Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Ελληνική μυθολογία: Η πρώτη καταγεγραμμένη ιστορία του ανθρώπου

Πόσο αληθινοί είναι οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι; Οι περιγραφές του Ομήρου στην «Ηλιάδα» και την «Οδύσσεια» και του Ησίοδου στη «Θεογονία» και στα Έργα και Ημέραι», είναι απλά και μόνο αποκυήματα της ζωηρής φαντασίας τους; Ο Ηλίας Μαριολάκος, καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καταθέτει την ενδιαφέρουσα επιστημονική του άποψη.
«Πολλοί πιστεύουν ότι οι ελληνικοί μύθοι είναι φανταστικές ιστορίες. Κατά τη γνώμη μου, η άποψη αυτή είναι εσφαλμένη, τουλάχιστον σχετικά με το θέμα των γεωγραφικών και φυσικών-ωκεανογραφικών χαρακτηριστικών του Ατλαντικού Ωκεανού και γενικότερα των ωκεανών, όπως αυτά περιγράφονται κυρίως από τον Όμηρο, τον Ησίοδο, τα Ορφικά και τον Πλούταρχο», υποστηρίζει στην έρευνά του, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Ανταρκτική: Ο χάρτης της χωρίς πάγους! (φωτό)

O Philip Bauche ήταν γεωγράφος του 18ου αιώνα που ζωγράφισε ένα χάρτη της Ανταρκτικής, μόνο που την εμφανίζει ως 2 ξεχωριστά κομμάτια γης με λεπτομερείς ακτογραμμές.
Για πολλά χρόνια ο χάρτης θεωρούταν λανθασμένος. Το 1958 όμως διεξάχθηκε στην Ανταρκτική μια σεισμική έρευνα η οποία έδειξε ότι στην πραγματικότητα η Ανταρκτική αποτελείται από 2 διαφορετικά νησιά καλυμμένα με ένα παχύ στρώμα πάγου με αποτέλεσμα να φαίνονται ως ένα ενιαίο.

Κίνα: Ανέπτυξαν μπαταρία αλουμινίου-γραφίτη που μπορεί να φορτιστεί σε δευτερόλεπτα

Κινέζοι ερευνητές από το πανεπιστήμιο (Zhejiang University) ανέπτυξαν μία νέου τύπου μπαταρία αλουμινίου-γραφίτη, η οποία μπορεί να φορτιστεί σε δευτερόλεπτα έναντι του απαιτούμενου χρόνου ωρών.

Oπως ήρθαν οι Έλληνες, έτσι θα φύγουν

Για άλλη μια φορά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας ξεπέρασε κάθε όριο με τις γνωστούς του λεονταρισμούς.
Μετά το βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Ενγκίν Αλτάι, ο οποίος είχε προκαλέσει λέγοντας «όπως ήρθαν οι Έλληνες, έτσι θα φύγουν», αναφερόμενος στα ελληνικά νησιά, την «σκυτάλη» πήρε τις τελευταίες δύο μέρες ο Κιλιτσντάρογλου, βρίσκοντας πάτημα για να κερδίσει εθνικιστές ψηφοφόρους.

Βυζαντινοί γνώριζαν για την Αμερική πριν από τον Κολόμβο!

Η ιστορία της ανακάλυψης της Αμερικής πρέπει να ξαναγραφτεί (ούτως η άλλως) αν ισχύει η παρακάτω είδηση: Μέσα στο δάσος Cockaponset στα νότια της πολιτείας Connnectikut των Η.Π.Α βρίσκεται η αρχαιότερη Χριστιανική Εκκλησία της Αμερικής, αριστοτεχνικά σκαλισμένη από πέτρα. Οι επιτόπιες επιγραφές αποδυκνείουν την ύπαρξη της εδώ και 1500 χρόνια από σήμερα, κατασκευασμένη από Ορθόδοξους Χριστιανούς μοναχούς του Βυζαντίου!
Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν πολλά ελληνικά κύπελλα (σε σχήμα μικρής κούπας) πλαισιωμένα με καθαρά χριστιανικά σύμβολα η μονογράμματα του Χριστού, με βαπτιστήρια, κηροπήγια. Υπάρχουν επίσης ένας δεσποτικός θρόνος (ή επισκοπική καθέδρα) και ένα Ιερό Βήμα. Παρόμοια κομψοτεχνήματα βρέθηκαν σε μια όαση του Μαρόκο, στη βόρεια Αφρική.