Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Θα ξανασυσταθεί η 15η Ταξιαρχία στην Καστοριά και ποια σχέση έχει με τον ΤΑΡ;

Η αυξανόμενη ανησυχία από τις εθνικιστικές εξάρσεις στα δυτικά Βαλκάνια και οι γεωστρατηγικοί κίνδυνοι στους οποίους εκθέτει την περιοχή ο αγωγός ΤΑΡ, ανάγκασαν την πολιτική ηγεσία του 
Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να επεξεργαστεί σχέδιο για την στρατιωτική αναβάθμιση του νομού Καστοριάς με την επανασύσταση της 15ης Ταξιαρχίας.
οι πρώτες εκτιμήσεις για την στρατιωτική θωράκιση της περιοχής, έγιναν πριν μερικούς μήνες κατά την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τους επιτελείς του στα φυλάκια της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου

Μπορεί να μην έχουν την "αίγλη" των μαχητικών, όμως τα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου έχουν καίριο ρόλο και σε επιχειρήσεις θα έχουν... πολλή δουλειά. Γι' αυτό και το σημερινό μπαράζ παραβιάσεων από δύο μεμονωμένα τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 στο "γνωστό" δρομολόγιο άνωθεν του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, λέει πολλά.

Αυστρία: Επικυρώθηκε η απόφαση για απαλλοτρίωση του σπιτιού του Χίτλερ

Το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο επικύρωσε την Παρασκευή την απαλλοτρίωση από το αυστριακό κράτος του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ, στο Μπραουνάου της Άνω Αυστρίας.
Το ανώτατο δικαστήριο της Αυστρίας απορρίπτει με την απόφασή του αυτή, την αγωγή την οποία είχε καταθέσει τον περασμένο Ιανουάριο η έως τώρα ιδιοκτήτρια του σπιτιού κατά της απαλλοτρίωσης, μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.
Η απαλλοτρίωση του σπιτιού προβλέπεται στον σχετικό ομοσπονδιακό νόμο που είχε ψηφίσει με μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής στις 15 Δεκεμβρίου 2016, δίνοντας ένα τέλος στις πολυετείς συζητήσεις για το μέλλον του κτιρίου.

Κρυμμένος θησαυρός στις 40 στοές της Αθήνας

Οι περίπου 40 στοές του κέντρου της Αθήνας κρύβουν ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Πώς αναβίωσαν οι στοές Σπυρομήλιου και Μελά. Η μεγάλη ιστορία και οι προτάσεις για αναβάθμιση χώρων που παρακμάζουν.Μέσα στο εμπορικό τρίγωνο του κέντρου (Πανεπιστημίου - Ερμού - Αθηνάς) βρίσκονται παραπάνω από 40 στοές συνολικής επιφανείας περίπου 65.000 τ.μ., όσο σχεδόν ένα εμπορικό κέντρο με μέση μεικτή επιφάνεια καταστημάτων (GLA) της τάξεως των 1.300 τ.μ., σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας συμβούλων ακινήτων NAI Hellas.Οι αναλυτές της NAI Hellas υποστηρίζουν πως η ανάπλαση και η λειτουργία των στοών ως μικρών εναλλακτικών εμπορικών κέντρων είναι μια πρόταση που θα μπορούσε να βοηθήσει όχι μόνο την επάνοδό τους στο εμπορικό γίγνεσθαι αλλά και τη γενικότερη αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Διαμαρτυρίες πολιτών για ασυνήθιστη εμφάνιση φιδιών και στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ . ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ;

Συνεχή και αυξανόμενα είναι τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες κατοίκων του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και πολλών δήμων του Νομού Ιωαννίνων για την εμφάνιση φιδιών , ακόμη και έξω από τις αυλές των σπιτιών τους.

Βέβαια οι θερμοκρασίες που επικρατούν δεν καθιστούν ασυνήθιστο το γεγονός, όπως όμως μας λένε ανήσυχοι αναγνώστες , το περίεργο είναι ότι η εμφάνιση των απρόσκλητων επισκεπτών είναι ασυνήθιστα …μεγάλη, γεγονός που τους οδηγεί σε άλλες σκέψεις.

Τα άνθη στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία

Κυπαρίσσι-Κυπάρισσος

Σύμφωνα με τη μυθική παράδοση ο Κυπάρισσος ήταν ένας όμορφος νέος από την Κέα, γιος του Τήλεφου και εγγονός του Ηρακλή. Ήταν αγαπημένος του Απόλλωνα αλλά και του Ζέφυρου. Αγαπημένο του σύντροφο είχε ένα εξημερωμένο ιερό ελάφι. Αλλά κάποια καλοκαιρινή μέρα ενώ το ελάφι κοιμόταν ξαπλωμένο στον ίσκιο, ο Κυπάρισσος το σκότωσε από απροσεξία με ένα ακόντιο. Ο νέος γεμάτος απελπισία, θέλησε να πεθάνει. Ζήτησε από τον ουρανό τη χάρη να κυλούν τα δάκρυα του αιώνια. Οι θεοί τον μετέτρεψαν σε κυπαρίσσι, το δέντρο της θλίψης. Από τότε το κυπαρίσσι θεωρείται σαν πένθιμο δέντρο και φυτεύεται μέχρι σήμερα στα νεκροταφεία.

Πού το πάει η Άγκυρα με την Ελλάδα; - Δόγμα «προληπτικής επίθεσης» εξήγγειλε ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν προανήγγειλε δόγμα «προληπτικής επίθεσης» όπου «διαπιστωθεί» ότι κατά της εκτίμηση της Αγκυρας, η Τουρκία έχει προβλήματα ασφάλειας στην Θράκη, στην Κύπρο ή σε κάποιο άλλο σημείο του γεωπολιτικού της περίφγυρου, ενώ ο βασικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γιγίτ Μπουλούτ,  "φωτογράφισε" την Ελλάδα ότι επρόκειτο να εισβάλλει στην Τουρκία την βραδιά του πραξικοπήματός της 15ης Ιουλίου!

Δηλαδή δημιουργεί κλίμα ότι υπάρχει απειλή για την Τουρκία από γειτονική μπορεί η Άγκυρα ανα πάσα στιγμή όποτε αυτή το θεωρήσει αναγκαίο και προπαντώς εφικτό να κάνει πρώτη επίθεση κατά ελληνικού εδάφους.

Πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας στην Αττική το μεσημέρι- Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 45°C (φωτό)


Στην Ελευσίνα ο υδράργυρος άγγιξε τους 45,3°C, θερμοκρασία που δεν καταγράφηκε σε καμία άλλη περιοχή της Ευρώπης.

Οπως σημειώνει ο Γιάννης Καλλιάνος, αυτό είχε συμβεί και το 2007 όταν στην Ελευσίνα τα θερμόμετρα είχαν καταγράψει 46,5°C.

Επίσης, σε πολλές περιοχές του νόμου Αττικής ο υδράργυρος έφτασε με σχετική ευκολία τους 44°C (Ασπρόπυργος, Φιλαδέλφεια, Μαρκόπουλο) αλλά και σε δεκάδες άλλες τους 43°C αντίστοιχα.

ΗΠΑ προς Ελλάδα: «Απαλλάξτε τους πράκτορες της CIA που διώκονται όπως κάνατε με τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ»!

Tεράστιες πιέσεις ασκούνται από την αμερικανική πλευρά προκειμένου να παύσει η δίωξη κατά του Αμερικανού πράκτορα της CIA Γ.Μπαζίλ (στον κύκλο στην φωτό αριστερά) και των συνεργών του για την κατασκοπεία που ασκούσε η υπηρεσία σε βάρος τις χώρας τουλάχιστον για επτά χρόνια 2003-2009 και για τον σχεδιασμό της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Οι Αμερικανοί ενθαρρυμένοι από την ευνοϊκή κατάληξη της υπόθεσης των τριών στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, πολιτών χωρών των δανειστών που απηλλάγησαν από τις κατηγορίες περί απιστίας σε βάρος του δημοσίου με εξπρές-απόφαση του Αρείου Πάγου, τώρα ζητούν το ίδιο και για τους πράκτορές τους και απειλούν με παύση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως απειλούσαν οι δανειστές με μπλοκάρισμα της δόσης!

Η δικογραφία επέστρεψε στο Πρωτοδικείο με απόφαση του Αρείου Πάγου, μετά από  οκτώ μήνες που αιωρούταν ανάμεσα στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο.

Ελευσίνα – 112 ΠΜ: Ελεγχόμενες εκρήξεις μέσα στη Βάση

Ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετέρωσης πυρομαχικών παλαιού τύπου, εντός του αεροδρομίου Ελευσίνας, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο (01/07/2017).
H επιχείρηση θα ξεκινήσει στις 06:30 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 12:00.
Η ανακοίνωση της 112 ΠΜ:
Σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθούν ελεγχόμενες εκρήξεις εξουδετέρωσης πυρομαχικών παλαιού τύπου εντός του αεροδρομίου Ελευσίνας. Η παραπάνω εργασία θα διεξαχθεί το Σάββατο 1η Ιουλίου 2017 από τις 6:30 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι.