Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Bραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στον Manuel de Coco για το απαγορευμένο ''UNKNOWN LAND''







Μετά το Ιράν και την Ελβετία, συνεχίζονται οι διακρίσεις για το "UNKNOWN LAND" του Μάνουελ ντε Κόκο (Manuel De Coco)
και στην Κύπρο καθώς η ταινία πήρε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας.
Επόμενος σταθμός είναι το Μαρόκο, όπου το "UNKNOWN LAND" επιστρέφει στον αραβικό κόσμο μετά την άρση της απαγόρευσής του, αφού θα συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Σαχάρα. Λίγους μήνες πριν, στην ίδια χώρα, η ταινία είχε επιλεγεί από το φεστιβάλ του Τετουάν, αλλά οι υπεύθυνοι απέκλεισαν τελικά την προβολή της.
Περιμένουμε να δούμε αν θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ αναμένεται και συνέχεια στο περιπετειώδες ταξίδι του "UNKNOWN LAND" που δεν απέχει πολύ από το να αποκτήσει τη φήμη μιας cult ταινίας.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Κατέβασαν την Αλβανική σημαία και έβαψαν το μνημείο στην πλατεία Αλβανίας του Μπουτάρη!!



Έβαψαν με σπρέι τη μαρμάρινη πλάκα και πήραν μαζί τους την αλβανική σημαία
Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε η μαρμάρινη πλάκα που στήθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης στο κέντρο του πάρκου Δυρραχίου – Αλβανίας, στη συμβολή των οδών Μοναστηρίου και Αναγεννήσεως.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Στο βιβλίο της Γ΄ Λυκείου τα Σκόπια ονομάστηκαν Μακεδονία


Στο διδακτικό βιβλίο της Γ' Λυκείου, «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου», στην σελίδα 130 υπάρχει χάρτης, ο οποίος παρουσιάζει το κράτος των Σκοπίων με το ψευδεπίγραφο όνομα «Μακεδονία».


Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η λίμνη που σκοτώνει ότι την πλησιάζει



Σε στήλες άλατος μετατρέπονται τα πλάσματα που πέφτουν στη λίμνη Νάτρον στην Τανζανία, κοντά στα σύνορα με την Κένυα. Μπορεί η λίμνη εκ πρώτης όψεως να δείχνει ονειρική, ωστόσο οτιδήποτε την πλησιάζει και την αγγίζει το σκοτώνει.
Το μοναδικό είδος ψαριού που μπορεί και επιζεί στη λίμνη η οποία αναπτύσει θερμοκρασίες που φτάνουν τους 60 βαθμούς Κελσίου και υψηλή αλκαλικότητα (pH 10.5) είναι το Alcolapia latilabris όπως και τα κυανοβακτήρια, ένα είδος μπλε-πράσινων φυκιών.

Δυστυχως χιλιαδες ιστοσελιδες εκλεισαν στην Αμερικη. Η ιστοσελιδα της N.A.S.A εκλεισε

Due to the lapse in federal government funding, this website is not available.
We sincerely regret this inconvenience.
For information about available government services, visit USA.gov.

Este sitio web no se está disponible durante el cierre del Gobierno.
Lamentamos profundamente las molestias que esto pueda causar.
Visite GobiernoUSA.gov para informarse sobre los servicios gubernamentales disponibles durante el cierre del Gobierno.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Θα ηχήσουν οι σειρήνες του πολέμου την Τετάρτη σε όλη τη χώρα

  Στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 2013», την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την επικράτεια.

Η υπόγεια λίμνη της Μελισσάνης - Μια απο τις πιο ωραιες υπογειες λιμνες στο κοσμο.


Η υπόγεια λίμνη της Μελισσάνης
Η υπόγεια λίμνη της Μελισσάνης που ανακαλύφθηκε το 1951 από τον σπηλαιολόγο Γιάννη Πετρόχειλο, βρίσκεται στον Καραβόμυλο, λίγο έξω από τη Σάμη. Στο εσωτερικό της έχει καταρρεύσει ένα μεγάλο μέρος της οροφής, αποκαλύπτοντας ένα συναρπαστικό θέαμα.

Στην αρχαιότητα, η λίμνη ήταν τόπος λατρείας του Πάνα και της νύμφης Μελισσάνθης. Ο μύθος λέει πως η Μελισσάνθη αυτοκτόνησε μέσα στη λίμνη από τη λύπη της, επειδή ο Πάνας δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά της. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή η βοσκοπούλα Μελισσάνθη έχασε ένα πρόβατο και καθώς προσπαθούσε να το βρει, σκόνταψε και έπεσε μέσα στη λίμνη.

Σπυρίδων Μαρινάτος - Σαν σημερα σκοτωθηκε στο χωρο που ανακαλυψε στη Σαντορινη ο εκ των Μεγιστων Αρχαιολογων


Ο Σπύρος Μαρινάτος ήταν Έλληνας αρχαιολόγος και ακαδημαϊκός, ο οποίος γεννήθηκε στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς στις 4 Νοεμβρίου του 1901 και πέθανε στον χώρο του ανασκαφών του προϊστορικού οικισμού του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης στις 1 Οκτωβρίου του 1974.

Κάστωρ και Πολυδεύκης

Σύμφωνα με την Μυθολογία μας, ο Δίας μεταμορφωμένος σε κύκνο, ενώθηκε με την όμορφη Λύδα, την σύζυγο του Τυνδάρεω και από την ένωση αυτή η Λύδα εγέννησε δύο αυγά. Από το ένα εξήλθαν οι δίδυμοι Διόσκουροι, Κάστωρ και Πολυδεύκης, και από το άλλο η Ωραία Ελένη. Κάποια άλλη παραλλαγή του μύθου φέρει τον Πολυδεύκη και την Ελένη να εξέρχονται από το ένα αυγό και τον Κάστορα από το άλλο.