Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Απροστάτευτη η Γη από τις ηλιακές καταιγίδες

Τεράστια μπλακ άουτ, κατάρρευση των τηλεπικοινωνιών και του Διαδικτύου και καταστροφές σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ηλιακές καταιγίδες, αναφέρει μια μελέτη στη Βρετανία.
Μάλιστα η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας (Met Office) προειδοποίησε υπουργούς της κυβέρνησης ότι τεράστιες ηλιακές εκλάμψεις, που συνοδεύονται από τις λεγόμενες εκτινάξεις στεμματικού υλικού (δισεκατομμύρια τόνοι σωματιδίων εκτινάσσονται στο Διάστημα) που έπληξαν δύο-τρεις φορές τους τελευταίους δύο αιώνες τον πλανήτη μας, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιές περίπου 18 δισεκατομμυρίων ευρώ.

O Σαλβίνι «ρίχνει κλωτσιά» στην παγκοσμιοποίηση: «Πατέρας & Μητέρα στις ταυτότητες, όχι Γονέας 1, Γονέας 2» – «Θα προστατεύσω τον θεσμό της οικογένειας» – Φέρνει την ελπίδα στην Ευρώπη των εθνών

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι διαγράφει τους όρους «Γονέας 1» και «Γονέας 2» στις ηλεκτρονικές ταυτότητες για τα παιδιά, αντικαθιστώντας τους με τους όρους «Πατέρας» και «Μητέρα».

Δημοπρατείται η χρυσή ταμπακιέρα του Ιωάννη Καποδίστρια -Τι συμβόλιζε, ποιος την έφτιαξε [εικόνες]


Σε δημοπρασία στις 15 Δεκεμβρίου βγαίνει η χρυσή ταμπακιέρα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια από τον οίκο Βέργος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», η χρυσή ταμπακιέρα με εξαιρετικά πλούσια διακόσμηση που άνηκε στον Ιωάννη Καποδίστρια και η διαδρομή της οποίας τα τελευταία 190 χρόνια περιβάλλεται από μυστήριο, δημοπρατείται στις 15 Δεκεμβρίου από τον οίκο Βέργος.