Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Τα δέκα ερωτήματα του M. Αλέξανδρου στους γυμνοσοφιστές Βραχμάνους

Βραχμάνοι, οι ασκητές της Ινδίας που κυκλοφορούσαν γυμνοί στη φύση, φιλοσοφούσαν και αμφισβητούσαν την εξουσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τι συνέβη όταν ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον στρατηλάτη.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας των Μακεδόνων στην Ανατολή, οι Έλληνες στρατιώτες γνώρισαν καινούργιους πολιτισμούς και αντίκρισαν πόλεις και μέρη που κανείς άλλος μέχρι τότε δεν γνώριζε ότι υπήρχαν. Όταν ο Αλέξανδρος έφτασε στα Τάξιλα της αρχαίας Ινδίας, του τράβηξαν την προσοχή μερικοί άνθρωποι που είχαν ξυρισμένα κεφάλια ή πολύ μακριά μαλλιά και ζούσαν γυμνοί στα δάση. Ήταν Ινδοί ασκητές που έτρωγαν όρθιοι, στεκόντουσαν στο ένα τους πόδι και ήταν βαθιά θρησκευόμενοι.

Μυστηριώδες άστρο "ανάβει και σβήνει". Είναι 1.000 βαθμούς πιο καυτό από τον Ήλιο. Τι συμβαίνει.

«Το πιο μυστηριώδες άστρο στο σύμπαν», όπως το έχουν αποκαλέσει, απασχολεί τους επιστήμονες, καθώς σποραδικά αυξομειώνει τη φωτεινότητά του.
Η υπόθεση ότι η αυξομείωση της ακτινοβολίας του άστρου οφείλεται σε κάποια τεράστια εξωγήινη κατασκευή γύρω του δεν έχει καμία βάση, όπως αποφάνθηκαν οι επιστήμονες μετά από συστηματική μελέτη του άστρου το 2016 και το 2017 από τηλεσκόπια της Χαβάης και των Καναρίων Νήσων.
Ως πιθανότερη αιτία για την περίεργη συμπεριφορά του, οι αστρονόμοι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής «The Astrophysical Journal Letters», θεωρούν την ύπαρξη μεγάλων νεφών σκόνης που παρεμβάλλονται ανάμεσα στη Γη και σε αυτό.

Η Σβάστικα χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο της 45ης αμερικανικής μεραρχίας, της φινλανδικής αεροπορίας και της αεροπορίας της Λετονίας!!!

Στοιχεία για την σβάστικα: Ένα σύμβολο καλής τύχης και ευημερίας

Η σβάστικα, που επίσης αναφέρεται ως "gammadion", είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο διαδεδομένα σύμβολα στον πλανήτη Γη. 
Κι αν σκεφτήκατε ότι είναι ένα σύμβολο που αντιπροσωπεύει το κακό και το θάνατο, είστε μάλλον λάθος. 

Πολωνία: Στο φως ανεκτίμητος θησαυρός

Ανεκτίμητος θησαυρός, ο οποίος κρυβόταν εδώ και αιώνες σε καθεδρικό ναό στο Bydgoszcz της Πολωνίας, ήρθε στο φως κατά την διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών ρουτίνας ενόψει εργασιών ανακαίνισης του ναού.

Εντοπίστηκαν 480 χρυσά νομίσματα και άλλα 200 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων (δαχτυλίδια και περιδέραια). Τα περισσότερα από τα νομίσματα χρονολογούνται στο 1640, με το παλαιότερο να είναι ένα χρυσό δουκάτο από την περίοδο της βασιλείας του Σιγισμούνδου Αυγούστου (King Sigismund Augustus), από το πρώτο μισό του 16ου αιώνα. Μερικά από τα νομίσματα προέρχονται από την Αυστρία και την Τουρκία.

Κλοπή στην Βενετία: Άγνωστοι έκλεψαν πολύτιμους λίθους από μουσειακή έκθεση

Πρόκειται για πολύτιμες πέτρες και ινδικά τιμαλφή, τα οποία καλύπτουν τέσσερις αιώνες, από τον δέκατο έκτο μέχρι και τον εικοστό.



