Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

4 μικρές ειδήσεις που έχουν μια σύνδεση. Η ένωση χώρων B.R.I.C ( Βραζιλία, Ρωσία ,Ινδία ,Κινά) έβαλε βέτο στην επέμβαση στη Συρία και πάει να φτιάξει μια τράπεζα αντίπαλο του Δ.Ν.Τ και ξαφνικά έχουμε τα παρακάτω προβλήματα σε κάθε μια από αυτές. Απομένει μονό η Κίνα.. Διαβάστε :

Την ίδρυση μίας πολυσυλλεκτικής τράπεζας θα εξετάσουν οι BRIC





ImageΤην ίδρυση μίας πολυσυλλεκτικής τράπεζας η οποία θα χρηματοδοτείται από τους πόρους αναπτυσσόμενων χωρών με σκοπό την χρηματοδότηση των κρατών που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης και αναζητούν πόρους πρότεινε η Ινδία. Η πρόταση της Ινδίας έχει επιβεβαιωθεί και από ένα αξιωματούχο από την Βραζιλία.
Η ινδική πρόταση συζητείται ανεπίσημα από τα μέλη της BRIC και όπως φαίνεται θα συζητηθεί εκτεταμένα κατά την διάρκεια της συνάντησης των G20 στην πόλη του Μεξικό αυτό το Σαββατοκύριακο. Όπως αναφέρουν πηγές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και κατά την διάρκεια της συνάντησης κορυφής των BRIC που θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Δελχί τον Μάρτιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι BRIC επιδιώκουν να αποκτήσουν μεγαλύτερο  ρόλο στο ΔΝΤ ζητώντας να σταματήσει η γνωστή πρακτική επιλογής των προέδρων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας από τις ΗΠΑ και τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης.
Πάντως η πρόταση για την δημιουργία μιας τράπεζας των μελών της BRIC αποτελεί εξέλιξη της πρότασης που είχε κατατεθεί τον Απρίλιο του 2011 για την συνεργασία των κεντρικών τραπεζών της Κίνας της Βραζιλίας της Ρωσίας, της Νοτίου Αφρικής και της Ινδίας.

Και τα προβληματα : 


Έκρηξη με δύο νεκρούς σε βάση της Βραζιλίας στην Ανταρκτική





ImageΦονική έκρηξη σημειώθηκε στον ερευνητικό σταθμό της Βραζιλίας που διατηρεί στην Ανταρκτική, με αποτέλεσμα το θάνατο δύο ατόμων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη οφείλεται σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο χώρο που φιλοξενούνται οι γεννήτριες και που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση της έκρηξης. Σύμφωνα με τα στοιχεία κυβερνητικών υπηρεσιών οι δύο νεκροί είναι υπαξιωματικοί του Ναυτικού της Βραζιλίας, ενώ ακόμη ένας τρίτος ναύτης τραυματίστηκε σοβαρά.
Η βάση της Βραζιλίας βρίσκεται στο νησί King George κοντά στο άκρο της χερσονήσου της Ανταρκτικής. Συνολικά στη βάση βρίσκονταν περί τους 30 ερευνητές, και όλοι την εκκένωσαν με ελικόπτερο που εστάλη από τη βάση που διατηρεί η Χιλή την Eduardo Frei. Ο τραυματίας νοσηλεύτηκε αρχικά στον πολωνικό σταθμό Arctowski και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στη Χιλιανή στρατιωτική βάση.
Συνολικά για την επιχείρηση απεγκλωβισμού των Βραζιλιάνων επιστρατεύτηκαν τρία ελικόπτερα από τη Χιλή, ενώ αεροσκάφος της Αεροπορίας της Αργεντινής μετέφερε το προσωπικό στην Χιλιανή πόλη  Punta Arenas. Αεροσκάφος C-130 της Αεροπορίας της Βραζιλίας θα μεταφέρει το προσωπικό του σταθμού πίσω στη Βραζιλία.

Οι μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν δολοφονία του Πούτιν!






Απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία θα σημειωνόταν από ισλαμιστές μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου απέτρεψαν οι ρωσικές και οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως μετέδωσε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση.
Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν τη συνωμοσία ύστερα από έκρηξη μέσα σε ένα διαμέρισμα στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας, κατά την οποία ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Σύμφωνα με το Pervyi Kanal, το πρώτο κανάλι της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης, δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν και βεβαίωσαν ότι εργάζονταν για τον ισλαμιστή ηγέτη Ντίκου Ουμάνοφ, σφοδρό πολέμιο του Κρεμλίνου.
Ένας από τους ύποπτους που συνελήφθησαν, ο Ιλβι Πιανζίν, ο οποίος κατά τα φαινόμενα ανακρίνεται στα γραφεία της ουκρανικής αστυνομίας, ανέφερε ότι η οργάνωση είχε φθάσει στην Ουκρανία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω Τουρκίας. Όπως είπε ο ίδιος, η οργάνωση θα εκπαιδευόταν στην Ουκρανία στην παρασκευή βομβιστικών μηχανισμών πριν πραγματοποιήσει επιθέσεις στη Ρωσία και ολοκληρώσει την αποστολή της με μια απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντίμτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε την πληροφορία αλλά αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.


Πάλι έπεσε Mirage 2000, στην Ινδία αυτή την φορά





ImageΔιθέσιο μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000 της ινδικής Αεροπορίας, κατέπεσε και συνετρίβη στην επαρχία Μάντια Πραντές, λίγο μετά την απογείωσή του από την αεροπορική βάση «Μαχαραζπούρα» στην περιοχή Γκουαλιόρ, αλλά οι χειριστές του διασώθηκαν. Το διθέσιο μαχητικό είχε απογειωθεί στο πλαίσιο εκπαιδευτικής πτήσης όταν οι δυο χειριστές διαπίστωσαν «κράτημα» του κινητήρα και ενεργοποίησαν το εκτινασσόμενο κάθισμα.
Συνολικά, η Ινδία διαθέτει 51 αεροσκάφη του τύπου τα οποία στην ελληνική Αεροπορία έχουν παρουσιάσει υψηλό δείκτη ατυχημάτων (από τα 55 που έχουν αγοραστεί έχουν καταστραφεί τα 10 από το 1989)
Υπενθυμίζεται, ότι οι Ινδοί έχουν υπογράψει με τους Γάλλους της κατασκευάστριας των μαχητικών του τύπου Dassault και των ηλεκτρονικών συστημάτων του Thales, συμφωνία αναβάθμισης των μαχητικών σε Mirage 2000-5, έναντι 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΠΗΓΗ : www.defencenet.gr , ape, www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: