Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Φιλική Εταιρεία: Τα μυστικά της Οργάνωσης και η Επανάσταση του ’21 ( ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟ 1814)

Σύμφωνα με τη διαδεδομένη αντίληψη, η Φιλική Εταιρεία ιδρύθηκε στην Οδησσό το 1814 από τρεις εμπόρους, τον Νικόλαο Σκουφά, τον Αθανάσιο Τσακάλωφ και τον Εμμανουήλ Ξάνθο. Η νεότερη ιστορική έρευνα προσεγγίζει κριτικά τις πληροφορίες για τον χρόνο ίδρυσης της Εταιρείας ενώ καίριος ήταν  ο ρόλος τουλάχιστον ενός ακόμη προσώπου, του Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου. Γεγονός παραμένει ότι κανένας από τους «ιδρυτές» της δεν ήταν ιδιαίτερα πλούσιος ή ιδιαίτερα επιφανής, με τη στενή σημασία του όρου.
Στόχος της μυστικής αυτής εταιρείας ήταν η συνεργασία και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανατροπή της οθωμανικής κυριαρχίας και την απελευθέρωση των Ελλήνων και ευρύτερα των  χριστιανικών πληθυσμών της Αυτοκρατορίας, ιδιαίτερα στη Βαλκανική χερσόνησο. Οι πρωτεργάτες της βάσισαν το μοντέλο οργάνωσής της στις μυστικές οργανώσεις της εποχής. Λέσχες και εταιρείες με πνευματικό ή εκπαιδευτικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο των οποίων καλλιεργούνταν οι εθνικές ιδέες των Ελλήνων, προϋπήρχαν. Η Φιλική Εταιρεία ωστόσο αποτελούσε μια μυστική, επαναστατική οργάνωση. Ο μυστικός χαρακτήρας της εξηγεί εν μέρει τον περιορισμένο και αμφίσημο χαρακτήρα των τεκμηρίων που άφησε πίσω της.

Ερμής Τρισμέγιστος : ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ

Μάθε Άνθρωπε ότι το Φως είναι δική σου κληρονομία.
Μάθε ότι το σκοτάδι είναι μόνο ένα πέπλο.
Δεν γνωρίζεις Άνθρωπε την κληρονομία σου;
Δεν ξέρεις ότι είσαι πράγματι το Φως;
Δεν ξέρεις ότι και εσύ θα ελευθερωθείς.
Πάντα να ακολουθείς το μονοπάτι της σοφίας, μόνο έτσι θα αναδυθείς από τα χαμηλά.
Να μην ελαττώνετε το χρόνο που ακολουθείτε την καρδία σας, το απεχθάνεται αυτό η Ψυχή.
Τίποτα δεν πρέπει να φοβάστε, γιατί ο φόβος είναι δεσμά που φέρνουν σκότος στους ανθρώπους.

Η Σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο Μυστηριώδης Λόφος των Μνημάτων

Στα τέλη του 1929, ο καταξιωμένος Άγγλος αρχαιολόγος Howard Carter, αμέσως μετά την αποπεράτωση των εργασιών του στον τάφο του Τουταγχαμών, αποφάσισε να ασχοληθεί με την εύρεση του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Το ζήτημα του τάφου του τρανού Μακεδόνα στρατηλάτη δεν ήταν κάτι νέο. Θεωρούνταν αδιαμφισβήτητο από τους ειδικούς ότι ο τάφος του μεγάλου κατακτητή βρισκόταν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Εσφαλμένως, όμως, πολλοί υπέθεταν ότι η σορός του φυλασσόταν στο “Μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου”, τη γνωστή σαρκοφάγο, στο Μουσείο της Κωνσταντινούπολης.

