Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η "απόρρητη" πυρκαγιά της 11ης Μαρτίου στο υπ. Οικονομικών έχει σχέση με τα έγγραφα-ντοκουμέντα;





Κυριακή 11 Μαρτίου 2012.

Στο υπόγειο του υπ. Οικονομικών-εκεί όπου έχει βγει η βρώμα ότι υπάρχει κλοφέν-ξεσπάει φωτιά.
Κάποιος σπεύδει να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία καταφθάνει στο σημείο.
Οι άνδρες κατεβαίνουν στο υπόγειο του π. Οικονομικών και επιχειρούν να κατασβήσουν την μικρής έκτασης φωτιά η οποία έκαιγε σωρούς εγγράφων!
Εκείνη τη στιγμή ακούγεται η εντολή του επικεφαλής ο οποίος θα διατάξει

-Ρίξτε νερό, πολύ νερό. Να μην μείνει τίποτε!..

Οι πυροσβέστες απόρησαν γιατί ήξεραν πως με το νερό θα καταστραφούν τα πολύτιμα έγγραφα του Αρχείου ανάμεσα στα οποία και αυτά που είχαν απομείνει και αφορούσαν τις περίφημες γερμανικές αποζημιώσεις.

Επαναπατρίστηκε η πολύτιμη Επιγραφή της Γόρτυνας


H Μεγάλη Επιγραφή της Γόρτυνας, η οποία ανακαλύφθηκε το 1884 στην αρχαία Γόρτυνα της Κρήτης από τον Ιταλό αρχαιολόγο Φεντερίκο Άλμπερ, αποτελεί την πρώτη κωδικοποίηση νομικού κειμένου του ευρωπαϊκού πολιτισμού, συντεταγμένου στην ελληνική γλώσσα!

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά επιγραφικά μνημεία, το οποίο αποτελεί δωρεά της νομαρχίας της ιταλικής Περιφέρειας του Τρέντο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και από σήμερα βρίσκεται εντοιχισμένη σε κοιλότητα του τοιχώματος έξω από την αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου της Βουλής.

Ο ιδρυτής της Amazon βρήκε τους πυραύλους του Apollo11!




Μπορεί οι πέντε τεράστιοι πύραυλοι να έστειλαν τον Νιλ Άρμστρογκ στη Σελήνη, εκείνοι όμως κατέληξαν στα βάθη του ωκεανού

Εκεί τους εντόπισε όπως ανακοίνωσε στο blog του ο ιδρυτής της Amazon σε μεγάλο βάθος. Το Apollo 11 πραγματοποίησε την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στην Σελήνη στις 16 Ιουλίου 1969 μεταφέροντας τους τρεις αστροναύτες, Νηλ Αρμστρονγκ, Μάικλ Κόλλινς και Εντουαρντ «Μπαζ» Ολντριν. Οι κινητήρες F-1 χρησιμοποιήθηκαν στον γιγάντιο πύραυλο Saturn V που μετέφερε το Apollo 11 από την ατμόσφαιρα της Γης στη Σελήνη και ανατινάχτηκαν λίγο λεπτά αφότου διαχωρίστηκαν, πέφτοντας κάπου στον Ατλαντικό Ωκεανό.


Aνακαλύφθηκε μικροσκοπικός σκορπιός


Την ανακάλυψη ενός μικροσκοπικού σκορπιού σε Πάρκο στο Death Valley της California ανακοίνωσαν αμερικανοί ερευνητές. Οι ίδιοι εντόπισαν τον οργανισμό που έχει μήκος μόλις 1.5 εκατοστό σε μια ασυνήθιστη τοποθεσία αρκετά μίλια βορειότερα από το μέρος που ζουν οι κοντινότεροί του συγγενείς.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν φακούς υπεριώδους ακτινοβολίας για να βρουν το μικρό αρσενικό κάτω από τις πέτρες, σε μια έρευνα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτοί οι σκορπιοί εκπέμπουν ένα φωτεινό πράσινο χρώμα στο υπεριώδες φως.

Ο μικροσκοπικός σκορπιός που ανακαλύφθηκε ανήκει στους μικρότερους σκορπιούς που έχουν βρεθεί ποτέ στη Βόρεια Αμερική.

Ο Michael M. Webber από το Πανεπιστήμιο του Las Vegas δήλωσε: «Όταν βλέπεις ένα σκορπιό, εκπέμπει ένα πράσινο φωτεινό χρώμα, το οποίο είναι εύκολο να διακρίνεις στο σκοτάδι».

ΠΗΓΗ : tromaktiko