Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Μια νεα Ευρωπη με 40 νεα κρατη ξημερωνει


 Ο χάρτης που δημοσίευσε σήμερα η New York Times δίνει μια νέα διάσταση αν τελικά υπερισχύσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα για την Ανεξαρτησία της Σκωτίας. 40 νέες κρατικές οντότητες θα δημιουργηθούν και το μεγάλο ερώτημα είναι αν όλα αυτά θα γίνουν ΕΙΡΗΝΙΚΑ ή ΜΕΣΩ ΠΟΛΕΜΟΥ.

 Δειτε τα νεα κρατη :

Ο άγ. Σισώης ο Μέγας στον τάφο του Μεγαλέξανδρου


 
 
Ο άγιος Σισώης ο Μέγας (γιορτάζει 6 Ιουλίου) εζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ. και ανήκει στην πρώτη γενιά μεγάλων ασκητών που ακολούθησε το Μέγα Αντώνιο. Στα ασκητικά & τα αγιολογικά κείμενα χαρακτηρίζεται Όσιος (=άγιος μοναχός) Σισώης ή Αββάς (=πατέρας) Σισώης.

Μην περιμενετε στα πρωτα 10 μετρα να βρεθει οτιδηποτε στην Αμφιπολη.

Σύμφωνα με την ακτινογραφία του Μνημείου αυτή την στιγμή οι Αρχαιολόγοι ψάχνουν στα πρώτα 1Ο μέτρα ενός μνημείου που από την μια άκρη ως την άλλη είναι 150 μέτρα. Στην ανωτέρω εικόνα που σας δείχνει η Ανοπαια Ατραπός φαίνεται ότι οι Αρχαιολόγοι ψάχνουν στο σημείο Γ  . Το σημείο Β πρέπει να κρύβει 5 ταφικά μνημεία δηλαδή πολυανδρία. Το Σημείο Α που είναι και το πιο ενδιαφέρον φαίνεται ότι είναι πιο χαμηλά σε βάθος όπως και το Μνημείο Η2 στην περιοχή Γ. Θυμηθείτε ότι βρήκαν σκαλοπάτια στο 3ο δωμάτιο. Αρα υπομονή..