Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Η θρυλική Δούκισσα της Πλακεντίας…

Οι παλιοί Αθηναίοι είχαν κρατήσει ζωηρά στις αναμνήσεις τους την παράξενη, λεπτοκαμωμένη και λευκοντυμένη γριούλα, που έβγαινε στους δρόμους της πόλης το 1854, πάνω στη μεγαλοπρεπή άμαξά της, συνοδευόμενη πάντοτε από τα δυο πελώρια σκυλιά της.
Η ιδιόρρυθμη εκείνη πλούσια ξένη είχε την τόλμη να περιφέρεται σε όλη την Αττική, χωρίς να λογαριάζει καθόλου τον τρόμο που έσπερναν τότε οι πολυάριθμες ληστρικές συμμορίες, οι οποίες κατέβαιναν έως και τις παρυφές τις Αθήνας. Μάλιστα, είχε συναντηθεί πολλές φορές με επικίνδυνους ληστές και έλεγαν ότι ο περίφημος αρχιληστής Σπύρος Μπίμπισης, ο οποίος είχε στήσει το λημέρι του στον Ελαιώνα, είχε έρθει σε συνεννόηση μαζί της και την προστάτευε από κάθε ληστοσυμμορία.

Τον θάνατο του Ναυάρχου Μελά ανήγγειλε πρώτος ένας νεκρός

Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου του 1953, πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο Κώστας Μελάς, ο πρώην Ναύαρχος και μετέπειτα βουλευτής Ιωαννίνων με το κόμμα των Φιλελευθέρων το 1915 και 1920, καθώς επίσης πρόεδρος του Μεταψυχικού Συνδέσμου Αθηνών και εκδότης του πνευματιστικού περιοδικού “Ο κόσμος της ψυχής”.

Η αλλόκοσμη φωτογραφία που συνταράσσει την Αθήνα του 1908…

Ένα περίεργο φαινόμενο αναστάτωσε την αθηναϊκή κοινωνία του 1908. Το φαινόμενο, άκρως μεταφυσικό, απασχόλησε τόσο τον ελληνικό, όσο και τον ευρωπαϊκό Τύπο.

Καταγραφές μυστηριωδών πλασμάτων στο πέρασμα της Ιστορίας…

Το Λοχ Νες είναι μια πανέμορφη λίμνη της Βορείου Σκωτίας, που το μεγαλύτερο βάθος της φτάνει τα 226 μέτρα. Πολλοί σκωτσέζικοι θρύλοι βεβαιώνουν ότι κάθε λίμνη κρύβει στα νερά της ένα τέρας, πολλώ δε μάλλον, η λίμνη του Λοχ Νες, στα βάθη της οποίας κρύβονται πολλά ανεξερεύνητα σπήλαια.
Στις 14 Απριλίου του 1933, ο John Mackay και η γυναίκα του, Aldie, προχωρούσαν με το αυτοκίνητό τους κατά μήκος της βόρειας όχθης της λίμνης, όταν ξαφνικά η κυρία Mackay φώναξε, δείχνοντας προς τη λίμνη: “Κοίταξε, John, ένα υποβρύχιο!”.
Ο σύζυγός της αιφνιδιάστηκε. Της απάντησε, όμως, ότι δε φαινόταν για υποβρύχιο, αλλά έμοιαζε περισσότερο με ένα πελώριο ερπετό, καθώς είχε ξεπροβάλει το κεφάλι του έξω από το νερό και κινούνταν ακριβώς, όπως τα φίδια στην ξηρά.

Τερατόμορφα πλάσματα στο πέρασμα της Ιστορίας…

Η ιστορία αναφέρει πολλά παραδείγματα ανθρώπων, οι οποίοι είχαν μορφές τερατώδεις και εν γένει, παρουσιαστικό που έμοιαζε περισσότερο με των ζώων.
Το 1599, ο Στρατάρχης της Γαλλίας ντε Λαβαρντέν συνέλαβε στην περιφέρεια Μαίν και παρουσίασε στον Βασιλιά Ερρίκο Δ’ έναν άντρα, ο οποίος είχε ένα κέρατο στο μέτωπο και σώμα σατύρου.
Το 1403, στα παράλια της Ολλανδίας έπιασαν μια γυναίκα, που ζούσε διαρκώς στη θάλασσα και ήταν αληθινή γοργόνα. Ωστόσο, η γυναίκα αυτή φόρεσε χωρίς δυσκολία όμορφα φορέματα και συνήθισε να τρέφεται με γάλα και ψωμί. Παρέμεινε, όμως, άφωνη ως το τέλος της ζωής της και δεν κατόρθωσε ποτέ να προφέρει ούτε μια λέξη.

H νέα απειλή: Τα τουρκικά καμικάζι drones σε επίσημη πρώτη στο Eurasia Airshow

Τα νέα τουρκικά καμικάζι drones ALPAGU Blok 2 και KARGU θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην αεροπορική έκθεση Eurasia Airshow στη Τουρκία, στις 25-29 Απριλίου.
Τα drones αναπτύσσει η STM. Τα αναβαθμισμένα, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, drones έχουν αυξημένη ικανότητα μεταφοράς εκρηκτικού φορτίου και ακρίβειας.