Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Ντοκουμέντο: Αυτή είναι η ταπεινωτική για την Ελλάδα συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

Το απόγευμα της Τετάρτης δόθηκε στη Βουλή το κείμενο της συμφωνίας για το Σκοπιανό.
Σε αυτό αναφέρεται ότι οι δύο χώρες συμφωνούν για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».
Σήμερα μετά τις 19:00 τα κόμματα πήραν στα χέρια τους το κείμενο της συμφωνίας ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ για το ονοματολογικό.
Την Παρασκευή αναμένεται στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας για να ενημερώσει την Ολομέλεια.

Μέγας Αλέξανδρος και οικονομία

Ο Αλέξανδρος τον χειμώνα του 335, εργάστηκε για την οργάνωση του βασιλείου, επειδή σκόπευε να απουσιάσει στην Ασία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αρχικά σκόπευε να κατακτήσει την Περσία, διώχνοντας το Δαρείο να ανέβει στο θρόνο, παίρνοντας έτσι εκδίκηση για την εκστρατεία του Ξέρξη κατά το παρελθόν, που είχε προσπαθήσει να υποδουλώσει όλους τους Έλληνες.
Και το αρχικό σχέδιο του Αλέξανδρου περιελάμβανε τα εξής τρία στάδια: πρώτα την κατάκτηση της Μικράς Ασίας, έπειτα από την κατάκτηση της Συρίας και της Αιγύπτου, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τις τρίτες επιχειρήσεις της φάσης, με τελικό στόχο την καταστροφή του βασιλείου της Περσίας.

Τα 16 βασικά σημεία για Μακεδονικό και η αποδόμησή τους

1. Η συμφωνία ανταποκρίνεται απόλυτα στην εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση erga omnes, που διατηρεί η χώρα εδώ και 20 χρόνια.

Εθνική γραμμή υπήρξε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή αποφασίσθηκε η γραμμή «ούτε Μακεδονία ούτε παράγωγα». Στη συνέχεια, η απόφαση αυτή παραβιάσθηκε στην πράξη από τις θέσεις που υιοθέτησε η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ. Μπορούμε πάλι να μιλήσουμε για εθνική γραμμή, χωρίς αυτή να προσλάβει ποτέ θεσμικό χαρακτήρα, το 2008, όταν η Ελλάδα δεν επέτρεψε την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Τότε ουσιαστικά υιοθετήθηκε η θέση «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό», χωρίς, όμως, να ξεκαθαρίζεται σαφώς εάν θα είναι και για εσωτερική χρήση.

Παράξενο φωτεινό αντικείμενο πάνω από το Πασαλιμάνι, το 1964

Οι αμέριμνοι περιπατητές στο Πασαλιμάνι αιφνιδιάστηκαν, στα τέλη Ιουλίου του 1964, όταν είδαν τη νύχτα πάνω από τα κεφάλια τους και ανάμεσα από τις αχτίδες του μισογεμισμένου φεγγαριού ένα περίεργο φωτεινό αντικείμενο, με υπέρλαμπρη ουρά, να κατευθύνεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
Όσοι παρατήρησαν την παράξενη πτητική μηχανή, έσπευσαν να φωνάξουν κατάπληκτοι: “Ιπτάμενος δίσκος! Ιπτάμενος δίσκος!”