Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Ποιοι διάσημοι «έπιαναν» το στομάχι τους και γιατί

Ποιοι διάσημοι «έπιαναν» το στομάχι τους και γιατί
Πολλές γνωστές προσωπικότητες έχουν στο παρελθόν απεικονιστεί να πιάνουν με το δεξί χέρι το στομάχι, λίγο κάτω από την καρδιά. Σίγουρα δεν τους πόναγε κάτι…
Γνωστές μορφές της Ιστορίας και όχι μόνο ποζάρουν με το δεξί χέρι να πιάνει το στομάχι. Η πιο διάσημη απεικόνιση του Ναπολέοντα.

Τα απίστευτα ευρήματα του Grand Canyon στις ΗΠΑ

Τα απίστευτα ευρήματα του Grand Canyon στις ΗΠΑ! Μια υπόθεση που έχει προβληματίσει πολύ τους αρχαιολόγους όπου πιστεύουν ότι πρόκειται για Αιγυπτιακό πολιτισμό όπου άνθησε στην περιοχή!
Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό αλλά δεν είναι, αλλά λόγου ότι δεν έχουν απάντηση για τα εν λόγο ευρήματα δίνουν μια λύση στον αέρα!
Το άλλο αινιγματικό θέμα στην όλη υπόθεση είναι ότι παρότι έχει ανακαλυφθεί από 1909 δεν το έχουν εκμεταλλευτεί τουριστικά όπου και θα έσπαγε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας στον κόσμο για κάτι τόσο αρχαίο.
Αντί αυτού ο στρατός φυλά καλά το μέρος σαν να πρόκειται για κάτι το πολύ σημαντικό….

«Ωρίων»: Αυτό είναι το νέο υπερδιαστημόπλοιο της NASA -Θα μεταφέρει ανθρώπους στη Σελήνη και τον Άρη (εικόνες)

Η NASA βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία του πιο «φιλόδοξου» διαστημόπλοιού της, εκείνο το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους στη Σελήνη και τον Άρη: τον «Ωρίωνα» (Orion)!
Η εταιρεία Lockheed Martin, εξωτερικός συνεργάτης της NASA για την υλοποίηση του project, ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως η τελευταία έκδοση του σκάφους τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά το πρωί της Τρίτης φωτίζοντας τα πολυσύνθετα συστήματα υπολογιστών που βρίσκονται μέσα σε αυτό και τα οποία μία ημέρα θα καθοδηγήσουν το Orion μέσα στο κενό του διαστήματος.

ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ στην Αθήνα: Πού περιμένουν τρομοκρατικό χτύπημα. Συναγερμός στην αστυνομία

Ποια σημεία της Αθήνας φρουρεί η αστυνομία υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος;
Επιδεικτική παρουσία της ΕΛ.ΑΣ με Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) σε τουριστικά σημεία της Αθήνας όπως του Φιλοπάππου, την οδό Ερμού και αλλού φέρνει το τρομοκρατικό κτύπημα στην Βαρκελώνη με τους 14 νεκρούς και οι νέες απειλές του ISIS.Παρότι στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη αναφέρουν ότι «δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για επίθεση τζιχαντιστών» ωστόσο το μακελειό στην Ισπανία προκάλεσε κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ με εμφανή παρουσία δυνάμεων ασφαλείας σε χώρους όπου κινούνται δεκάδες χιλιάδες τουρίστες καθημερινά.

Κρίσιμες εξελίξεις: Ο τουρκικός στόλος κινείται προς Καστελόριζο και Κύπρο

«Ψάχνονται» για νέα Ίμια οι Τούρκοι - Νέες παράνομες NAVTEX στην κυπριακή ΑΟΖ – Τουρκικά πλοία πλέουν ανοιχτά του Καστελόριζου

«Φωτιά» παίρνει και πάλι η ανατολική Μεσόγειος, μετά την ανακοίνωση έναρξης εργασιών σε Κρήτη και Ιόνιο με σκοπό την ανεύρεση υδρογονανθράκων, η οποία αναρτήθηκε και στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
Η Τουρκία, πιστή στην τακτική των προκλήσεων, δεν θέλουν να επιτρέψουν στην χώρα μας να προβεί σε οποιαδήποτε έρευνα και πόσω μάλλον σε εξόρυξη, ειδικά στο Αιγαίο.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τις 23 Ιουνίου έχει εγκρίνει τις αιτήσεις από την κοινοπραξία των μεγάλων εταιρειών ExxonMobil και ΕΛΠΕ, για έρευνα ανεύρεσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στα νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης, ενώ για την Energean Oil & Gas στη Δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο.

«Παγώνει» η μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί

Παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν ότι η Αγία Σοφία, διεθνές μουσείο σήμερα και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, πρέπει να μετατραπεί κάποτε σε ισλαμικό τέμενος, φαίνεται ότι αυτό το σχέδιο «παγώνει».
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Νουμάν Κουρτουλμούς ερωτηθείς αν η κυβέρνηση σκέφτεται να μετατρέψει το μουσείο σε τέμενος, απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η Αγία Σοφία ήταν δικαίωμα κατάκτησης του Μωάμεθ του Πορθητή.

H δημιουργία του «Ηλίου της Βεργίνας»

«…Όταν στη γη επικράτησε υπερβολική ασέβεια, ο Δίας αποφάσισε να καταστρέψει τον κόσμο με γενικό κατακλυσμό. Βροχές  τρομερές κατέκλυσαν την Ελλάδα. Ο Δευκαλίωνας, όμως, γιος του Προμηθέα και της Πανδώρας, μαζί με την γυναίκα του Πύρρα, κόρη του Επιμηθέα, σώθηκαν μέσα σε μια κιβωτό που κατασκεύασαν κατά προτροπή του Προμηθέα.


Από τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα γεννήθηκε ο Έλληνας. 


Παιδιά του Έλληνα ήταν ο Δώρος, ο Αίολος και ο Ξούθος, από τον οποίο γεννήθηκαν ο Ίωνας και ο Αχαιός. Απόγονοι τους ήταν οι Δωριείς, Αιολείς, Ίωνες και Αχαιοί.  Ένα γένος των Δωριέων, οι Μακεδνοί ή Μακεδόνες που κατοικούσαν, κατά τον Ηρόδοτο, αρχικά στη Φθιώτιδα μετακινήθηκε προς τον βορρά, στην «Πινδική χώρα». Από το ελληνικό αυτό γένος πήρε και την ονομασία η γύρω από τον «Άνω» Αλιάκμονα και τον Αξιό περιοχή, που από τότε λέγεται Μακεδονία.

Ελληνικά Τοπωνύμια σε Ωκεανία, Χαβάη και Νήσο του Πάσχα

Η Ωκεανία είναι μία από τις πέντε ηπείρους της Γης η οποία περιλαμβάνει την Αυστραλία και τις συστάδες νησιών Μελανησίας, Πολυνησίας και Μικρονησίας.

Η Μελανησία (<Μέλας, μαύρο χρώμα) αποτελείται από τα νησιά Νέα Γουινέα, Σολομώντος, Σάντα Κρουζ, Μπίσμαρκ, Νέα Καληδονία και Νέες Εβρίδες (<Ευρύς, ο μεγάλος) τα οποία βρίσκονται Β-ΒΑ της Αυστραλίας.

Η Μικρονησία, βόρεια της Μελανησίας περιλαμβάνει πολυάριθμα μικρά νησιά (εξού και η ονομασία Μικρονησία>Μικρές νήσοι), όπως οι Μαριάννες, Παλάο (<πάλλαξ, η πάλη), Καρολίνες και Μάρσαλλ.

Σόλυμα η Ελληνική πόλη

Το γεγονός πως τα Ιεροσόλυμα, πριν από την κατάληψή τους από τον βασιλιά των Εβραίων Δαυίδ, ήταν ελληνική πόλη, μας το μαρτυρούν πλείστοι αρχαίοι συγγραφείς.

Ακόμα και ο Εβραίος ιστορικός Ιώσηπος αποκαλεί την πόλη με το πραγματικό της όνομα, “Σόλυμα”. Όμως ο Ηρόδοτος μας λέει ότι οι Σόλυμοι ήσαν απόγονοι των Κρητών.

