Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ο ιππότης που σφαγίασε τον τρομερό Δράκο της Ρόδου, το 1342…

Το 1342, στα χρόνια των Ιπποτών, τότε που διοικούσε τη Ρόδο, ως Μέγας Μάγιστρος, ο Helion de Villeneuve, συνέβη στο νησί μια ιστορία, που φάνταζε βγαλμένη από παραμύθι. Κι όμως, δεν ήταν…

Περίπτωση αστρικής προβολής στα χρόνια της Κατοχής…

Ο Κώστας Γιαννόπουλος ήταν δικηγόρος και πρώην διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας. Στις 6 Μαΐου του 1943, έφυγε από το γραφείο του, στην οδό Φιλελλήνων, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τις 8.
Κατέβαινε από το αριστερό πεζοδρόμιο της οδού Φιλελλήνων προς την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό να βρει μέσο, για να επιστρέψει στο σπίτι του στο Παγκράτι, στην οδό Πρατίνου 22.
Τη στιγμή που περνούσε μπροστά από το φαρμακείο του Μαρινόπουλου, είδε έναν ψηλό και σωματώδη Γερμανό στρατιώτη, που βάδιζε στη μέση του δρόμου σφυρίζοντας. Κάποια στιγμή ο Γερμανός, κάνοντας γρήγορα πλάγια βήματα προς το πεζοδρόμιο, στάθηκε μπροστά του και του έφραξε αναίτια τον δρόμο.

Το παιδί του Βρυκόλακα…

Κάποτε, στα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς, σύμφωνα με την παράδοση, ζούσε στη Λιβαδειά, λίγο έξω από τη Θήβα, μια εξαιρετική μαμμή, που ήταν περιζήτητη για τις υπηρεσίες που παρείχε. Ήταν μια γλυκύτατη και καλόκαρδη γριούλα, που την έλεγαν κυρά Ρήνη και το σπιτικό της το είχε κοντά στη Σπηλιά.
Ένα βράδυ, Ψυχοσάββατο, που έκανε φοβερή βαρυχειμωνιά, η κυρά Ρήνη άκουσε, κατά τα μεσάνυχτα, στην πόρτα της τρεις χτύπους και μια σιγανή φωνή, που τη φώναζε με το όνομά της και την παρακαλούσε να ανοίξει.
Η κυρά Ρήνη, σαν μαμμή που ήταν, δεν είχε να φοβηθεί τίποτε. Ήταν, άλλωστε, συνηθισμένη να την καλούν για γέννες όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Σηκώθηκε, λοιπόν, χωρίς κανένα φόβο και βάλθηκε να ντύνεται. Έπειτα, τράβηξε τον σύρτη της πόρτας και πρόβαλε μπροστά της ένα παλικάρι, που ούτε το γνώριζε, ούτε το είχε ξαναδεί ποτέ της.

Το φάντασμα της Άνδρου…

Ο Θεόδωρος Καΐρης υπήρξε δικηγόρος στη Μεσαριά της Άνδρου, όπου και πέθανε το 1957. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα αφιέρωσε στην εκπόνηση της χειρόγραφης μελέτης του για την “αθανασία της ψυχής”.
Κατά τις τελευταίες του στιγμές, καθώς ψυχορραγούσε, ζήτησε από τους οικείους του μολύβι και χαρτί, όπου έγραψε τη στερνή του επιθυμία. Εξηγούσε ότι δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το πνευματικό του έργο, γι’ αυτό ήθελε τα παιδιά του να συνεχίσουν την εργασία του και να τη φέρουν εις πέρας.

Τα ανεξήγητα φαινόμενα της Καστοριάς ( ΜΕ ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑ)

Στο χωριό Μαύροβο της Καστοριάς, η οικογένεια Μαυρομάτη ταλαιπωρούνταν από διάφορα ανεξήγητα φαινόμενα.
Αρχικά, η κυρία Μαυρομάτη κατέθεσε πως από το καλοκαίρι του 1962 άρχισαν να γίνονται μικροζημιές στο σπίτι της, τις οποίες δε μπορούσε να εξηγήσει και φρόντιζε να τις κρύβει από τον σύζυγό της. Όμως, οι ζημιές πολλαπλασιάστηκαν και απέκτησαν μεγαλύτερη ένταση. Έτσι, ο χειμώνας της ίδιας χρονιάς αποδείχτηκε πολύ “βαρύς” και δυσοίωνος για την οικογένεια Μαυρομάτη.
Το αλεύρι, το κριθάρι, αλλά και το σιτάρι όλης της χρονιάς, η ζάχαρη και το λάδι, το ξύδι, το κρασί, αλλά κι όλη η παραγωγή τυριού καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ στο σπίτι δεν υπήρχε απολύτως κανείς. Μάλιστα, βρέθηκαν πεταμένα μακριά από τον αρχικό τόπο αποθήκευσής τους, σκορπισμένα σε κάθε είδους σχηματισμό!

