Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1917 Εκατό χρόνια από το «Θαύμα της Φάτιμα»: Ποιο είναι το «τρίτο μυστικό» που δεν θέλει να αποκαλύψει το Βατικανό;

Εκατό χρόνια ακριβώς συμπληρώνονται σήμερα από το περίφημο Θαύμα της Φάτιμα, στην Πορτογαλία.  Στις 13 Μαΐου του 1917 τρία μικρά παιδία η Λουσία Ντος Σάντος 10 ετών και τα ξαδέλφια της Φρανσίσκο και Ζασίντα Μάρτο, 9 και 7 ετών αντίστοιχα έγιναν μάρτυρες ενός οράματος στο χωριό Φάτιμα της Κεντρικής Πορτογαλίας.
Ένα όραμα που έμελλε να πάρει σχεδόν μυθικές διαστάσεις και που ακόμη και σήμερα προκαλεί διιστάμενες απόψεις.
Σύμφωνα με αυτό και όπως το περιέγραψαν τα ίδια τα παιδιά αργότερα, παρουσιάστηκε μπροστά τους η Παναγία, λέγοντας πως θα εμφανίζεται στο ίδιο σημείο κάθε 13 του μήνα έως τον Οκτώβριο και πως πρέπει να πουν στον κόσμο να μετανοήσει για τις αμαρτίες του.

Γιατί η Παρασκευή και 13 θεωρείται γρουσούζικη μέρα; Μια ιστορία που ξεκινά από τους Αγίους Τόπους και τελειώνει με τη μαζική δολοφονία ιπποτών.

Παρασκευή και 13, Οκτώβριος του 1307. Οι άντρες του βασιλιά της Γαλλίας, Φιλίππου Δ’, εισέβαλαν στις κεντρικές εγκαταστάσεις των Ναϊτών Ιπποτών και συνέλαβαν εκατοντάδες. Ανάμεσά τους ήταν ο Μέγας Μάγιστρος, Ζακ ντε Μολέ. Μετά από σκληρά βασανιστήρια, οι Ιππότες, όπως όλα τα θύματα των βασανιστηρίων, ομολόγησαν πλήθος αμαρτιών και καταδικάστηκαν σε θάνατο. Ήταν το τέλος των θρυλικών ιπποτών και η μετέπειτα δράση τους καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου. Το συμβάν παρουσιάζεται ως ένας από τους λόγους που η «Παρασκευή και 13» θεωρείται γρουσούζικη μέρα στη δυτική Ευρώπη. Οι φτωχικές ρίζες των Ναϊτών Ιπποτών Πριν γίνουν το ισχυρότερο τάγμα ιπποτών στην Ευρώπη και τη δυτική Ασία, οι Ναΐτες Ιππότες ήταν εννιά φτωχοί ευγενείς από τη Γαλλία.

Απειλήθηκε σύρραξη με Τούρκους στο Παλαιό Φάληρο – Έφοδος της ασφάλειας σε γιάφκα υποκλοπών

Εφοδο της αστυνομίας είχαμε σε διαμέρισμα της οδού Μετσόβου 12 όπου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ενώ κατασχέθηκαν και μηχανήματα υποκλοπών.
Κατά τη διάρκεια της επέμβασης των αστυνομικών απειλήθηκε σύρραξη αφού οι τέσσερις άνδρες ήταν οπλισμένοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες,  δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι είχαν στήσει στο Παλαιό Φάληρο γιάφκα υποκλοπών για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι συνδέονται με μυστικές υπηρεσίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κοντινή απόσταση από το διαμέρισμα που είχε μεταβληθεί σε γιάφκα υποκλοπών διαμένει υψηλόβαθμος διπλωμάτης της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Πυκνώνει το μυστήριο με τη Νήσο του Πάσχα!

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι έφθασαν στη Νήσο του Πάσχα το 1722. Νέα γενετική έρευνα αποκλείει την πιθανότητα είχε γίνει επιμιξία των κατοίκων του νησιού με κατοίκους της Νότιας Αμερικής. Συνεπώς παραμένει το αίνιγμα από πού, πώς και πότε είχαν φθάσει στο νησί οι πρώτοι άνθρωποι.