Τι Συνέβη Όταν Αρχαίοι Έλληνες Συνάντησαν Αρχαίους Αιθίοπες

Οι ιστορίες της Αιθιοπίας, ως μυθική χώρα στο απώτατο άκρο της γης, καταγράφονται από τα πρώτα φιλολογικά Ελληνικά έργα του όγδοου αιώνα π.Χ., συμπεριλαμβανομένων των επικών ποιημάτων του Ομήρου.
Η Αιθιοπία, είναι Ελληνική λέξη, εκ του ρήματος αἴθω και το ουσιαστικό ὄψις, καμμένο πρόσωπο, μαυρισμένο κατ’ επέκταση. Έλληνες θεοί και ήρωες, όπως ο Μενέλαος, πιστεύεται ότι είχαν επισκεφθεί αυτή τη γη στις παρυφές του τότε γνωστού κόσμου.
Ωστόσο, πολύ πριν από τον Όμηρο, η ναυτιλία, ο πολιτισμός της Εποχής του Χαλκού στην Κρήτη, ο γνωστός σήμερα ως μινωϊκός, δημιούργησαν εμπορικές διασυνδέσεις με την Αίγυπτο.
Οι Μινωίτες ενδέχεται να είχαν έρθει σε επαφή με τους Αφρικανούς στη Θήβα.

Η Πανάρχαια Στήλη με την Άγνωστη Επιγραφή του Ηρακλέους μέσα από τον Αριστοτέλη

Υπάρχει ένα βιβλίο του Αριστοτέλη το οποίο ονομάζεται «ΠΕΡΙ ΘΑΥΜΑΣΙΩΝ ΑΚΟΥΣΜΑΤΩΝ».
Πρόκειται για μικρές πραγματείες που αποδίδονται στον Αριστοτέλη και διασώθηκαν μέσα από Άραβες ιστορικούς, αλλά η γνησιότητά τους αμφισβητείται από κάποιους.
Το βιβλίο αυτό, που στις μέρες μας εξακολουθεί να παραμένει σχετικά άγνωστο και ιδίως στο ελληνικό κοινό, μας επιτρέπει να γνωρίσουμε την άγνωστη εποχή της Αρχαίας Ελλάδας και να πληροφορηθούμε για συμβάντα και γεγονότα που ο ίδιος ο Αριστοτέλης τα καταγράφει ως «αξιοθαύμαστα».

Τι Είδε ο Μάντης από την Αμφίπολη για το Θάνατο του Μέγα Αλέξανδρου

Το θρησκευτικό συναίσθημα ήταν πολύ έντονο στην αρχαιότητα και αυτό σήμαινε ουσιαστικά πως οι θεοί ήταν αυτοί που προμήνυαν το μέλλον.
Έτσι και οι στρατιές των αρχαίων Ελλήνων διέθεταν πάντοτε μάντεις και τα αναγκαία για τις θυσίες.
Από τον κανόνα αυτό δεν μπορούσε να παρεκκλίνει ούτε ο στρατός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που είχε στις τάξεις του πολλούς μάντεις. Οι αρχαίοι Έλληνες ιστορικοί διέσωσαν τα ονόματα του Αρίστανδρου από την Τελμισσό, του Δημοφώντα, του Κλεομένη από τη Σπάρτη, και του Πειθαγόρα από την Αμφίπολη, ο οποίος έμεινε στην ιστορία γιατί ήταν αυτός που μάντεψε τόσο το θάνατο του Ηφαιστίωνα, όσο και το θάνατο του ίδιου του Αλεξάνδρου.

Μυρμιδόνες: Η Πανίσχυρη Πολεμική Φυλή στον Τρωικό Πόλεμο υπό την Ηγεσία του Αχιλλέα

Οι Μυρμιδόνες ήταν μια πανίσχυρη φυλή της αρχαιότητας που πολέμησε στην Τροία στο πλευρό του Αχιλλέα.
Η ιστορία τους είναι μεταξύ του μύθου και της πραγματικότητας. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν απόγονοι του Αιακού, του γιου του Δία και της Αίγινας, ο οποίος ήταν ο μόνος επιζών από τον μεγάλο λοιμό που έστειλε η Ήρα στο νησί για να εκδικηθεί τον Δία.
Για τον λόγο αυτό, ο Δίας μεταμόρφωσε τα μυρμήγκια που βρίσκονταν σε ένα σάπιο κορμό σε ανθρώπους, οι οποίοι έγιναν γνωστοί ως Μυρμιδόνες. Κατά μια άλλη εκδοχή του μύθου, ο Δίας μεταμορφώθηκε σε μυρμήγκι για να αποπλανήσει την Ευρυμέδουσα.

Ακρωτήρι της Σαντορίνης: H Ιστορία Ενός Μυστικού Αρχαίου Πολιτισμού

Τον προϊστορικό οικισμό του  Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη τον κατέστρεψε ο σεισμός που προηγήθηκε λίγα 24ωρα της έκρηξης του ηφαιστείου του νησιού, (περίπου) το 1615 π.Χ. Το μίγμα ηφαιστειακής τέφρας και θηραϊκής γης σκέπασε τα ερείπια μιας ευημερούσας και προηγμένης κοινότητας ανθρώπων- για περισσότερα από 3.500 χρόνια η φωτιά πάγωσε τον χρόνο.
Ακρωτήρι-η θαμμενη πολιτείαΟ οικισμός αποκαλύφθηκε από την αρχαιολογική σκαπάνη του Σπύρου Μαρινάτου, το 1967. Από τότε το Ακρωτήρι μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα ανασκαφικό εγχείρημα εν εξελίξει- τον επόμενο χρόνο θα συμπληρωθούν 50 έτη από την έναρξη των εργασιών και υπολογίζεται πως μόνο το 26% της έκτασης του οικισμού έχει ανασκαφεί μέχρι τα θεμέλια.

Αστρολάβος: Ο Αστρονομικός Υπολογιστής των Αρχαίων Ελλήνων

Είναι ένα αρχαίο εργαλείο, που δημιουργήθηκε πριν 2.000 χρόνια και πάνω όταν οι άνθρωποι πίστευαν ότι η Γη είναι το κέντρο του σύμπαντος. Συχνά αποκαλείται και ο πρώτος υπολογιστής, όπως και να έχει όμως, οι αστρολάβοι είναι αντικείμενα με μυστήριο και ομορφιά.
Τι κάνει λοιπόν ένας αστρολάβος κάνουν και πώς ήταν χρήσιμοι στον αρχαίο κόσμο; Πρώτον, επιλύουν προβλήματα υπολογίζοντας π.χ. την ώρα της ημέρας, σύμφωνα με τη θέση του ήλιου και των αστεριών στον ουρανό.
Όπως ένας υπολογιστή, έβαζαν στοιχεία και είχαν τα αποτελέσματα. Ήταν φτιαγμένοι από ορείχαλκο και είχαν διάμετρο 15 εκατοστά, αν και υπήρχαν και πολύ μεγαλύτεροι.

Ο ΟΗΕ το παραδέχτηκε: Οι Τούρκοι στέλνουν μετανάστες, στην Ελλάδα

Περίπου 18.000 παράτυποι μετανάστες έχουν φθάσει στην Ευρώπη διά ξηράς από τον Ιανουάριο,επταπλάσιος αριθμός σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, δήλωσε σήμερα ο ΟΗΕ, διευκρινίζοντας πως η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη διαδρομή είναι εκείνη από την Τουρκία προς την Ελλάδα.
Σχόλιο: Ο ΟΗΕ αποκάλυψε την αλήθεια που όλοι ξέρουμε. Ότι δηλαδή οι Τούρκοι στέλνουν μετανάστες στην Ελλάδα και λόγος για τον οποίο το κάνουν αυτό, είναι ξεκάθαρος:
Προσπαθούν να επιφέρουν την σταδιακή αλλοίωση του πληθυσμού, δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση.

