Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ 1 : Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στον Καναδά-Τσουνάμι έφτασε στη Χαβάη

  

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:04 ώρα Γκρίνουιτς στην περιοχή του αρχιπελάγους Χάιντα Γκουάι και έγινε αισθητός σε ένα μεγάλο μέρος στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας.

Ήρθη στις 13:00 ώρα Ελλάδος ο συναγερμός για τσουνάμι που είχε εκδοθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας για τη Χαβάη μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη δυτική ακτή του Καναδά, ανακοίνωσε επίσημη πηγή.


"Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, η απειλή για τσουνάμι υποβαθμίστηκε (...) και δεν αναμένεται πλέον να αναβαθμιστεί", ανακοίνωσε το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού.

Ωστόσο το κέντρο αυτό προειδοποίησε ότι το μέγεθος των κυμάτων και η ισχύς των ρευμάτων εξακολουθούν να παρουσιάζουν κίνδυνο για τα πλοία ή τους λουόμενους."Και αυτή η απειλή θα διαρκέσει ακόμη πολλές ώρες", προειδοποίησε το κέντρο.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε μετά τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 7,7 βαθμών, που σημειώθηκε χθες το βράδυ ανοιχτά της ακτής του Καναδά στον Ειρηνικό.

Η τηλεόραση έδειξε εικόνες από το νησί Οάχου που δείχνουν σχετικά μικρά κύματα να πλησιάζουν τις ακτές.Ομως, ο Φράιερ προειδοποίησε τους κατοίκους να μην επαναπαύονται βλέποντας τις εικόνες αυτές.

"Το πρώτο κύμα δεν είναι ποτέ μεγάλο. Τα κύματα που θα ακολουθήσουν μπορεί να είναι πολύ πιο μεγάλα και να προκαλέσουν πλημμύρες", τόνισε.

"Εάν τα κύματα που θα ακολουθήσουν είναι μεγάλα, θα χρειαστεί να περάσουν έξι ή επτά ώρες για να λήξει ο συναγερμός για το τσουνάμι", υπογράμμισε ο Φράιερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:04 ώρα Γκρίνουιτς στην περιοχή του αρχιπελάγους Χάιντα Γκουάι και έγινε αισθητός σε ένα μεγάλο μέρος στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας, συμπεριλαμβανομένων των Πρινς Ρούπερτ, Κεσνέλ και Χιούστον, διευκρίνισε το υπουργείο, το οποίο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 139 χιλιόμετρα νοτίως της πόλης Μάσετ και το εστιακό της βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

ΠΗΓΗ : www.newsit.gr

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: