Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Αλλοδαποί θα δικάζουν Έλληνες στρατιωτικούς στα ελληνικά Στρατοδικεία - Απόφαση-σοκ του ΝΣΚ

Θα το δούμε και αυτό, αλλοδαπούς να δικάζουν στα ελληνικά Στρατοδικεία κατόπιν αποφάσεως του Νομικού Συμβούλιου του Κράτους (ΝΣΚ) με την οποία αυτό θα είναι επιτρεπτό για όσους έχουν τα αναγκαία νομικά πτυχία.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με αφορμή την προκήρυξη διαγωνισµού για την πλήρωση 10 κενών θέσεων δικαστικών (στο βαθµό του παρέδρου) στο Δικαστικό Σώµα των Ενόπλων Δυνάµεων (Στρατοδικεία) υπέβαλε ερώτημα στο ΝΣΚ σχετικά με τη νομιμότητα δυο προϋποθέσεων που τίθενται για τη συμμετοχή των υποψηφίων στο διαγωνισμό.
Οι δύο αυτές προϋποθέσεις είναι το κατώτερο και ανώτατο όριο ηλικίας των υποψηφίων («να έχουν συμπληρώσει το 27ο έτος και να μην έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας») και η ελληνική καταγωγή των υποψηφίων («να είναι Έλληνες το γένος και να έχουν την ελληνική ιθαγένεια»).
Τώρα, το ΣΤ' Τμήμα του ΝΣΚ στην υπ΄ αριθμ. 127/2018 γνωμοδότησή του επισημαίνει, κατ΄ αρχάς, ομόφωνα ότι είναι νόμιμος ο όρος της προκήρυξης του διαγωνισμού να μην υπερβαίνουν οι υποψήφιοι το ανώτατο ηλικιακό όριο των 35 ετών.

Αρχαία ελληνική τεχνολογία: Το πρώτο ρομπότ, «θαυματουργές» πόρτες και οπλικά συστήματα

Η έκθεση για την αρχαία ελληνική τεχνολογία που παρουσιάζει το Μουσείο Ηρακλειδών περιλαμβάνει ομοιώματα αρχαίων ελληνικών εφευρέσεων που εντυπωσιάζουν όχι μόνο τους λάτρεις της ιστορίας, αλλά και τους ερευνητές των φυσικών επιστημών.
Τι θα μπορούσε να συνδέει ένα βαδίζον ρομπότ «γεννημένο» στην αρχαιότητα και με αποστολή να σερβίρει κρασί στους συνδαιτυμόνες ενός τραπεζιού, με τη βία που συνεπάγεται ο πόλεμος;
Η απάντηση φαίνεται πως βρίσκεται κρυμμένη ανάμεσα στους περίπλοκους μηχανισμούς της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας η οποία «γέννησε» σπουδαίες πολεμικές μηχανές, εφευρέσεις που χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα, αλλά και ένα αρχαίο ρομπότ που μέχρι τώρα δεν είχε δει ποτέ ξανά το ελληνικό κοινό.

Αμερικανός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Οι Ελληνες μου έδειξαν πώς να αντιμετωπίσουμε τους Ρώσους στην Α.Μεσόγειο»

Ενθουσιασμένος δήλωσε ο Αρχηγός ΕΔ των ΗΠΑ, Τ.Ντάνφορντ, για τα στοιχεία που του παρουσίασαν Ελληνες αξιωματικοί όπως αναφέρει το Αμερικανικό Πεντάγωνο. Το ελληνικό δίκτυο επιτήρησης φαίνεται ότι "κουτσαίνει" στο Αιγαίο απέναντι στους Τούρκους αλλά  απέναντι στους Ρώσους φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερες ικανότητες και αποδίδει εξαιρετικά. ..
Η επίσημη ανακοίνωση του Αμερικανικού Πενταγώνου "τα λέει όλα". Ας δούμε τι αναφέρει.
"Οι Ελληνες είναι "ανοιχτοί" στην αυξημένη στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ. Αυτοί έκαναν μια γενική προσέγγιση λέγοντας πως είναι πρόθυμοι να το σκεφτούν. Ενθουσιάστηκα με την πιθανότητα" είπε ο Τ.Ντάνφορντ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Αμερικανικού Πενταγώνου
"Μου εκδήλωσαν το ενδιαφέρον στην επέκταση πρόσβασης των ΗΠΑ στις βάσεις τους"

Αγκυρα για F-35: «Δεν μπορείτε να το κατασκευάσετε χωρίς εμάς - Αυτά τα κάνουμε μόνο εμείς»

Το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας απάντησε πριν λίγο στην αναφορά του Πενταγώνου των ΗΠΑ πως οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν την κατασκευή των οχυρών θέσεων για το αντιαεροπορικό σύστημα S-400! Η Αγκυρα σε μια προσπάθεια να εγκλωβίσει και άλλο την Ουάσινγκτον η οποία βλέπει πως η απόκτηση των S-400 προχωρά κανονικά, έστειλε μήνυμα το οποίο αφορά τα F-35.
"Αυτά τα τμήματα του F-35 τα κατασκευάζουμε μόνο εμείς"  είναι η ουσία του μηνύματος της Αγκυρας απατώντας έτσι στο αμερικανικό δημοσίευμα που έκανε λόγο για λήψη δορυφορικών φωτογραφιών του δικτύου κατασκευής των S-400 στην Τουρκία.
Πράγματι έτσι είναι. Το τμήμα του ηλεκτροοπτικού συστήματος σκόπευσης του αεροσκάφους (Electro Optical Targeting System), την μονάδα εξ αποστάσεως διασύνδεσης των πυραύλων και την πανοραμική οθόνη του πιλοτηρίου τα κατασκευάζει αποκλειστικά η Τουρκία.
Οπως αναφέραμε νωρίτερα, Αμερικανός που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, "οι Τούρκοι κατασκευάζουν υπόγεια απόρθητα φρούρια".

Τουρκική απειλή: Πώς η Άγκυρα ανατρέπει την ισορροπία ένοπλης ισχύος στο Αιγαίο

Η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η οποία έχει παρουσιάσει έξαρση το τελευταίο διάστημα, καταδεικνύει την νέα ισορροπία «τρόμου» που διέπει πλέον τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις. Η επιθετικότητα αυτή έχει γίνει ακόμη πιο ξεκάθαρη μετά την υπόθεση των 8 Τούρκων φυγάδων στους οποίους δόθηκε πολιτικό άσυλο.
Σημαντικό, αν όχι το σημαντικότερο, ρόλο στην επιθετικότητα αυτή της Τουρκίας έχουν οι ένοπλες δυνάμεις της και το άνευ προηγουμένου εξοπλιστικό τους πρόγραμμα.
Η υπόθεση των Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα μια ημέρα μετά την εκδήλωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, αποτέλεσε απλά την αφορμή για τη νέα αυτή έξαρση προκλήσεων.

Μυστήριο με εκκωφαντικό θόρυβο που ακούστηκε στη Λέσβο - Σείστηκαν κτήρια

Εκκωφαντικός θόρυβος ξεσήκωσε τη Λέσβο. Ο θόρυβος συνδυάστηκε με ισχυρή δόνηση που συντάραξε σχεδόν όλο το νησί.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής, ο εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε γύρω στη 21:30 της Πέμπτης (06/09/2018) και προκάλεσε ωστικό κύμα με αποτέλεσμα να σειστούν τα κτίρια.

Το περιστατικό διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα και οι εικασίες για το τι μπορεί να το προκάλεσε είναι διαφορετικές. Άλλοι μιλούν για έκρηξη δυναμίτη στην θάλασσα κι άλλοι για πολεμικά αεροσκάφη που έσπασαν το φράγμα του ήχου.

Κβαντική θεωρία αποδεικνύει ότι η ψυχή περνά σε άλλο σύμπαν μετά το θάνατο

Ένα βιβλίο με τίτλο «Βιοκεντρισμός: Πώς η ζωή και η συνείδηση είναι τα κλειδιά για την κατανόηση της φύσης του Σύμπαντος» έχει γίνει δημοφιλές στο Διαδίκτυο, επειδή περιέχει την αντίληψη ότι η ζωή δεν τελειώνει με τον θάνατο του σώματος, αλλά μπορεί να διαρκέσει για πάντα με την μετανάστευση της ψυχής.Ο συγγραφέας του βιβλίου, ο επιστήμονας Δρ Robert Lanza, που ψηφίστηκε από τους τους NY Times ως ο 3ος πιο σημαντικός εν ζωή επιστήμονας , δεν έχει καμία αμφιβολία ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πιθανό.Πριν λίγα χρόνια άρχισε να ασχολείται με τη Φυσική, την Κβαντομηχανική και την Αστροφυσική. Από αυτό το εκρηκτικό μείγμα επιστημών προέκυψε η νέα θεωρία του Βιοκεντρισμού, που ο καθηγητής επικαλείται από τότε.

Λίμνη Βουλιαγμένης: Ο ανεξερεύνητος θαλάσσιος κόσμος που έχει «καταπιεί» 8 δύτες

Έχουν περάσει σχεδόν 2.000 χρόνια από τότε που το τμήμα ενός τεράστιου σπηλαίου, περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, κατέρρευσε κι έδωσε τη θέση του σε ένα μοναδικό φυσικό θησαυρό. Τη λίμνη της Βουλιαγμένης. Ένας μέρος ιδιαίτερο και ξεχωριστό, αλλά και γεμάτο μυστικά τα οποία δεν δείχνει καμία διάθεση να αποκαλύψει.
Κι αυτό γιατί εκεί που τελειώνει ο χώρος της λίμνης που είναι ανοιχτός για το κοινό, ξεκινά ένας λαβύρινθος γεμάτος δαιδαλώδεις διαδρομές, ανεξερεύνητες σήραγγες και υποθαλάσσιες σπηλιές που έχει πάρει τη ζωή 8 ανθρώπων που δοκίμασαν να την δαμάσουν.
Ο μύθος της νεράιδας
Σύμφωνα με τον μύθο, στα νερά του σπηλαίου, εκεί κάτω στον βυθό ζει μια νεράιδα. Άγνωστο γιατί, αυτό το πλάσμα παγιδεύει νεαρούς άντρες. Κανείς δεν ξέρει ποιος και πότε ξεκίνησε τον θρύλο, αλλά

Οι αυτόματες μηχανές στην αρχαία Ελλάδα!

Οι Αυτομάτονες ή Αυτόματοι (η ονομασία προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη αὐτόματον= ενεργώ ιδία βουλήσει) ήσαν μυθολογικές «ζωντανές» κατασκευές… με την μορφή ανθρώπων ή ζώων, δημιουργημένες ως επί το πλείστον από τον θεό Ήφαιστο και ορισμένες από τον Δαίδαλο.

Οι κυριότερες ήσαν οι παρακάτω:

Καβειρικοί Ίπποι
Ήσαν ζεύγος χάλκινων ίππων με πύρινη ανάσα κατασκευασμένοι από τον Ήφαιστο, οι οποίοι είχαν ως αποστολή να σύρουν το άρμα των Καβείρων.

Σπουδαία ανακάλυψη στην Κρήτη: Στο φως μινωικό ανάκτορο σμιλεμένο σε βράχο

 
Είχε λειτουργήσει από το 2000 π.Χ. περίπου ως υπαίθριος χώρος λατρείας με μικρές κατασκευές -  Πλήθος κινητών ευρημάτων βρέθηκαν σε όλο τον χώρο της ανασκαφής - Σπουδαίο εύρημα το ρυτό σε σχήμα ταυροκεφαλής

Μία νέα διάσταση της λατρείας στο ανακτορικό κτήριο της Ζωμίνθου και οι απαρχές της στην Παλαιοανακτορική περίοδο (1900-1700 π.Χ) έφερε στο φως η ετήσια ανασκαφή της Αρχαιολογικής Εταιρείας που πραγματοποίησε η Επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων Δρ. Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη στον Ψηλορείτη.

Όπως έδειξε η αρχαιολογική έρευνα, ο φυσικός βράχος στον οποίο είναι θεμελιωμένο το κτηριακό συγκρότημα, είχε λειτουργήσει από το 2000 π.Χ. περίπου ως υπαίθριος χώρος λατρείας με μικρές κατασκευές.

Αντίστροφη μέτρηση για εξελίξεις στην Α.Μεσόγειο – Άγκυρα: «Εντός δύο μηνών η έναρξη των γεωτρήσεων» – Ωρολογιακή βόμβα τα ενεργειακά

Συνεχίζουν να στήνουν κλίμα έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο οι Τούρκοι, ενόψει των εξελίξεων στα ενεργειακά σε Μεσόγειο και Κυπριακή ΑΟΖ.
Στις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προστίθενται και οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ο κάνει λόγο για γεωτρήσεις πριν από τα Χριστούγεννα.
Αντίστροφη μέτρηση πλέον για εφιαλτικές εξελίξεις σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ από την αυξημένη προκλητικότητα των Τούρκων.
Νέα προαναγγελία για την έναρξη τουρκικών γεωτρήσεων στη Μεσόγειο, είχαμε σήμερα, από τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Πρόκληση 2 μέρες πριν το συλλαλητήριο! Ανθέλληνες ΒΑΝΔΑΛΙΣΑΝ το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη!


Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης βεβήλωσαν άγνωστοι, λίγες ημέρες πριν το συλαλλητήριο για τη Μακεδονία, ενόψει της ΔΕΘ.
Όπως αναφέρει το seleo.gr, που δημοσίευσε και τις σχετικές φωτογραφίες, οι άγνωστοι έγραψαν τη λέξη «ΣΦΑΓΕΥΣ» κάτω από την επιγραφή «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ».

Απίστευτοι ισχυρισμοί: «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα είναι ψεύτικα» – Η εκρηκτική θεωρία

O Nigel Konstam υποστηρίζει ότι πολλά από τα γλυπτά που αφαίρεσε ο 7ος κόμης του Έλγιν και μετέφερε στη Βρετανία είναι στην πραγματικότητα ρωμαϊκά αντίγραφα. Τα ελληνικά πρωτότυπα, όπως αναφέρει, είχαν διαβρωθεί από όξινη βροχή που προκλήθηκε από τα απόβλητα των καμινάδων.
Η εκρηκτική θεωρία του για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο βασίζεται στην πρόσφατη ανακάλυψη μιας καμινάδας κοντά στον Παρθενώνα που χρησιμοποίησε ο γλύπτης Φειδίας. Η εικασία του έφτασε στα αυτιά του σημερινού κόμη του Έλγιν, 94, και προκάλεσε κύματα σοκ στο Βρετανικό Μουσείο.

«Ξύπνησε» το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ: Ξανά στο κυνήγι εξωπλανητών – Η πρόταση Ελληνίδας αστροφυσικού

Το κόστος 600 εκατ. δολαρίων «Κέπλερ» είχε εκτοξευθεί το 2009, έπαθε σοβαρή βλάβη το 2013, αλλά επιδιορθώθηκε και από το 2014 συνέχισε τη δεύτερη φάση της αποστολής του, γνωστή εν συντομία ως Κ2. Φέτος τον Ιούλιο τέθηκε σε ύπνωση, ώστε να κάνει εξοικονόμηση καυσίμων, προκειμένου να μπορέσει να αναπροσανατολισθεί προς τη Γη τον Αύγουστο για να στείλει τα στοιχεία που στο μεταξύ είχε συλλέξει.

Ανακάλυψη που προκαλεί δέος: Βρήκαν Βυζαντινή εκκλησία σε λίμνη της Τουρκίας – Το «μυστικό» που κρύβεται από κάτω

Συνεχώς έρχονται στην επιφάνεια  και νέα ευρήματα σε ολόκληρη την περιοχή της Μικράς Ασίας. Είτε πρόκειται για αρχαία ελληνικά ευρήματα είτε για χριστιανικά μνημεία και ναούς.
Συγκεκριμένα, αρχαία βυζαντινή εκκλησία ήρθε στο φως σε λίμνη της Τουρκίας, ενώ Τούρκοι ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι κάτω από αυτή πιθανόν ευρίσκεται αρχαίος ναός του Απόλλωνα, το οποίο αποδίδουν στους Ρωμαίους , μόνο που στην περιοχή κατοικούσαν Έλληνες και μόνο αυτοί (κατά την πάγια τακτική των Τούρκων  να αποκρύπτουν σε ποια γη πατάνε και σήμερα) .
Η ερειπωμένη χριστιανική εκκλησία βρέθηκε στη λίμνη Iznik της Τουρκίας.

Πρόεδρος Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας: «Εμβολιάστε τα παιδιά σας- Μην ακούτε την παραπληροφόρηση»

Για μια ακόμη φορά η ελληνική κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με όσους προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να μας πείσουν ότι μπορεί τελικά και να είναι καλό να μην εμβολιάζουμε τα παιδιά μας! Σε μια περίοδο λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία και με αφορμή τα όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, μιλά στο News 24/7 και ξεκαθαρίζει από την πρώτη του κιόλας κουβέντα: «Μην ακούτε την παραπληροφόρηση” και καλεί τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους και να επισκεφθούν τον παιδίατρο ώστε να εμβολιαστούν χωρίς να φοβούνται το παραμικρό.
«Οι γονείς δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πάρουν τα παιδιά τους και με το βιβλιάριο υγείας να επισκεφτούν τον παιδίατρο τους προκειμένου να τα εμβολιάσει. Κάθε χρόνο τα εμβόλια σώζουν 5 εκατ. παιδιά παγκοσμίως ενώ 3 εκατ. παιδιά πεθαίνουν λόγω έλλειψης εμβολίων”, σημειώνει.