Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Αναγκαστική προσγείωση Αρμενικου αεροπλανου που πηγαινε προς Συρια





Οι τουρκικές αρχές ερευνούν αυτή την ώρα αρμενικό αεροπλάνο, αφού το υποχρέωσαν να προσγειωθεί στην ανατολική πόλη Ερζερούμ.
Το αρμενικό αεροπλάνο εκτελούσε πτήση από την Αρμενία στο Χαλέπι της Συρίας και μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

ΠΗΓΗ : enikos.gr

Η τουρκική κορβέτα “BAFRA” εντός Ελληνικών Υδάτων. Την στοχοποιησε υποβρύχιο του πολεμικού ναυτικού ;




Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ η τουρκική κορβέτα “BAFRA”, εξερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε την 13 Οκτωβρίου (19:00) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Εύβοιας – Άνδρου και κινούμενη μεταξύ Κέας – Κύθνου, εξήλθε την 13 Οκτωβρίου (22:00) ΝΔ Κύθνου.
Στη συνέχεια κινήθηκε σε Διεθνή Ύδατα Δυτικά Μήλου, ΒΔ Κρήτης, Νότια Κρήτης και με Ανατολική πορεία απομακρύνθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 15 Οκτωβρίου εκτός ορίων FIR Αθηνών.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν το τουρκικό σκάφος, καθ'όλη τη διάρκεια του πλου του. 

Συμφωνα με πληροφοριες μας υποβρυχιο του πολεμικου ναυτικου μας στα ανοιχτα της Κεας 
γυρω στις 10 το βραδυ του Σαββατου στοχοποιησε την κορβετα η οποια αμεσα εξηλθε των χωρικων υδατων μας.

ΠΗΓH : ΓΕΕΘΑ , ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ

Ρεκόρ ελεύθερης πτώσης από τον Μπάουμγκαρτνερ


Επιτυχή ελεύθερη πτώση από ύψος 39 χιλιομέτρων πραγματοποίησε ο αυστριακός αλεξιπτωτιστής Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ ο οποίος κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ των 31 χλμ που διατηρούσε από το 1960 ο αμερικανός σμηναγός Τζο Κίτινγκερ

Μετά το άλμα στο κενό από το αερόστατο στην έρημο του Νέου Μεξικού κύλησαν εννέα λεπτά και τρία δεύτερα μέχρι την προσγείωση ενώ η ελεύθερη πτώση διήρκησε τέσσερα λεπτά και 19 δευτερόλετα με ταχύτητα που άγγιζε τα 1.137 χλμ/ώρα.Το αλεξίπτωτο ήταν ανοιχτό στα τελευταία τέσσερα λεπτά και 44 δεύτερα δηλαδή στα 1.500 μέτρα από το έδαφος.