Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Κακοκαιρία: Πλησιάζει «ιστορικός χιονιάς» με άγριες διαθέσεις

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν την Τετάρτη (27/12) με αποτέλεσμα να σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές ωστόσο παγετός θα δημιουργηθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά κατά τις πρωινές ώρες.
Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική ενώ από το απόγευμα και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Μ.Λεπέν: «Frexit μόλις γίνω πρόεδρος - Θα πείσω και την Ελλάδα να αποχωρήσει την ίδια ημέρα»

«Όταν αποχωρήσει η Γαλλία από την Ευρώπη και το ευρώ το ίδιο πρέπει να πράξουν η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Κύπρος. Ιδανικό θα ήταν να αποχωρήσουν την ίδια ημέρα με τη Γαλλία όλες αυτές οι χώρες και θα προσπαθήσω να πείσω προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν η οποια θα είναι υποψήφια στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2017 με όλες τις δημοσκοπήσεις να την δείχνουν να περνά στον β' γύρο.
 
«Το Frexit θα είναι μέρος της πολιτικής μου» δήλωσε στην «κυριακάτικη δημοκρατία».
 
«Ο λαός πρέπει να έχει την ευκαιρία να ψηφίσει για την απελευθέρωσή του από τη δουλεία και τον εκβιασμό που του επιβάλλουν οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και για να επιστρέψει η εθνική κυριαρχία στη χώρα του. Το κατάλαβαν αυτό οι Βρετανοί και ψήφισαν την έξοδό τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ, φυσικά, δεν είχαν ποτέ αντικαταστήσει τη λίρα με το ευρώ»
 

Tα απόκρυφα μυστικά του Μαντείου της Δωδώνης (φωτό)

Είναι αλήθεια ότι το ιερό μαντείο της Δωδώνης κρύβει πολλά μυστικά. Άλλα εξ αυτών έχουν αποκαλυφθεί…και άλλα όχι. Γιατί, όμως, οι θνητοί
Που πήγαιναν να ζητήσουν χρησμό έπρεπε να είχαν νηστέψει τρεις μέρες, να είχαν καθαριστεί στην πηγή της Δωδώνης και να είχαν χαράξει την παράκλησή τους σε μια πλάκα από μόλυβδο;…
Ταξιδεύοντας κανείς στην ιστορική Ήπειρο, δεκαοκτώ χιλιόμετρα απ” τα Ιωάννινα, στους πρόποδες του βουνού Τόμαρος, θα δει ότι βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλεως Δωδώνης. Μέχρι το 1876 η τοποθεσία της Δωδώνης, της περίφημης για το μαντείο της, δεν ήταν γνωστή, γιατί οι Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι και ιστοριογράφοι την τοποθετούσαν σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου. Στη σημερινή θέση της νόμιζαν ότι βρισκόταν η αρχαία πόλη της Πασσαρώνας, η πρωτεύουσα τη Μολοσσίας.

Δρυίδες και η σχέση τους με τους αρχαίους Έλληνες

Οι Δρυίδες δεν ήταν απλά ιερείς, βάρβαροι ιερείς (αν και οι αρχαίοι συνήθιζαν να τους αποκαλούν «φιλοσόφους») ενός απομακρυσμένου λαού, δεν ήταν απλά μια κλειστή ομάδα ανθρώπων που μοιράζονταν μυστικά και κρυφές γνώσεις μεταξύ τους, αλλά μια ομάδα ανθρώπων διαφόρων επαγγελματικών και κοινωνικών τάξεων που έχουν μια συγκεκριμένη πρακτική και στάση ζωής. Οι πηγές μας γι’ αυτούς προέρχονται από Έλληνες και Ρωμαίους.

Μύθοι και ηρωικές ιστορίες, παραμυθένιες περιπλανήσεις στον κόσμο του φανταστικού μα και της ιστορίας, εδώ συναντάμε “ιερατικές” μορφές με ιδιαίτερα φυσιολατρικά “πιστεύω” και αντιμετώπιση του κόσμου και όλα αυτά σε έναν κόσμο που είτε βρίσκεται στην αρχαία Γαλατία (νυν Γαλλία), είτε στις Βρετανικές νήσους, είτε στην αρχαία Ιέρνη (νυν Ιρλανδία)... Ποιοι όμως ήταν οι Δρυίδες; Η ετυμολογία έχει να μας πει πολλά, όχι όμως όλα!