ηλεκτρονικών συστημάτων και οπλισμού, όπου έχει προβλεφθεί η προσφορά εναλλακτικών επιλογών ανάλογα με τις ανάγκες του ΠΝ.

H μετά θάνατον ζωή στην Αρχαία Ελλάδα

«Δεν υπάρχει θάνατος σε τίποτε, παρά μόνο στην εμφάνιση. Αυτό που περνά από την ουσία στην παρουσία λέμε ότι γεννιέται και αυτό που περνά από την παρουσία στην ουσία λέμε ότι πεθαίνει. Τίποτε στην πραγματικότητα δεν δημιουργείται και τίποτα δεν χάνεται, αλλά μόνο τώρα εμφανίζεται και τώρα εξαφανίζεται…»

Απολλώνιος Τυανέας, 1ος αιώνας μ.Χ.

Ο άνθρωπος  ως νοήμον ον γνωρίζει ότι μια μέρα θα φύγει από αυτόν τον κόσμο. Είναι το μόνο που γνωρίζει με απόλυτη σιγουριά και το μόνο που δεν θέλει να παραδεχθεί. Αυτή η εσωτερική αντίφαση που η ίδια η φύση του έχει επιβάλει, τον έκανε, και τον κάνει, να αντιμετωπίζει τον θάνατο, να τολμά να τον γνωρίσει και γιατί όχι σε κάποιες περιπτώσεις να τον εκμηδενίσει, να τον ξεπεράσει.

Τα εκμαγεία από τα αποτυπώματα του θρυλικού Γέτι

Τον Ιανουάριο του 1973, η εξερευνητική αποστολή του αμερικανού ζωολόγου Jeffrey A. McNeely επέστρεφε στο Κατμαντού του Νεπάλ.
Η αποστολή έφερνε μαζί της τρία εκμαγεία αποτυπωμάτων από πέλματα, τα οποία πίστευαν ότι ανήκαν στο θρυλικό πλάσμα, που ήταν πλέον γνωστό ως ο “Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων”.

Ιπτάμενοι δίσκοι πάνω από την Ανταρκτική, το 1979

Στις 24 Ιανουαρίου του 1979, μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα έγιναν αντιληπτά από τα μέλη μιας ιαπωνικής επιστημονικής αποστολής στην Ανταρκτική, σύμφωνα με άρθρο ιαπωνικής εφημερίδας.
Τα μέλη της επιστημονικής αποστολής επέβαιναν σε ένα σκάφος, όταν, με καθαρό ουρανό, τρία άτομα από την ομάδα διέκριναν ένα μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο, το οποίο κινούνταν με τεράστια ταχύτητα και είχε χρώμα άλλοτε λευκό κι άλλοτε γαλάζιο.

Η αρχέγονη ιστορία των Ελλήνων του Πόντου

Πολλοί έγραψαν για τον Πόντο, για την αλησμόνητη ομορφιά του... Πολλοί μιλούν για τον Πόντο, με δάκρυα στα μάτια και αβάσταχτο πόνο στην καρδιά. Πόσα γνωρίζουμε, όμως, γι΄ αυτό το κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, που επιμένει να μένει – και γιατί άραγε - εκτός των σχολικών βιβλίων;
Η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού άρχισε πριν 3.000 χρόνια, με τις πρώτες ελληνικές αποικίες. Ωστόσο, αυτό που επιχειρείται, εξυπηρετώντας ανθελληνικά συμφέροντα, με την απαξίωση ή και τον αφανισμό της αρχέγονης ιστορίας των Ποντίων, είναι η παραχάραξη της ιστορίας με βίαιο και ανίερο τρόπο, καθώς και η καταστρατήγηση κάθε έννοιας απονομής Δικαιοσύνης.