Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Eπίθεση θανάτου με RPG-7 στην Καμπούλ - Οι Έλληνες "θέρισαν" δεκάδες Ταλιμπάν






Σκληρή μάχη χωρίς απώλειες έδωσαν πριν από λίγο οι Έλληνες στρατιώτες στην Καμπούλ, καθώς δέχθηκαν σφοδρή επίθεση στο NATOϊκό στρατόπεδο όπου εδρεύει η δύναμη, από μεγάλη δύναμη Ταλιμπάν.
Οι Έλληνες στρατιώτες ενώ βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του στρατοπέδου και γίορταζαν την Ανάσταση, δέχθηκαν επίθεση από Ταλιμπάν οι οποίοι βρισκόταν σε κτίριο 200 μέτρα από το στρατόπεδό τους. Αμέσως έθεσαν σε ισχύ το...σχέδιο ασφαλείας σημαίνοντας συναγερμό στο στρατόπεδο. Αναπτύχθηκε η διμοιρία ασφαλείας και άντρες της φρουράς με πολυβόλα Μ16, FN Minimi 0,50 χιλ. Κατά την διάρκεια της επίθεσης ερρίφθησαν τέσσερις ρουκέτες RPG-7 και χιλάδες σφαίρες από AK-47 κατά του στρατοπέδου στο οποίο βρίσκονταν οχυρωμένοι οι 99 Έλληνες.
 


 Η ανταπόδοση πυρών κράτησε τουλάχιστον μια ώρα και ένα τέταρτο όπου η ελληνική πλευρά έριξε συνολικά τουλάχιστον 6000 χιλ. σφαίρες 7,62 χιλ., 5000 σφαίρες 5,56 χιλ. 100 οπλοβομβίδες και 1000 σφαίρες 0,50 χιλ. Τελικά τους δόθηκε εντολή από τα κεντρικά της ISAF να κάνουν παύση πυρός, ενώ όπως δηλώνουν ακόμα και αυτή την ώρα συνεχίζονται πτήσεις ελικοπτέρων, πυροβολισμοί και εκτόξευση όλμων. Δηλώνουν πως είναι καλά στην υγεία τους αλλά είναι εγκλωβισμένοι, ενώ τα πυρομαχικά τους τελειώνουν.
Οι Ταλιμπάν υποχώρησαν με βαριές απώλειες αφού το σύνολο της ελληνικής δύναμης τους κτύπησε με ότι μέσο διέθεταν.
ΠΗΓΗ : www.defencenet.gr , tromaktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: