Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Δειτε τους 10 πλέον φονικούς εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου:


10. Δηλητηριώδης βάτραχος (Posion dart frog)
 
Ζει στα δάση της Νότιας Αμερικής, και το δηλητήριο του, είναι αρκετό για να σκοτώσει δέκα ανθρώπους.

8 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΘΩΑ ΟΣΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ


Μπορεί να υπάρχουν διαφόρων ειδών δίαιτες, ανάλογα και με τις ανάγκες του καθενός, όμως οι περισσότερες συμφωνούν σε ένα πράγμα: ότι είναι σημαντικό κανείς να καταναλώνει πολλά φρούτα και λαχανικά, να εντάξει τα καλά λιπαρά στη διατροφή του (π.χ. ξηροί καρποί) και να τρώει αρκετά ψάρια.
Κι όμως υπάρχουν αρκετά, φαινομενικά «αθώα» τρόφιμα, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν τοξικά για τον οργανισμό σας, αν δεν είστε προσεκτικοί με τον τρόπο που τα καταναλώνετε.
Δείτε παρακάτω οκτώ τρόφιμα, που εντάσσονται στην παραπάνω κατηγορία, όπως τα συγκέντρωσε ο Tyler LeBlanc σε άρθρο του για την ιστοσελίδα modernfarmer.com:
1. Ωμά κόκκινα φασόλια
Όταν είναι μαγειρεμένα τα κόκκινα φασόλια είναι απολύτως «άκακα». Είναι πολύ γνωστά στη μεξικανική κουζίνα και αναφέρονται και ως «νεφροειδή» λόγω του σχήματός τους.
Αν φαγωθούν ωμά, ακόμη και μόλις πέντε όσπρια από αυτά μπορεί να σας προκαλέσουν το αίσθημα ναυτίας, εμετό και διάρροια.
Ο «ένοχος» είναι μια φυσική τοξίνη, που ονομάζεται lectin phytohaemahhlutinin.
Ο καλύτερος τρόπος για να τα μαγειρέψετε είναι να τα μουλιάσετε σε αρκετό νερό και στη συνέχεια να τα βράσετε για 10 λεπτά.