Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Η πρώτη ανοιξιάτικη βροχή από πεφταστέρια

Η πρώτη βροχή διαττόντων αστέρων της άνοιξης, οι Λυρίδες, άρχισαν δειλά-δειλά να εμφανίζονται στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, όπου ανήκει και η Ελλάδα. Οι πτώσεις των συγκεκριμένων μετεώρων, που αποκαλούνται και «πεφταστέρια», θα αποκορυφωθούν την Κυριακή 21 και τη Δευτέρα 22 Απριλίου, ενώ θα διαρκέσουν σε πιο αραιή μορφή έως τις 25 του μηνός.

Σπάνια νεκρόπολη αποκαλύφθηκε στη Γαλλία


Ομάδα αρχαιολόγων αποκάλυψε πρόσφατα μια εξαιρετικά διατηρημένη νεκρόπολη που χρονολογείται μεταξύ 4ου - 3ου αιώνα π.Χ. στην περιοχή Buchères, στην βόρειο-κεντρική Γαλλία.
 
Η ομάδα ανακάλυψε δεκαπέντε εντυπωσιακά επιτύμβια περιβλήματα, σε σχήματα τετράγωνα, κυκλικά και πετάλου που χρονολογούνται από την προ-Κελτική Εποχή του Χαλκού και την Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου.

Μογγολία: Το σκουλήκι του Θανάτου


Μογγολία, έρημος Gobi. Θεωρείται η περιοχή που ζει ένα μυστηριώδες, θανάσιμο πλάσμα που ονομάζεται Allghoi Khorkhoi, ή αλλιώς το Μογγολικό σκουλήκι του θανάτου. Οι περιγραφές μιλούν για ένα πλάσμα περίπου 1,5 μ. μήκος, που το σώμα του είναι λιπαρό, φωτεινό κόκκινο. Παρομοιάζεται από αυτούς που έχουν μια συγκεκριμένη εικόνα γι' αυτό με το έντερο της αγελάδας, αφού και η ονομασία που του αποδίδεται σημαίνει αυτό το πράγμα. :" Έντερο της αγελάδας". Το σκουλήκι του θανάτου προκαλεί φόβο ανάμεσα στους Μογγόλους αγρότες, και η αιτία είναι μια σειρά από θανάτους που αποδίδονται στο πλάσμα. Θάνατοι ξαφνικοί, ακαριαίοι, ανθρώπων και ζώων. Πιστεύεται ότι θανατώνει τα θύματά του εκτοξεύοντας εναντίον τους ένα πάρα πολύ θανατηφόρο δηλητήριο ( ή καυστικό υγρό ), ή κτυπώντας τα με υψηλής τάσης ηλεκτρισμό.