Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Χειροβομβίδες που είναι σε θέση να παράγουν ηλεκτρομαγνητικό παλμό


Οι χειροβομβίδες που είναι σε θέση να παράγουν ένα ηλεκτρομαγνητικό παλμό από καιρό εμφανίζοναι σε παιχνίδια, ταινίες και βιβλία.
Τώρα ο στρατός των ΗΠΑ έχει αποφασίσει ότι θέλει να φέρει τις χειροβομβίδες ηλεκτρομαγνητικών παλμών στον πραγματικό κόσμο έξω από τη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας με τη μορφή της διάταξης που έχει σχεδιαστεί, για να καταστρέψει τις βόμβες των ανταρτών.
Συγκεκριμένα, οι στρατιωτικοί οραματίζονται Υψηλής ισχύος μικροκυμάτων (HPM) χειροβομβίδες που θα είναι σε θέση να παράγουν έναν ηλεκτρομαγνητικό παλμό και θα αποσκοπεί στην καταστροφή των ηλεκτρονικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται για την ενεργοποίηση, σε καθ 'οδόν αυτοσχέδιες βόμβες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED).


Αν το Πεντάγωνο ήταν πράγματι σε θέση να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα τέτοιο όπλο, θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο που συνδέεται με την εκτόνωση από βόμβες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Επί του παρόντος, το Πεντάγωνο βασίζεται σε ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για να εκτονώσει τις βόμβες, μαζί με τα ρομπότ και το όχημα jammers.
Ως εκ τούτου, ο στρατός έχει θέσει ένα αίτημα για τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, το οποίο οραματίζεται μια χειροβομβίδα EMP μικρή και αρκετά ελαφριά για έναν στρατιώτη. Ο στρατός θέλει συγκεκριμένα τα πρωτότυπα αρκετά μικρά για να εκσφενδονίζονται από ανθρώπινο χέρι ή ρομπότ. Τα μεγέθη περιλαμβάνουν 40 χιλιοστά χειροβομβίδες.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες και τους ερευνητές που εργάζονται για το έργο, μια χειροβομβίδα EMP δεν θα πρέπει απαραίτητα να είναι εκρηκτική. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει «συμπίεση παλμού» με μία πολύ σύντομο έκρηξη, αλλά έναν έντονο ηλεκτρικό παλμό. Ωστόσο, τα μη-εκρηκτικά συστήματα τείνουν να είναι μεγάλα και δαπανηρά.
Σαφώς, το έργο αντιμετωπίζει κάποιες σοβαρές προκλήσεις. Πιο συγκεκριμένα, παραμένει ασαφές εάν ο στρατός των ΗΠΑ θα είναι σε θέση να προστατεύσει τις δικές του ηλεκτρικές συσκευές από τον παλμό.
ΠΗΓΗ : apocalypsejohn.com
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: