Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Στους Ιάπωνες κατέληξαν τα πολυπόθητα νησιά Σενκάκου



Στους Ιάπωνες κατέληξαν τα πολυπόθητα νησιά Σενκάκου 
Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΡΙΒΗ
 Σε αγορά τριών νησιών που διεκδικούσε το Πεκίνο στη θάλασσα της Κίνας, προέβη η Ιαπωνική κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο Τόκιο, γεγονός που επιδεινώνει τις σχέσεις των δυο χωρών. Να σημειωθεί ότι το Πεκίνο απέστειλε προειδοποίηση προς το Τόκιο, ότι η Κίνα δε θα υποχωρήσει.


"Κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης συμφωνήσαμε να γίνουμε ιδιοκτήτες των τριών νησιών Σενκάκου το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε ο εκπρόσωπος Οσάμου Φουτζιμούρα, χρησιμοποιώντας την ιαπωνική ονομασία των νησιών τα οποία το Πεκίνο αποκαλεί Ντιαογιού.
Η τιμή αγοράς των νησιών δεν έχει αποκαλυφθεί, ωστόσο δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου αναφέρουν ότι το ποσόν ανέρχεται σε 2,05 δισεκατομμύρια γεν (20,4 εκατομμύρια ευρώ).
Τα νησιά είναι ακατοίκητα και βρίσκονται σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων νοτιο- δυτικά του Τόκιο και 200 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά των ακτών της Ταϊβάν.
Οι ανησυχητικά μεγάλες διαστάσεις που έχει λάβει η διαμάχη Κίνας- Ιαπωνίας για τα νησιά, οφείλεται στη απόβαση δέκα ακτιβιστών Ιαπώνων σε ένα από τα νησιά και η εν συνεχεία ύψωση σε αυτό, σημαία της χώρας τους.
Η αντίδραση της κινεζικής κυβέρνησης ήταν οργισμένη ενώ ακόμη πιο οργισμένη ήταν η αντίδραση εκατοντάδων Κινέζων που άρχισαν να ξεσπούν σε οτιδήποτε ιαπωνικό έβρισκαν μπροστά τους.
ΠΗΓΗ : www.sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: