Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΩΝ ΝΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Στις μυστικές συναντήσεις που είχαν ακολουθήσει μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων αξιωματούχων μετά τη συνθηκολόγηση της Ελλάδος, είχε συμφωνηθεί να παρασχεθεί υποστήριξη και κάλυψη από ελληνικά στρατεύματα τα οποία θα οργανώνονταν και θα εκπαιδεύονταν από Γερμανούς αξιωματικούς, ώστε σε περίπτωση που τα γερμανικά στρατεύματα στην Ελλάδα δέχονταν επίθεση από ανταρτικές ή αλλοδαπές δυνάμεις, πχ αγγλικές, να μπορέσουν να συνεργαστούν για να τους απωθήσουν και να παραμείνει ανενόχλητη η ελίτ του γερμανικού στρατού για να ασχοληθεί με τις έρευνες και την περαιτέρω εκστρατεία στην Ανατολή.
Ο ίδιος ο Ρόμμελ, έχοντας μελετήσει τη γεωγραφία της Ελλάδας, είχε επιμείνει στη φύλαξη από ειδικές δυνάμεις και στην οχύρωση συγκεκριμένων περιοχών του ελλαδικού χώρου, ώστε οι αγγλικές δυνάμεις να μην μπορέσουν ποτέ να προσεγγίσουν αυτές τις περιοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποκαλυπτικές ήταν οι σημειώσεις του Κούρτ Βαλντχάιμ για την Ελλάδα και τις εδώ έρευνες. Οι σημειώσεις αυτές γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αλλά δυστυχώς όχι πού βρίσκονται και τι ακριβώς έλεγαν.

Άνδρος: Ενοχλεί η παρουσία φρεγάτας στο νησί; Τι απαντά ο Έπαρχος

Η μεταστάθμευση της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού "Κουντουριώτης" στη Χώρα από το Μπατσί στην Κάρυστο από ότι φαίνεται έχει δημιουργήσει ορισμένες αντιδράσεις.

Το θέμα ανέδειξε το τοπικό site enandro.gr το οποίο αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που δεν βρίσκουν σκόπιμη της παρουσία της φρεγάτας στην Άνδρο. Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ένστολος αναγνώστης στo enandro.gr υπάρχει μάλιστα μια μερίδα ανθρώπων η οποία υποστηρίζει ότι η παρουσία της φρεγάτας κάθε άλλο παρά καλό κάνει τόσο στον τουρισμό της περιοχής όσο στην ‘’ηρεμία’’ της περιοχής.

Αράχνη - Δολοφόνος στην Κορινθία - Άμεσος κίνδυνος για τους πολίτες

Άμεσος κίνδυνος για τους πολίτες από την Camel Spider, χωρίς να γνωρίζει κανείς αν είναι ανεξέλεγκτη η συμπεριφορά του γνωστού εντόμου στο εξωτερικό για τις δολοφονικές τάσεις!
Το θέμα είναι άκρως σοβαρό.
Πρόκειται για την αράχνη Camel Spider, που βλέπετε στην φωτογραφία.
Το περιστατικό σημειώθηκε στα Εξαμίλια Κορινθίας.
Η αράχνη αυτή είναι διασταύρωση με σκορπιό ,φτανει σε μέγεθος μέχρι και δυο παλάμες, κινείται στο έδαφος και υπόγειος και δεν δημιουργεί ιστούς πράγμα που την κάνει να εντοπίζεται δύσκολα.
Το είδος της βρίσκεται στις 10 πιο επικίνδυνες δηλητηριώδης αράχνες στο κόσμο
Ακόμη λίγες πληροφορίες για την Camel Spider:
Γεννάει 200 αυγά ανά τέσσερις με έξι μήνες.
Πριν γεννήσει, τρέφεται με ότι βρει, από σαύρες, έντομα, φύλλα προκαλώντας τεράστια καταστροφή σε χλωρίδα, πανίδα και γονιμοποίηση.

Στοιχεία σοκ: Στο «κόκκινο» η Ελλάδα - Μένει χωρίς πόσιμο νερό μέχρι το 2040!

Οι καιρικές συνθήκες, η αλλαγή του κλίματος και η κάκιστη διαχείριση των πόσιμων υδάτων, οι τρεις λόγοι που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη χώρα

Το κλίμα αλλάζει, τα καιρικά φαινόμενα γίνονται πιο έντονα, ο πλανήτης θερμαίνεται και οι προβλέψεις των επιστημόνων εκπέμπουν SOS για το πόσιμο νερό. Σύμφωνα με εκθέσεις, η Ελλάδα θα έχει άμεσες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, καθώς μία μεγάλη περιοχή στα νότια της χώρας είναι πιθανόν να μετατραπεί σε έρημος, εξαιτίας της έλλειψης νερού. Υπερβολές; Κάθε άλλο. Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα με τις χώρες που αντιμετωπίζουν σαφές πρόβλημα νερού για τις αμέσως επόμενες δεκαετίες, λόγω της κακής διαχείρισης από την Πολιτεία. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις 33 χώρες του πλανήτη, οι οποίες είναι πολύ πιθανό μέχρι το 2040 να βρεθούν αντιμέτωπες με εντονότατο πρόβλημα έλλειψης νερού, εξαιτίας του συνδυασμού των καιρικών συνθηκών, των αλλαγών στο κλίμα και της κάκιστης διαχείρισης.

Οι 12 τρόποι που σε παρακολουθούν


Είχες ποτέ την αίσθηση ότι σε παρακολουθούν; Μάλλον δεν είχες άδικο. Πολλές από τις συσκευές που προορίζονται να σου διευκολύνουν τη ζωή μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να κατασκοπεύουν την καθημερινότητά σου. Διάβασε και ενημερώσου.

Το ορθογώνιο… φεγγάρι που προκάλεσε θεωρίες συνωμοσίας


Οι μοναδικές εικόνες ενός παράξενου ατμοσφαιρικού φαινομένου έχουν δημιουργήσει ερωτηματικά αλλά και… θεωρίες συνωμοσίας περί εξωγήινης παρέμβασης. Οι εικόνες που ελήφθησαν από την κάμερα του ερασιτέχνη αστρονόμου John Stetson δείχνουν τη σελήνη να έχει… ορθογώνιο σχήμα.
Το παράξενο φαινόμενο αποδίδεται πάντως από τους επιστήμονες στην εναλλαγή του κρύου και του ζεστού αέρα που συγκεντρώνεται στο συγκεκριμένο σημείο, στην ακτή του Maine στη Ν. Αγγλία των ΗΠΑ. Η ατμόσφαιρα της Γης κατά τους ίδιους λειτουργεί ως φακός, παραμορφώνοντας το χρώμα και το σχήμα του φεγγαριού, όπως αυτό αναδύονταν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Επίσημα ξεκίνησε η γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ

Την έναρξη των εργασιών ερευνητικής γεώτρησης στον στόχο «Ονησίφορος- Δυτικό 1» στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν 75 μέρες, ανακοίνωσε και επίσημα το Κυπριακό υπουργείο Ενέργειας.
«Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της ερευνητικής γεώτρησης ‘Onesiphoros West 1’ στο Τεμάχιο 11 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την κοινοπραξία Total E&P Cyprus B.V./Eni Cyprus Limited, η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω τεμάχιο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Μοιράζουν τα Σκόπια; - Τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας στην Θεσσαλονίκη

Έκτακτη Σύνοδος κορυφής με απώτερο στόχο να εξουδετερωθεί η πηγή της αστάθειας που έχει δημιουργηθεί στα Σκόπια πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη μεταξύ Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας
Στόχος η με κάθε τρόπο εξουδετέρωση του αλβανικού στοιχείου και αυτό περιλαμβάνει ακόμα και σενάρια διαμοιρασμού των Σκοπίων και ζωνών επιροής, μιας ελληνικής, μιας σερβικής και μιας βουλγαρικής.
Έρχεται η μοιρασιά των Σκοπίων τα οποία έχουν εξελιχθεί σε μια «πληγή» για όλα τα Βαλκάνια και λόγω του ότι αποτελούν εστία αποσταθεροποίησης αλλά και επειδή «κλέβουν» συλλήβδην την Ιστορία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Σερβίας και της Βουλγαρίας;

To Νησί του Πάσχα

Το Νησί του Πάσχα, είναι ένα ηφαιστειογενές νησί, το οποίο βρίσκεται στον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό. Είναι ένα από τα πιο απομονωμένα νησιά του Κόσμου καθώς η κοντινότερη κατοικημένη στεριά, βρίσκεται στα 1120 ναυτικά μίλια δυτικά όπου βρίσκεται το νησί Πίτκερν το οποίο αριθμεί μόλις 50 κατοίκους. Μια απόσταση, όσο είναι περίπου η απόσταση από τον Πειραιά μέχρι την Βαρκελώνη). Η κοντινότερη ηπειρωτική ακτή, βρίσκεται στην Χιλή (στην οποία πλέον ανήκει το νησί) και η απόσταση της είναι στα 1900 ναυτικά μίλια (όσο δηλαδή από τον Πειραιά μέχρι το Πόρτο). Η έκταση του, είναι 164 χλμ2. Δηλαδή, μόλις 13 χλμ2 μεγαλύτερο από το νησί την Μήλου και σήμερα αριθμεί περί τους 5000 κατοίκους.

Κοπίδα: Ένα φονικό όπλο των αρχαίων Ελλήνων l

Η Κοπίδα υπήρξε ένα από τα κορυφαία όπλα της Αρχαιότητας, αποτελώντας πραγματικό πολλαπλασιαστή ισχύος για τους φέροντες, για αιώνες.
Η κοπίδα αποτελεί εξέλιξη της δωρίδας, ενός επίσης μονόστομου όπλου-γεωργικού εργαλείου, αναλόγου με την σημερινή ματσέτα, το οποίο έλαβε το όνομά του από τους Δωριείς, που βάσει αρχαιολογικών τεκμηρίων το χρησιμοποίησαν και κατά την περίφημη «Κάθοδό» τους, η οποία στην πραγματικότητα αφορούσε την επιστροφή των Ηρακλειδών στην Πελοπόννησο, μετά τις αναταράξεις που προκάλεσε ο Τρωικός Πόλεμος.
Η δωρίδα ήταν μια εμπροσθοβαρής, μονόστομη, θλαστική σπάθη και ταυτίζεται, από ορισμένους σύγχρονους μελετητές, με την ομηρική μάχαιρα. Υποδείγματα ορειχάλκινων δωρίδων έχουν έρθει στο φώς, στον Ταφικό Κύκλο Α’ της ακροπόλεως των Μυκηνών.