Απλώνεται ο Ελληνικός στόλος: «Σφραγίζει» το κεντρικό Αιγαίο το ΠΝ και στέλνει μήνυμα στην Αγκυρα – Σε ετοιμότητα και ο ΣΞ

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Αθήνα λόγω ανακοινώσεων και τουρκικών κινήσεων το τελευταίο διάστημα, με τις οποίες προαναγγέλλονται τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ ίσως και  τις επόμενες εβδομάδες, για αυτόν τον λόγο το πολεμικό ναυτικό θα υλοποιήσει τουλάχιστον τρεις ασκήσεις στο Αιγαίο παραμένοντας έτσι σε συνεχή επιφυλακή .
Το τουρκικό πλοίο MTA Oruc Reis σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Dyalog ευρίσκεται σε πορεία προς την Κύπρο, αφού ολοκλήρωσε τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Έλον Μασκ βρήκε τον πρώτο εθελοντή που θα ταξιδέψει στη Σελήνη με τον πύραυλο της Space X


Ένας ιδιώτης επιβάτης υπέγραψε το πρώτο συμφωνητικό για ένα ταξίδι γύρω από τη Σελήνη πάνω στο νέο γιγάντιο πύραυλο-διαστημικό σκάφος BFR της αμερικανικής Space X, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία μέσω Twitter.
Λεπτομέρειες για την ταυτότητα του πελάτη θα αποκαλύψει ο επικεφαλής της εταιρείας Έλον Μασκ τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, πρόκειται για Ιάπωνα (ο Μασκ ανήρτησε μια ιαπωνική σημαία στο Twitter).

Τα Ερπετοειδή Είναι Εδώ !!! Η Τελευταία Συνέντευξη του Σωκράτη Αικατερινίδη (αναδημοσίευση)

Στις 24 Δεκεμβρίου του 2005, έφυγε από τον κόσμο ο ερευνητής και δάσκαλος, Σωκράτης Αικατερινίδης, ένας από τους μεγαλύτερους UFOλόγους – και ίσως ο πιο αναγνωρίσιμος – που διέθετε η Ελλάδα. Ήταν μια τραγική και τεράστια απώλεια για τον ελληνικό χώρο της έρευνας του Παράξενου.
Εγώ τον γνώρισα σε μια από κείνες τις θρυλικές συναντήσεις που οργάνωνε ο συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού Strange Παντελής Γιαννουλάκης, όποτε τύχαινε να κατέβει στην Αθήνα. Ήξερα ότι μελετούσε ένθερμα το θέμα των Δρακονιανών επί πολλά χρόνια και μετά τις απαραίτητες συστάσεις άρπαξα την ευκαιρία κι άρχισα τις ερωτήσεις.

Ο «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» απειλεί Ελλάδα και Σερβία – Προειδοποίηση στην ΕΕ για αιματοχυσία!

«Ζητάμε από τους πολιτικούς να σταματήσουν να πωλούν ή να εμπορεύονται εδάφη για τα δικά τους συμφέροντα. Πρέπει να πιέσουμε πολιτικά και οικονομικά την Ελλάδα να αποσύρει τον στρατιωτικό νόμο (με την Αλβανία). Πρέπει να εκδιώξουμε τον επικεφαλής της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (Έλληνα). Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα τις συνομιλίες για εμπόριο με εδάφη της Βόρειας Μιτρόβιτσα και την Κοιλάδα του Πρέσεβο»
Ένοπλη εξτρεμιστική ομάδα που αποκαλείται ως «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» δημοσίευσε βίντεο στο οποίο ζητά από την κυβέρνηση «να μην εμπορεύεται τα εδάφη», μια προειδοποίηση που απευθύνεται προς Σερβία ενώ απειλεί την Ελλάδα με εκδίωξη του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου.

Νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Σε δεκάδες παραβιάσεις προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, τρεις σχηματισμοί αποτελούμενοι από συνολικά έξι F-16 καθώς και μεμονωμένα δύο CN-235, ένα T-38 και τέσσερα Ε/Π, προέβησαν σε δώδεκα παραβάσεις του FIR Αθήνας και σε σαράντα τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου (35 από τα CN-235, 3 από τα T-38 και πέντε από το σχηματισμό των αεροσκαφών F-16). Επίσης σημειώθηκε μια εμπλοκή, ενώ δύο αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :