Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Περικοπές στις θέσεις εργασίας σχεδιάζει η DT στον ΟΤΕ







 Η Deutsche Telekom AG σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέες περικοπές θέσεων εργασίας προκειμένου να σταματήσει τη μείωση των εσόδων της στην Ευρώπη, δήλωσε η Κλαούντια Νέματ, ανώτερο στέλεχος της γερμανικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Η Νέματ πρόσθεσε ότι η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με ένα συνδικάτο στην Ουγγαρία για την περικοπή 500 θέσεων απασχόλησης και βρίσκεται σε συνομιλίες με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε πάντως ότι ο γερμανικός όμιλος δεν σχεδιάζει να μειώσει την συμμετοχή του στον ΟΤΕ, στον οποίο διαθέτει 40% του μετοχικού κεφαλαίου.


Ο ΟΤΕ σχεδιάζει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ή μετάθεσης σε άλλες υπηρεσίες περίπου 2.000 υπαλλήλων του στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδος, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters τον προηγούμενο μήνα.

Τα έσοδα της Ντόιτσε Τέλεκομ στην Ευρώπη, τρίτη μεγαλύτερη αγορά της μετά τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μειώθηκαν κατά σχεδόν 4%, στα 7,1 δισεκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο φέτος, εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Η Νέματ είπε ότι η εταιρεία σκοπεύει να επιβραδύνει τη μείωση των εσόδων της στην Ευρώπη και να «επανέλθει σε μια πολύ συγκρατημένη ανάπτυξη το 2014».
ΠΗΓΗ : defencenet.gr 

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: