Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Η εταιρεία που θα νικήσει το θάνατο

Ο σύγχρονος Φρανκενστάιν αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του, αφού η εταιρεία Bioquark  ανακοίνωσε ότι ξεκινάει τα πειράματα σε ανθρώπους.
Ο Ίρα Παστόρ επικεφαλής μια ερευνητικής ομάδας που εδώ καιρό σχεδιάζει την επανεκκίνηση του ανθρώπινου εγκέφαλου μετά το θάνατο, δήλωσε ότι σύντομα θα ξέρουμε αν μπορούμε να αναστρέψουμε το μοιραίο γεγονός.
Τα πειράματα ξεκίνησαν σε χώρα της Λατινική Αμερικής και το μέρος κρατείται μυστικό γιατί ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από μερίδα κόσμου, που διαφωνεί με ανθρώπινη την παρέμβαση σε τέτοια ζητήματα.

Μυστήριο με την κρυστάλλινη σφαίρα του Χριστού σε πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ερωτήματα θέτει μια νέα βιογραφία του Λεονάρντο ντα Βίντσι, σχετικά με μια «περίεργη ανωμαλία» σε έναν πίνακα του μεγάλου καλλιτέχνη ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως αυθεντικός σχετικά πρόσφατα και εκτιμάται πως θα πιάσει 100 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, ο πίνακας Salvator Mundi (Σωτήρας του Κόσμου) απεικονίζει τον Ιησού Χριστό να κάνει τη χαρακτηριστική χειρονομία ευλογίας με το δεξί του χέρι, ενώ κρατά μια κρυστάλλινη σφαίρα με το αριστερό.

Αιγυπτιακή μούμια δώρο Νάσερ σε Μακάριο βρέθηκε σε αποθήκη

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, μια αιγυπτιακή μούμια (μάλλον κάποιου Φαραώ) ταξίδευσε από την Αίγυπτο στην Κύπρο και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της.

Τη μούμια την είχε δωρίσει ο τότε πρόεδρος της Αιγύπτου, Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ, στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο τη δεκαετία του ’60, όταν οι δύο βρίσκονταν στην ηγεσία των χωρών τους και βεβαίως στο Κίνημα των Αδεσμεύτων.

Ένας κύπριος, ο Μιχάλης Γιωργάλλας, επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στο Κάιρο, έμαθε για το δώρο - μούμια και, θέλησε να μάθει πού βρίσκεται, αφού στο Κυπριακό Μουσείο δεν παρουσιαζόταν. 

Τελικά, η μούμια του Νάσερ βρέθηκε στην αποθήκη του Κυπριακού Μουσείου, σε αρίστη κατάσταση...

Η Βλαζάκη μπλοκάρει τα έργα στην Αμφίπολη εάν πρώτα δεν αναστηλωθούν τα λουτρά των Τούρκων

Σε νέες περιπέτειες μπαίνουν τα αρχαιολογικά ΕΣΠΑ της Κεντρικής Μακεδονίας, αφού το υπουργείο Πολιτισμού δεν προχωράει τις διαδικασίες που έχουν συμφωνηθεί.
H γενική γραμματέας Μαρία Βλαζάκη  επιμένει στην ένταξη του έργου «Οθωμανικά Λουτρά Βέροιας», παρόλο που έχει γίνει σαφές από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.
Η νέα εμπλοκή προκύπτει από την ιεράρχηση των έργων που έκανε το ΥΠ.ΠΟ., με πρώτο [σ.σ. ως προτεραιότητα] τα Οθωμανικά Λουτρά. Ακολουθούν η Πέλλα, η ιστορική εκκλησία της Περιστεράς, η Αμφίπολη, και Το Βήμα του Αποστόλου Παύλου.
Ενώ οι φάκελοι της Πέλλας και της Περιστεράς είναι ήδη έτοιμοι και μπορεί άμεσα να εκταμιευτεί προς τις αρμόδιες εφορίες αρχαιοτήτων το ποσό του 1,5 εκ. ευρώ, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα, τελικά αυτό δεν είναι εφικτό επειδή το ΥΠ.ΠΟ. δεν έχει αλλάξει την ιεράρχηση.
Αποτέλεσμα αυτής της τραγελαφικής κατάστασης είναι να μην προχωράει η ένταξη ώριμων έργων και να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

«Οι Γερμανοί έφευγαν από την Αθήνα και ταυτόχρονα έφτανε ένας Κύπριος κατάσκοπός τους με ειδική αποστολή»


Ακριβώς τις μέρες που τα γερμανικά στρατεύματα εγκατέλειπαν την Αθήνα, στις 12 Οκτωβρίου 1944, έφτανε στην Αθήνα ένας Κύπριος μυστικός πράκτοράς τους με σημαντική ειδική αποστολή. Το περιστατικό είναι εντελώς άγνωστο, ουδέποτε έχει αναφερθεί βιβλιογραφικά κάπου, αλλά τα ντοκουμέντα που υπάρχουν είναι αδιαμφισβήτητα.
Το δίνω στη δημοσιότητα τώρα, διότι μόλις πρόσφατα το ανέσυρε η ιστορική έρευνα. Με αφορμή την έκδοση του ημερολογίου ενός παλαιού δοσιλόγου, που είναι πράγματι πολύ αποκαλυπτικό, συγκλονιστικό θα έλεγα, και που αυτή την εποχή το επιμελούμαι για να εκδοθεί, ξαναδιάβασα μία εγγραφή που θέλησα να την διασταυρώσω. Η αλήθεια είναι πως κουράστηκα πολύ να βρω την αντίστοιχη περίπτωση, αλλά νομίζω πως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Ακυρώνονται οι κρουαζιέρες στην Τουρκία

Ο κολοσσός της παγκόσμιας κρουαζιέρας Royal Caribbean International ακύρωσε για το 2018 όλες τις κρουαζιέρες που ήταν προγραμματισμένες για την Τουρκία.

Οι κρουαζιέρες αυτές θα κατευθύνονται στο ελληνικό αρχιπέλαγος και πιο συγκεκριμένα στη Μύκονο και τη Ρόδο. Αυτά τα στοιχεία δημοσιεύει η μεγάλη σε κυκλοφορία εφημερίδα Hurriyet σε σημερινή της ανάρτηση στην ηλεκτρονική της έκδοση και αναφέρεται σε σοβαρό πλήγμα στην τουρκική τουριστική βιομηχανία.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τίναξαν ΑΓΓΛΙΚΟ πολιτικό αεροπλάνο στον αέρα (τό 1967) για να δολοφονήσουν τον Στρατηγό Γρίβα – Διγενή!

Στόχος, ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας!
ΠΤΗΣΗ BEA/CY 284, 12η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1967 – 66 ΝΕΚΡΟΙ
Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ… ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ,
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΟΤΙ ΒΟΜΒΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ...
Σχεδόν απαρχής όλα τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου ανέφεραν πρωτοσέλιδα για μέρες ότι ο στόχος της βομβιστικής ενέργειας ήταν η δολοφονία του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, αρχηγού της Εθνικής Φρουράς. Θεωρήθηκε βέβαιον ότι ο Στρατηγός θα ταξίδευε με την πτήση εκείνη, αλλά την τελευταία στιγμή μ α τ α ί ω σ ε.

JAXA: Χρήση σπηλαίων για τη δημιουργία βάσεων στη Σελήνη - «Αγώνας δρόμου» για την κατάκτηση του διαστήματος

Το ενδιαφέρον για τη Σελήνη όλο και μεγαλώνει, από τις ανά τον κόσμο διαστημικές υπηρεσίες και κυβερνήσεις και ενώ κάποτε θεωρείτο ασύμφορη η επανδρωμένη επιστροφή στον γήινο δορυφόρο, πλέον αποτελεί μονόδρομος η σταδιακή αποίκισή του.
Έτσι, ένας ιαπωνικός δορυφόρος, ο Selenological and Engineering Explorer (Selene), που παλαιότερα βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, ανακάλυψε σε αυτήν ένα τεράστιο σπήλαιο, που εκτιμάται ότι έχει μήκος 50 χιλιομέτρων και πλάτος 100 μέτρων.
Αυτό επιβεβαίωσε τώρα η ιαπωνική διαστημική υπηρεσία (JAXA) και ανακοίνωσε ότι το σπήλαιο θα ήταν ιδανικό για να αξιοποιηθεί ως προστατευμένη διαστημική βάση, διευκολύνοντας έτσι μια μελλοντική εποίκιση του φεγγαριού.

Θρίλερ στην Αλεξανδρούπολη – Συνέλαβαν 30χρονο τζιχαντιστή

30χρονος άνδρας συνελήφθη κι ομολόγησε ότι είχε πολεμήσει στη Συρία ως μαχητής του ISIS - Τον συνέλαβαν την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη – Ήθελε να ζητήσει άσυλο - Τι αποκάλυψε η έρευνα στο σπίτι του στην Αθήνα - Ομολόγησε ότι είναι τζιχαντιστής και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει - Νοσηλεύεται φρουρούμενος και ίσως ακόμη και σήμερα οδηγηθεί στον εισαγγελέα
Τρόμο και αγωνία προκαλεί η είδηση πως συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη ένας 30χρονος τζιχαντιστής, που έχει πολεμήσει στη Συρία με τον ISIS.
Ο 30χρονος φέρεται να έχει μείνει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Στόχος του, ήταν να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το alexpoli.gr, ο 30χρονος τζιχαντιστής έφτασε στην Αλεξανδρούπολη από άλλη ελληνική πόλη, ώστε να παρουσιαστεί στην εκεί υπηρεσία ασύλου!