Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Ο πλανήτης που… αναβοσβήνει κάθε δύο λεπτά!

Το μυστήριο που απασχολούσε τους αστρονόμους για περισσότερα από 40 χρόνια, ήταν ένας μακρινός πλανήτης, ο οποίος… αναβοσβήνει κάθε δύο λεπτά!
Το παράξενο αυτό αστέρι ονομάζεται AR Scorpii και βρίσκεται περίπου 380 έτη φωτός μακριά, στον αστερισμό του Σκορπιού. Όταν ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1970, οι ερευνητές τρελάθηκαν με το παράξενο τρεμόπαιγμα της φωτεινότητας του.
Ωστόσο, νέες παρατηρήσεις δείχνουν κάτι που οι αστρονόμοι δεν είχαν ποτέ φανταστεί. Μια διεθνής ομάδα ερασιτεχνών αστρονόμων παρατήρησε κάτι πιο ύποπτο για τη συμπεριφορά του, που δεν είχαν ξαναδεί πριν οι επιστήμονες.

«Χαμένος» δορυφόρος για πολύ καιρό, βρέθηκε από ερασιτέχνη αστρονόμο!

Ένας ερασιτέχνης αστρονόμος (ο οποίος δεν κατονομάστηκε) ήρθε σε επαφή με έναν «χαμένο» δορυφορικό δορυφόρο της NASA, ανακοινώθηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018.
Ο απομακρυσμένος δορυφόρος Magnetopause-to-Aurora Global Exploration (IMAGE) ξεκίνησε το ταξείδι του τον Μάρτιο του 2000 και υπερέβη την αρχική του διετή αποστολή το 2005. Αλλά οι υπεύθυνοι της NASA έχασαν την επαφή με τον δορυφόρο, τον Δεκέμβριο του 2005, με ένα απότομο τέλος!

Βουλή: "Πράσινο φως" για προμήθεια με leasing 7 UAVs από το Ισραήλ

"Πράσινο φως" για την προμήθεια με leasing UAVs από το Ισραήλ άναψε η Βουλή. Συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας, η Επιτροπή Εξοπλισμών ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία, την συμφωνία του υπουργείου Άμυνας με το Ισραήλ για την τριετή χρονομίσθωση  επτά μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Σύμφωνα με πηγές που παρακολούθησαν την συνεδρίαση, ο υπουργός, Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, απαντώντας στα ερωτήματα τνω μελών της Επιτροπής Εξοπλισμών τους βουλευτές, ανέφερε ότι το κόστος θα ανέλθει στα 16,5 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και 9,5 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια.

Εξαφανίστηκε από τη Γη το ανατολικό κούγκαρ

Το ανατολικό κούγκαρ (eastern cougar) εξαφανίστηκε και επισήμως!!!Το μεγάλο αιλουροειδές ζούσε σε 21 πολιτείες της Αμερικής και πλέον κηρύσσεται οριστικά ως εξαφανισμένο είδος από τον οργανισμό Endangered Species Act που καταγράφει τα απειλούμενα είδη ζώων. Κατά συνέπεια, το είδος πλέον διαγράφεται από τις λίστες των υπό εξαφάνιση ζώων και δεν θεωρείται προστατευόμενο.
Τα υπόλοιπα υποείδη κούγκαρ, συνεχίζουν να περιλαμβάνονται στα απειλούμενα είδη.
Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Άγριας Ζωής ερεύνησε από το 2011, 21 αμερικανικές πολιτείες και καναδικές επαρχίες, καθώς και αναφορές ακόμα και από το 1900, και ανακάλυψε ότι οι

Θα σκανάρονται οι φλέβες μας για να βρίσκουν την ταυτότητά μας!

Μια νέα πατέντα της Samsung δείχνει να μπαίνει στην εξελιγμένη βιομετρική
πιστοποίηση χρηστών, ο οποίος δεν αφορά πλέον το δαχτυλικό αποτύπωμά μας ή την ίριδα του ματιού μας ή το πρόσωπό μας!
Αφορά την δομή και τα χαρακτηριστικά των φλεβών μας.
Όπως διαβάζουμε στο startupper, συσκευές – bands, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μέσο πιστοποίησης για το Smartphone ή άλλες υπηρεσίες, θα σκανάρουν τις φλέβες μας.Τα χαρακτηριστικά των φλεβών μας είναι σχεδόν μοναδικά, με την συσκευή να σκανάρει τις φλέβες μας στο επάνω μέρος του καρπού.

Οργή για την Amazon – Ηλεκτρονικό βραχιολάκι στους εργαζόμενους ελέγχει κάθε τους κίνηση. ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.

Η Amazon κατοχύρωσε την ευρεσιτεχνία για το έξυπνο ηλεκτρονικό βραχιόλι. Αυτό, θα μπορεί να παρακολουθεί με ακρίβεια πως και που τοποθετούν τα χέρια τους οι εργαζόμενοι και με μικρές δονήσεις, εάν κριθεί πως δεν είναι «σωστή» η κίνησή τους, θα τους καθοδηγεί προς την σωστή κατεύθυνση και θέση των προϊόντων, ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο όλες τις κινήσεις τους.
Η νέα αυτή τεχνολογική εφαρμογή έχει σκορπίσει μεγάλη ανησυχία καθώς αυξάνει την δυνατότητα της εταιρείας να ελέγχει καθ’ ολοκληρίαν τους εργαζομένους της.