Η Ανοπαία ατραπός ήταν δύσβατο μυστικό πέρασμα που κατέληγε σε πολύ μικρή απόσταση από το τρίτο στενό των Θερμοπυλών. Το 480 π.Χ. στην μάχη των Θερμοπυλών ο προδότης Εφιάλτης, έκανε γνωστή την ύπαρξή της στον Πέρση αυτοκράτορα Ξέρξη, με αποτέλεσμα τα περσικά στρατεύματα μέσω αυτού του μονοπατιού να καταλάβουν τα νώτα των Ελληνικών δυνάμεων. Για μένα είναι το μονοπάτι της προδοσίας και σκοπός μου με τις αναρτήσεις μου να ξυπνήσω και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.
Κυριακή 24 Μαΐου 2015
8 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΘΩΑ ΟΣΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ
Μπορεί
να υπάρχουν διαφόρων ειδών δίαιτες, ανάλογα και με τις ανάγκες του
καθενός, όμως οι περισσότερες συμφωνούν σε ένα πράγμα: ότι είναι
σημαντικό κανείς να καταναλώνει πολλά φρούτα και λαχανικά, να εντάξει τα
καλά λιπαρά στη διατροφή του (π.χ. ξηροί καρποί) και να τρώει αρκετά
ψάρια.
Κι
όμως υπάρχουν αρκετά, φαινομενικά «αθώα» τρόφιμα, τα οποία μπορεί να
αποδειχθούν τοξικά για τον οργανισμό σας, αν δεν είστε προσεκτικοί με
τον τρόπο που τα καταναλώνετε.
Δείτε
παρακάτω οκτώ τρόφιμα, που εντάσσονται στην παραπάνω κατηγορία, όπως τα
συγκέντρωσε ο Tyler LeBlanc σε άρθρο του για την ιστοσελίδα
modernfarmer.com:
1. Ωμά κόκκινα φασόλια
Όταν
είναι μαγειρεμένα τα κόκκινα φασόλια είναι απολύτως «άκακα». Είναι πολύ
γνωστά στη μεξικανική κουζίνα και αναφέρονται και ως «νεφροειδή» λόγω
του σχήματός τους.
Αν φαγωθούν ωμά, ακόμη και μόλις πέντε όσπρια από αυτά μπορεί να σας προκαλέσουν το αίσθημα ναυτίας, εμετό και διάρροια.
Ο «ένοχος» είναι μια φυσική τοξίνη, που ονομάζεται lectin phytohaemahhlutinin.
Ο καλύτερος τρόπος για να τα μαγειρέψετε είναι να τα μουλιάσετε σε αρκετό νερό και στη συνέχεια να τα βράσετε για 10 λεπτά.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)