“Απ’αυτούς οι Κάρες ήλθαν στην Ήπειρο από τα νησιά, γιατί παλαιότερα ήσαν υπήκοοι του Μίνωα, με το όνομα Λέλεγες και κατοικούσαν στα νησιά.. Όσο για τους Λυκίους, η παλιά τους καταγωγή είναι κρητική. Φιλονείκησαν όμως για την βασιλεία της Κρήτης με τα παιδιά της Ευρώπης, ο

Η διάσωση της Μικράς Ασίας από τους Γαλάτες και ο ρόλος των βασιλέων της Περγάμου

Κατά την αρχαιότητα, η περιοχή στα υψίπεδα της κεντρικής Ανατολίας στη Μικρά Ασία ονομαζόταν Γαλατία, στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα η πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα. Πήρε το όνομά της από το μεταναστευτικό ρεύμα κελτικών φυλών Γαλατών κατά τον 3ο αιώνα π.Χ.: μια ομάδα περίπου 10.000 Κελτών πολεμιστών με δούλους και γυναικόπαιδα διέσχιζαν τη Θράκη και κατευθύνονταν στη Μικρά Ασία, έπειτα από έκκληση του βασιλιά του ελληνιστικού κράτους της Βιθυνίας, Νικομήδη Α' του Φιλέλληνα, στη διαμάχη ενάντια στον αδερφό του.

Τελικώς, η ομάδα αυτή εγκαταστάθηκε στις περιοχές της ανατολικής Φρυγίας και Καππαδοκίας στην κεντρική Ανατολία, στην περιοχή που πήρε το όνομά τους. Τα εδάφη της επαρχίας διαιρούνταν ανάμεσα στις 3 φυλές των Γαλατών, καθεμία από τις οποίες είχε τον ηγέτη της.

Ηρακλής και Ομφάλη

Ο Ερμής, ο προστάτης κάθε σημαντικής οικονομικής συναλλαγής, μετέφερε τον Ηρακλή στην Ασία, τον πούλησε ως ανώνυμο σκλάβο και προσέφερε αργότερα το αντίτιμο των τριών ασημένιων τάλαντων στα ορφανά του Ιφιτου. Ο Eύρυτος όμως είχε απαγορεύσει στα εγγόνια του να δεχτούν οποιαδήποτε χρηματική αποζημίωση λέγοντας ότι μόνο το αίμα ξεπληρώνει το αίμα , τι έγινε τότε με το ασημί, μόνον ο Έρμης το ξέρει . Όπως είχε προμαντέψει η Πυθία, ο Ηρακλής αγοράστηκε από τη βασίλισσα της Λυδίας Ομ­φάλη, η οποία ήταν μανά στο παζάρι , την υπηρέτησε πιστά για έναν ολόκληρο χρόνο, ή τρία, εκκαθαρίζοντας τη Μικρά Ασία από τους ληστές πού την είχαν πλημμυρίσει. Η Ομφάλη αγόρασε τον Ηρακλή μάλλον για ερω­μένο παρά για πολεμιστή.

Καναδάς: Το ουδέτερο φύλο μπαίνει στα επίσημα έγγραφα

Όσοι δεν αυτοκαθορίζονται ως άνδρες ή γυναίκες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το «Χ» – Με αυτό τον τρόπο οι Καναδοί θα διευκολυνθούν να εκδίδουν διαβατήρια, ταξιδιωτικά έγγραφα ή έγγραφα μετανάστευσης «που θα αντιστοιχούν καλύτερα στη σεξουαλική τους ταυτότητα»Στις ταυτότητες των προσώπων που δεν αυτοκαθορίζονται ως γυναίκες ή άνδρες θα μπορεί πλέον να υπάρχει απλώς ένα «Χ» στη θέση του φύλου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Καναδά.
Σε πρώτο στάδιο θα μπορεί να προστεθεί στα επίσημα έγγραφα των «προσώπων που δεν αυτοκαθορίζονται ως γυναίκες (F) ή άνδρες (M)» το γράμμα «Χ, δηλαδή μη συγκεκριμένο φύλο», εξήγησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ευθανασία στους φτωχούς προτείνει η υπουργός Υγείας στη Λιθουανία

Η ευθανασία θα μπορούσε να αποτελεί μία χρήσιμη εναλλακτική για όσους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και πάσχουν από βαριές ασθένειες» δήλωσε η νέα υπουργός Υγείας της Λιθουανίας, Rimantė Šalaševičiūtė, αφήνοντας άπαντες άναυδους.Μάλιστα, προχώρησε ακόμα περισσότερο, θυμίζοντας τον Μέγκελε και τη θεωρία του ευγονισμού, αναφερόμενη και στο ζήτημα της ευθανασίας σε μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Βόρεια Κορέα: Τριπλή (αποτυχημένη) βαλλιστική δοκιμή

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου (26.08.2017) στην εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς.
Όμως και οι τρεις έπεσαν στη θάλασσα, στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, οι οποίες διεξάγουν αυτή την περίοδο κοινά γυμνάσια.