Εκλάπησαν χθες, στη Βενετία, μερικά από τα τιμαλφή της έκθεσης «Θησαυροί των Μογκούλ και των Μαχαραγιά», που φιλοξενείται στο μέγαρο Παλάτσο Ντουκάλε της Γαληνοτάτης.

Πρόκειται για πολύτιμες πέτρες και ινδικά τιμαλφή, τα οποία καλύπτουν τέσσερις αιώνες, από τον δέκατο έκτο μέχρι και τον εικοστό. Είναι τιμαλφή που φτιάχτηκαν από χρυσοχόους και τεχνίτες της Ινδίας, αλλά και από γνωστούς ευρωπαϊκούς οίκους.

Οι Γερμανοί θέλουν να βρίσκονται στο ΑΙΓΑΙΟ την ώρα της σύγκρουσης με τους τούρκους. Γιατί άραγε;


Λίγη ώρα πριν φτάσει το τουρκικό πλοίο εξόρυξης Deepsea Metro II στα Στενά των Δαρδανελίων πλησίον της Λήμνου ένα πανεπιστημιακό  ερευνητικό γερμανικό πλοίο έκοβε βόλτες , λες και το περίμενε.

ΚΑΙ  τότε αρχίζει κάτι σαν   θεατρική παράσταση.
«Στις 29 Δεκεμβρίου, όταν το «Meteor» έπλεε κοντά στη Λήμνο, οι τουρκικές αρχές προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι πλέει σε τουρκικά ύδατα και ότι δεν έχει άδεια από τουρκικό σταθμό, απαίτησαν έντονα να αποχωρήσει!Όμως οι επικεφαλής του «Meteor» και του πανεπιστημίου του Αμβούργου έσπευσαν να αναγνωρίσουν την τουρκική «δικαιοδοσία» εκεί που υπάρχει μόνο η ελληνική κυριαρχία και ζήτησαν άδεια για τη διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών στο Αιγαίο από την Άγκυρα!
Έτσι εξηγείται πως αμέσως οι παράκτιοι σταθμοί της Σμύρνης και της Αττάλειας εξέδωσαν Navtex με τις οποίες δέσμευαν συνολικά εννέα θαλάσσιες περιοχές που ορίζονται από τα νησιά Λήμνος-Κάρπαθος-Κύθηρα για να συνεχίσει τις έρευνες το γερμανικό πλοίο.» http://www.pronews.gr/ 3 Ιανουαρίου 2017

Εξαφανίζεται με ανησυχητικό ρυθμό η Νεκρά Θάλασσα αφήνοντας πίσω της χιλιάδες καταβόθρες [Εικόνες]

Τα 2 δισεκατομμύρια γαλόνια νερού μεταφράζεται σε μείωση της στάθμης των υδάτων σε ένα μέτρο κάθε χρόνο (κατά μέσο όρο), ή συνολικά 30 μέτρα από το 1970, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Duke.
«Με το επίπεδο της Νεκρής Θαλάσσης να πέφτει τόσο γρήγορα, αυτές οι καταβόθρες είναι αναπόφευκτες», δήλωσε ο Mark Wilson, καθηγητής γεωλογίας στο Κολέγιο του Γούστερ. Αν και αρκετοί ερευνητές έχουν διαφορετικές θεωρίες, δεν είναι πολλοί αυτοί που διαφωνούν, ότι αυτό είναι το φαινόμενο πίσω από την πτώση της στάθμης των υδάτων.

Κινεζικά στρατεύματα μετακινούνται στα σύνορα με την Β.Κορέα ενώ οι Ρώσοι σήκωσαν το αεροσκάφος της Αποκάλυψης

Το ρωσικό αεροσκάφος της αποκάλυψης Tu-214 R «σήκωσε» το Κρεμλίνο για να αποσαφηνίσει την όλη κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο ενόψει πιθανής πολεμικής σύγκρουσης.

Το Tu-214SR είναι ένα αεροσκάφος ειδικών αποστολών και λειτουργεί ως αεροσκάφος διαβίβασης τηλεπικοινωνιών. Αυτό το είδος αεροσκάφους συχνά αποστέλλεται από τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία
για να συνοδεύσει το προεδρικό αεροσκάφος του Πούτιν για τα ταξίδια του και για το λόγο αυτό θεωρείται η ρωσική έκδοση του αμερικανικού «αεροπλάνου της Αποκάλυψης» E – 4B, με ρόλο την εναέρια διοίκηση και τον έλεγχο.

Τυμβωρύχοι προσπάθησαν να κλέψουν τον Τάφο του Βασιλικού Ζεύγους της Λακεδαίμονος, Μενελάου και Ωραίας Ελένης. Και το υπ.Πολιτισμού τον έθαψε με 250 τόνους χαλίκι!

Τυμβωρύχοι προσπάθησαν να κλέψουν τον Τάφο του Βασιλικού Ζεύγους της Λακεδαίμονος, Μενελάου και Ωραίας Ελένης! Ενώ το υπ. Πολιτισμού αντί να ρίξει φως, έριξε… 250 τόνους νταμαρίσιο χαλίκι μέσα στον αρχαίο τάφο, καταγγέλλει ο αρχαιολόγος!

προ ολίγων ημερών, ο κ. Νίκος Μπακής, επισκέφβηκε ένα χωράφι, το οποίο ευρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Πελλάνας Λακωνίας, μαζί με τον και τον πατέρα του, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ιδιοκτήτης του κτήματος, με τους… Βασιλικούς Τάφους!
Η δουλειά τους ήταν να ρίξουν λίπασμα στις ελιές τους… Αλλά «η θέα που ανακρύσαμε, για μία ακόμη φορά, ήταν κάτι παραπάνω από αποκαρδιωπκή από την εγκατάλειψη. Οι τάφοι ήταν γεμάτοι μπάζα, πεσμένους βράχους, πλημμυρισμένοι από λάσπη, αλλά και λαθρανασκαφές!

Φωτιά πήρε κατασκοπευτικό τουρκικό αεροσκάφος που παραβίασε το FIR Αθηνών!

Επέστρεψε άρον άρον στην αεροπορική βάση του Ντάλαμαν, από την οποία είχε απογειωθεί, ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας όταν, πήρε φωτιά ο ένας κινητήρας του!
Μάλιστα το τουρκικό CN-235, το οποίο αξιοποιώντας το νατοϊκό «καμουφλάζ», καθώς συμμετείχε σε δραστηριότητα της βορειατλαντικής συμμαχίας, μπήκε παράνομα στο FIR Αθηνών χρησιμοποιώντας αεροδιάδρομο ανατολικά της Ρόδου.

Παγκόσμιο σοκ: Όλοι οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα στο έλεος των χάκερ

Ίσως το χειρότερο πρόβλημα στην ιστορία
Συναγερμός έχει σημάνει σε όλο τον κόσμο. Ερευνητές της Google, σε συνεργασία με άλλους ειδικούς ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν δύο σοβαρά κενά ασφαλείας σχεδόν σε όλους τους επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες και στις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές!
Τα δύο κενά Meltdown και Spectre, που δίνουν τη δυνατότητα στους χάκερ να μπουν στη μνήμη και να “ξεκλειδώουν” κωδικούς ασφαλείας, αφορούν τσιπ των πιο γνωστών εταιρειών κατασκευής: της Intel, της AMD και της ARD.
Η Google αποκάλυψε ότι το πρόβλημα είχε γίνει γνωστό στις κατασκευάστριες εταιρείες από το καλοκαίρι του 2017. Αλλά μόλις τώρα διέρρευσε από ανώνυμους προγραμματιστές και έγινε ευρύτερα γνωστό

Με σειρά γραμματοσήμων τιμούν το Game of Thrοnes τα Βρετανικά Ταχυδρομεία

Η Νταενέρις Ταργκάρυεν, ο Τζον Σνόου και η Άρια Σταρκ περιλαμβάνονται στους ήρωες της πετυχημένης αμερικανικής σειράς Game of Thrοnes που τιμώνται από τα Βρετανικά Ταχυδρομεία με την έκδοση σειράς 15 γραμματοσήμων.
Τα γραμματόσημα, που θα πωλούνται από τις 23 Ιανουαρίου, εκδόθηκαν για να "σηματοδοτήσουν τη μεγάλη βρετανική συνεισφορά στη σειρά" που προβάλλεται από το αμερικανικό δίκτυο ΗΒΟ και έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις.