Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η έκρηξη στην ΚΕΔ και το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή

Μάρτυρες συνδέουν την έκρηξη στην οδό Κονιάρη με απόπειρα κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Διαβάστε τι αναφέρεται στη δικογραφία


Σε σύνδεση της έκρηξης στην πόρτα της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) το 2009 με σχέδιο απόπειρας δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού προχωρούν μάρτυρες που διηγούνται πως απέφυγε να περάσει από τον συγκεκριμένο δρόμο την τελευταία στιγμή.
Στοιχεία άγνωστα για εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη στην οδό Κονιάρη στους Αμπελοκήπους τον Μάρτιο του 2009 περιέχονται στη δικογραφία στην Εισαγγελία της Αθήνας, η οποία κατέληξε σε δίωξη κατ' αγνώστων για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες της απόπειρας κατά του πρώην πρωθυπουργού.
Ο επικεφαλής της ασφαλείας του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος έχει καταθέσει και ως μάρτυρας στη δικογραφία που χειρίστηκε ο εισαγγελέας Νίκος Ορνεράκης, είχε πληροφορηθεί από την ΕΥΠ για έγγραφο που έκανε λόγο για σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.
Η πηγή της ρωσικής πλευράς, όπως σημειώνει το "Βήμα της Κυριακής", αναφερόταν σε σχέδιο φυσικής και ηθικής εξόντωσης του πρώην πρωθυπουργού και προειδοποιούσε για επεισόδια και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας αλλά και για απαγωγές επιχειρηματιών.


Η πληροφόρηση αυτή οδήγησε τον αξιωματικό να κάνει συστάσεις στον πρώην πρωθυπουργό να αποφύγει να περνάει από την οδό Κόνιαρη , δρόμο που εκείνος ακολουθούσε, όταν έφευγε από το σπίτι του στον Λυκαβηττό με κατεύθυνση το άλλο του σπίτι στη Ραφήνα.
Ο αξιωματικός εκείνο το βράδυ της 19ης Μαρτίου του 2009 συνέστησε στον κ. Καραμανλή να μην περάσει από την Κόνιαρη. "Δεν μου αρέσει αυτό το στενό. Αν συμβεί οτιδήποτε δεν υπάρχει σίγουρος δρόμος διαφυγής".
Πράγματι εκείνο το βράδυ, γύρω στις εννέα, ο τότε πρωθυπουργός άλλαξε τελευταία στιγμή δρομολόγιο, προκειμένου να καταλήξει στην Αττική οδό και στη συνέχεια στη Ραφήνα .
Οι αξιωματικοί φέρονται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Κώστας Καραμανλής παρακολουθούνταν και όταν οι δράστες ειδοποιήθηκαν πως δεν πέρασε από την Κόνιαρη πυροδότησαν τον μηχανισμό, ο οποίος ήταν τοποθετημένος στην πόρτα, και συγκεκριμένα στο χερούλι, της ΚΕΔ, για να τον αχρηστεύσουν.
Πράγματι κάποιοι θυμούνται ότι στις 9 - 9.30 το βράδυ της 19ης Μαρτίου 2009 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο συγκεκριμένο σημείο. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου και σοβαρές ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα κοντά.
Όλοι τότε συνέδεσαν την έκρηξη με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου και την εν εξελίξει έρευνα στη Δικαιοσύνη. Στην Αστυνομία πάντως είχε επικρατήσει πανικός. Στην αρχή οι αξιωματικοί άφηναν να διαρρεύσει ότι δεν πρόκειται για βομβιστική επίθεση αλλά για έκρηξη φυσικού αερίου, ενώ στη συνέχεια άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έκαναν λόγο για χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα .
Η σύγχυση επιτάθηκε όταν εβδομάδες αργότερα την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Λαϊκή Θέληση , η οποία με προκήρυξή της συνέδεε την έκρηξη με το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Ανελάμβανε την ευθύνη και για άλλες αποτυχημένες ενέργειες σε κτίρια και ιδιωτικών εταιρειών. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε.
Απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ, όπως έχει αποκαλύψει και το περιοδικό Επίκαιρα, ανέφερε ότι η τότε κυβέρνηση Καραμανλή έλαβε γνώση από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας για σχέδιο επίθεσης εναντίον τού τότε πρωθυπουργού.
Το σχέδιο αποσταθεροποίησης, το οποίο θεωρήθηκε υπαρκτό ύστερα και από την άσκηση δίωξης από τον εισαγγελέα Ορνεράκη, περιελάμβανε πολιτική και επιχειρηματική αποσταθεροποίηση. Ένα άλλο περιστατικό το οποίο συνδέεται με αυτή την περίοδο είναι η ανεύρεση όπλου σε άδειο σπίτι απέναντι από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού.
ΠΗΓΗ : www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: