Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΑΡΑΧΝΗ ( Ο ΜΥΘΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ)

Η καταγωγή της Αράχνης ήταν ταπεινή τόσο από την πλευρά του βαφέα πατέρα της Ίδμονα από την Κολοφώνα όσο και από την αγνώστων άλλων στοιχείων μητέρα της. Εξίσου ταπεινός ήταν και ο τόπος της καταγωγής της, «χωριό με πέντε ανθρώπους», γράφει ο Οβίδιος (6.12). Ήταν όμως ικανότατη στην υφαντική τέχνη, τόσο που οι Νύμφες από το βουνό Τμώλος και τον ποταμό Πακτωλό εγκατέλειπαν τους τόπους της ευχαρίστησής τους και πήγαιναν στην Αράχνη για να θαυμάσουν τα χειροτεχνήματά της, τόσο το τελικό αποτέλεσμα όσο και τη διαδικασία μέχρι να φτάσει εκεί, κυρίως τα δάχτυλά της.

Τι θα συνέβαινε αν μια βίαιη ηλιακή καταιγίδα χτυπούσε τη Γη – Το μυστήριο με τις νάρκες του Βιετνάμ

Υπάρχουν καλοί λόγοι για τους οποίους η Γη είναι ευάλωτη στις ηλικιακές καταιγίδες. Το ιδιαίτερο αυτό αστρονομικό φαινόμενο μπορεί να συμβαίνει εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον πλανήτη μας ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις η δυναμική του είναι τέτοια που μπορεί να παραλύσει τις τηλεπικοινωνίες και να έχει τεράστιες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Οι Βούλγαροι επέστρεψαν 200.000 νάρκες στην Ελλάδα

Η βουλγαρική κυβέρνηση δήλωσε ότι στις 21 Νοεμβρίου απέστειλε πίσω στην Ελλάδα περίπου 200.000 νάρκες που περίμεναν να καταστραφούν εδώ και τέσσερα χρόνια σε βουλγαρικό εργοστάσιο, διαδικασία όμως που σταμάτησε μετά έκρηξη στο εργοστάσιο.

Aιματηρή συμπλοκή αστυνομικών με Αλβανoύς Kακοπoιούς στην Βήσσανη – Ένας Αλβανός νεκρός


Αντιμέτωποι με τις σφαίρες Αλβανών κακοποιών που μετέφεραν ναρκωτικά ήρθαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ιωαννίνων που περιπολούσαν κοντά στην Βήσσανη Πωγωνίου.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί στην προσπάθειά τους να ελέγξουν την ομάδα των Αλβανών, δέχθηκαν βροχή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα να απαντήσουν στα πυρά.

Ανδρομέδα, γιατί η Αθηνά την έκανε άστρο και την έβαλε στους αστερισμούς του βόρειου ουρανού κοντά στον Περσέα και την Κασσιόπη

Η Ανδρομέδα, πρόσωπο της ελληνικής μυθολογίας, ήταν κόρη του Κηφέα, βασιλιά των Κηφήνων ή των Αντιόπων και της Κασσιόπης ή Κασσιόπειας ή Κασσιέπειας (ή κατ' άλλους της Ιόππης, της κόρης του Αιόλου).[1]

Το Ακριβότερο Υπερκαύσιμο στον Κόσμο, Υπάρχει στην Ελλάδα




– ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΚΑΥΣΙΜΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟΥ ΜΕΘΑΝΙΟΥ!

Στην πιο πλούσια χώρα της Ευρώπης αναδεικνύεται η Ελλάδα, χάρη στα
μοναδικά στην ευρωπαϊκή ήπειρο υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρίτη που διαθέτει, δηλαδή
παγωμένου, συμπυκνωμένου μεθανίου, που αποτελεί το υπερκαύσιμο του μέλλοντος!

Η Παλλάς του Βελλετρίου – Ένα αριστουργηματικό έργο γλυπτικής τέχνης της αρχαίας Ελλάδας

Ονομάζεται έτσι, επειδή το μόνο πλήρες αντίγραφο που σώζεται σήμερα βρέθηκε στο Βελλέτριο της Ιταλίας και εκτίθεται στο Λούβρο. Το αρχικό καλλιτέχνημα ήταν κατασκευασμένο από χαλκό. Σήμερα διασώζεται ένα καλοδιατηρημένο πλήρες αντίγραφο από μάρμαρο, καθώς και πολλά μαρμάρινα αντίγραφα της κεφαλής.

22 Νοεμβρίου 1940: Η Απελευθέρωση της Κορυτσάς

Στις 22 Νοεμβρίου 1940 τμήματα του ελληνικού στρατού εισέρχονται απελευθερωτές του βορειοηπειρωτικού διαμερίσματος της Kορυτσάς. O κόσμος βγήκε στους δρόμους και ζητωκραύγαζε: «Πήραμε την Kορυτσά!». H απελευθέρωση της Kορυτσάς ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Ελληνικού Στρατού στο βορειοηπειρωτικό μέτωπο.

Τα ιπποτικά τάγματα

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον φαινόμενο που «γέννησαν» οι σταυροφορίες, ήταν τα ιπποτικά τάγματα. Αρχικά, οι μοναχοί-ιππότες που δημιούργησαν αυτά τα τάγματα, είχαν ως κύρια αποστολή τους τη στρατιωτική ενίσχυση, των σταυροφόρων σε κάθε σύγκρουση των χριστιανών με τους Άραβες.

Πέθανε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας, ο Ίγκορ Κόρομποφ, πέθανε την Τετάρτη εξαιτίας «σοβαρής ασθένειας» από την οποία έπασχε για «μακρό» χρονικό διάστημα, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το υπουργείο ανέφερε ότι ο Κόρομποφ, 63 ετών, επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων από το 2016, ήταν ένας «θαυμάσιος άνθρωπος», «πιστός γιος της Ρωσίας» και «πατριώτης», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον θάνατό του. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του.