Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Οι απόψεις του Καθηγητή Παύλου Σαντορίνη για το φαινόμενο των ιπτάμενων δίσκων

Το θέμα των άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων αναζωπυρώθηκε το 1966, με αφορμή μια σειρά σοβαρών περιστατικών εμφανίσεων ιπτάμενων δίσκων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Ο Αμερικανός αστρονόμος Άλλεν Χάινεκ, ο οποίος εκείνη την εποχή συμμετείχε στο Πρόγραμμα Γαλάζιο Βιβλίο (Project Blue Book, 1952 ως 1969), το οποίο μελετούσε το θέμα των Α.Τ.Ι.Α., εξέφρασε την άποψη ότι το φαινόμενο των παράξενων αυτών αντικειμένων οφείλονταν στις αναθυμιάσεις των ελωδών εκτάσεων, που συναντώνται με τα στρώματα της ατμόσφαιρας και αναφλέγονται, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της άνοιξης. Εν τούτοις, ο ίδιος ο Χάινεκ προσέθετε ότι η εξήγηση αυτή δεν αποτελούσε και πλήρη απόδειξη για τη φύση του φαινομένου.

Ανακάλυψη μυστηριώδους πράσινου σκελετού στη Λυών, το 1935

Κατά τη διάρκεια έργων ρυμοτομίας στη φημισμένη πλατεία Place des Terreaux, στην πόλη Lyon της Γαλλίας, ανερεύθη ανθρώπινος σκελετός τελείως πράσινος, του οποίου η θέα προξένησε τη γενική κατάπληξη, ενώ ανέγειρε πλήθος ερωτημάτων.
Οι οδόντες του είχαν χρώμα πράσινο εξαιρετικά φωτεινό, ο δε υπόλοιπος σκελετός είχε χρώμα βαθύτερο πράσινο. Το περίεργο εύρημα μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Χημείο της πόλης προς εξέταση. Ο Δόκτωρ Λοκάρ, διευθυντής του εργαστηρίου, όταν ρωτήθηκε σχετικώς, δήλωσε ότι ο εν λόγω σκελετός ήταν πανάρχαιος, αναγόμενος πιθανότατα στη γαλλορωμαϊκή εποχή.

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων που έμεινε για δύο χρόνια στην αποθήκη γιατί δεν καταλάβαιναν τι είναι

Όταν ανακαλύφτηκε το ναυάγιο στα αφιλόξενα νερά των Αντικυθήρων ήρθαν στο φως εκατοντάδες αρχαιολογικά ευρήματα. Αγάλματα, όπως ο Έφηβος, κοσμήματα, εκατοντάδες αμφορείς, επισκίασαν ένα παράξενο και ασαφές εύρημα το οποίο έμοιαζε με μια διαβρωμένη συσκευή και εκτιμήθηκε ως κάτι σημαντικό δύο χρόνια αργότερα.

Στις 17 Μαΐου 1902 ο αρχαιολόγος Βαλέριος Στάης παρατήρησε ότι το μεταλλικό αντικείμενο που ανασύρθηκε από τα Αντικύθηρα δύο χρόνια πριν, δεν ήταν ένα κομμάτι από ξύλο και μπρούτζο, αλλά μια ευφυής αρχαία μηχανή.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθησαν 121 αξιωματικοί της τουρκικής Αεροπορίας – Ετοίμαζαν πραξικόπημα μαζί με το Ναυτικό

Οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής Αστυνομίας συνέλαβαν, 121 στελέχη της τουρκικής Αεροπορίας ως μέλη του τρομοκρατικού δικτύου του Fethullah Gülen και ως ύποπτους για απόπειρα νέου πραξικοπήματος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοίμαζαν πραξικόπημα σε βάρος της κυβέρνησης Ρ.Τ.Ερντογάν μαζί με τους αξιωματικούς του Ναυτικού που συνελήφθησαν πριν δύο ημέρες. Κάποιοι από τους συλληφθέντες «κάρφωσαν» τους αξιωματικούς της Αεροπορίας και έδωσαν μία λίστα ονομάτων, οπότε ακολούθησε η σύλληψη των αεροπόρων.