Το τέρας του Κιλκίς…

Τον Ιούλιο του 1951, οι κάτοικοι της περιοχής του Κιλκίς είχαν αναστατωθεί από τις φήμες για την εμφάνιση ενός ερπετού τεραστίων διαστάσεων.
Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραφαν ένα φίδι μήκους, περίπου, δώδεκα μέτρων με κεφάλι βουβαλιού. Το παράξενο αυτό πλάσμα έβγαζε ήχους κατσίκας και είχε θεαθεί να κινείται μεταξύ των χωριών Γάβρα και Μονολίθι.

A.T.I.A. πάνω από χωριό των Γρεβενών, το 1980

Οι κάτοικοι του χωριού Φιλιππαίοι των Γρεβενών έγιναν αυτόπτες μάρτυρες ενός παράδοξου, όσο και εντυπωσιακού φαινομένου, τον Δεκέμβριο του 1980.
Στις 27 Δεκεμβρίου του 1980, ένα ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο έγινε αντιληπτό, σε κοντινή μάλιστα απόσταση, στους πρόποδες του βουνού Βασιλίτσα. Το άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο εξέπεμπε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, ισχυρό κίτρινο και μπλε φως.

Ιπτάμενος δίσκος πάνω από τους Αγίους Αναργύρους (1952)

Τους κατοίκους της περιοχής των Αγίων Αναργύρων, στην Αθήνα, αναστάτωσε η εμφάνιση ενός αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου, το βράδυ της 3ης Ιουνίου του 1952.
Περίπου στις 10 το βράδυ εκείνης της ημέρας, είδαν να διέρχεται πάνω από τον ουρανό της Αθήνας ένα φωτεινό αντικείμενο σε σχήμα δίσκου, το οποίο άφηνε πίσω του ένα πυκνό νέφος καπνού.
Το παράξενο αντικείμενο ακολουθούσε πορεία από τα δυτικά προς τα ανατολικά και εξαφανίστηκε έπειτα από λίγα λεπτά στο βάθος του ορίζοντα.

Ανεξιχνίαστη έκρηξη στον Αργοσαρωνικό το 1947.

Στις 31 Ιανουαρίου του 1947, στις 22:47, μία ισχυρή έκρηξη συντάραξε τα Νότια Προάστεια της Αττικής. Τα τηλεφωνήματα προς τις Αστυνομικές Αρχές ήταν συγκεχυμένα, καθώς οι έντρομοι πολίτες έδιναν, ο καθένας, διαφορετική προέλευση της έκρηξης.
Η αρχική πληροφορία, που δόθηκε στη Διεύθυνση της Αστυνομίας Αθηνών, ήταν ότι η έκρηξη σημειώθηκε στη Δραπετσώνα. Η Αστυνομική Διεύθυνση του Πειραιά πληροφορήθηκε ότι η έκρηξη έγινε στον Σκαραμαγκά, στην περιοχή του Ναυστάθμου, ενώ ο Αστυνομικός Σταθμός του Σκαραμαγκά πληροφορούσε τους δημοσιογράφους ότι η έκρηξη ακούστηκε στην περιοχή, αλλά η πιθανή περιοχή στην οποία σημειώθηκε, ήταν τα Μέγαρα.
Ο Αστυνομικός Σταθμός της Γλυφάδας, όπου η δόνηση που προκλήθηκε από την έκρηξη, έγινε περισσότερο αισθητή από κάθε άλλη περιοχή, έδινε την πληροφορία ότι στα ανοιχτά του Σαρωνικού, προς την Αίγινα, θεάθηκε αρχικά μία μεγάλη λάμψη και στη συνέχεια ακούστηκε ένας εκκωφαντικός κρότος.

Μας φακελώνουν όλους: Ταυτότητες με υποχρεωτικό ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα στις χώρες της ΕΕ

Η Κομισιόν σχεδιάζει για όλες τις χώρες-μέλη νέες ταυτότητες με ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα και επιπλέον βιομετρικά στοιχεία. Παρουσιάζονται σήμερα στις Βρυξέλλες νέες προτάσεις για περισσότερη ασφάλεια στην Ευρώπη.
Περισσότερη ασφάλεια σε καιρό μόνιμης τρομοκρατικής απειλής, είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της ΕΕ. Εδώ και πάνω από δύο χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταθέτει προτάσεις για τη δημιουργία μιας «Ασφαλούς Ένωσης» με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό εν δυνάμει δραστών πολύ πριν πραγματοποιηθούν τρομοκρατικές ενέργειες.