Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ -- Το Ιστορικό και πόσο μπορεί να αξίζει σήμερα 1 μετοχή της τραπέζης της Ανατολής

 

Τράπεζα Ανατολής ή Banque d’ Orient (Νο1) , η απορία μου παραμένει - το Σώρρας βγαίνει απο το Σώρος??? Το Ιστορικό και πόσο μπορεί να αξίζει σήμερα 1 μετοχή της τραπέζης της Ανατολής

Το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 
ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.


Η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει στους μετόχους της Τράπεζας Ανατολής ως τίμημα εξαγοράς το ποσό των 200 δραχμών. Από το ποσό αυτό, οι 50 δρχ. ήταν το τίμημα εξαγοράς της πελατείας της Τράπεζας της Ανατολής (goodwill) και οι 150 δρχ. ήταν προκαταβολή έναντι του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής. 

Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής»
Η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 1936 και το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλόποσο «άνοιγμα» σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας. Έτσι, πέραν των αρχικώς καταβληθεισών 200 δρχ. ανά μετοχή, καμία άλλη καταβολή δεν έγινε, ούτε θα γινόταν στο μέλλον προς τους τέως μετόχους της Τράπεζας της Ανατολής (άρθρα VI και VIII σύμβασης συγχώνευσης).
Η πλευρά Σώρρα ισχυρίζεται ότι η εκκαθάριση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. 
Η Εθνική Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. Πιθανώς να έχει και δίκιο ως προς τις μετοχές αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της τότε πτωχεύσεως του ελληνικού κράτους. 

Η πλευρά Σώρρα όμως ισχυρίζεται ότι εφόσον η εκκαθάριση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, πως πρέπει να πληρωθεί το ποσόν της καθαρής θέσης της τράπεζας, όπως τότε αυτή, λογιστικά, εμφανιζόταν. Οι ισολογισμοί της τραπέζης της Ανατολής εμφανίζονταν σε Γαλλικά φράγκα και κατά την άποψη του Σώρρα  πρέπει οι μετοχές που έχει να πληρωθούν σε Γαλλικά φράγκα πληθωρισμένα όμως σε τιμές 2012 και σε αξία ανάλογης της σημερινής τιμής του χρυσού, καθώς κατά τον Σώρρα το ένα Γαλλικό φράγκο περιέχει 1/5 της ουγκιάς χρυσού.

Το ιστορικό .... 
Ένας κάτοχος (οικογένεια Σώρρα) 40 μετοχών από την «Τράπεζα της Ανατολής» ζητεί απο τον κύριο Θεόδωρο Καρυώτη (καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ όπου και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά) να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι ότι κάθε μετοχή της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ. ευρώ!!!!!!!!!!!

Κατόπιν ιδρύεται μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, η «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.

Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.


Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους

Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; 
Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους).

Τι ισχυρίζεται, σήμερα, τον Οκτώβρη του 2012 ο Θεόδωρος Καρυώτης εκτιμητής της αξίας της μετοχής της τράπεζας της Ανατολής και πρώην αντιπρόεδρος της END ....



Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Θεόδωρου Καρυώτη, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, αρμόδιος για θέματα Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας:

“Επειδή το όνομά μου έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην υπόθεση End θεωρώ απολύτως αναγκαίο να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα.

Το καλοκαίρι το 2011 γνώρισα στη Νέα Υόρκη, τον ιατρό Μανώλη Λαμπράκη και μου ανέφερε ότι θαύμαζε τη δουλειά μου στο θέμα της ΑΟΖ. Αργότερα μου σύστησε τον κ. Αρτέμη Σώρρα, λέγοντας μου ότι ο κ. Σώρρας είχε στην κατοχή του 40 μετοχές μιας κάποιας τράπεζας που λεγόταν Τράπεζα της Ανατολής και με παρακάλεσε να κάνω μια αποτίμηση αυτής της μετοχής, καθόσον γνώριζε ότι είμαι οικονομολόγος και θα μπορούσα να κάνω μια τέτοια αποτίμηση. Μου εξήγησε επίσης ότι αυτή η μετοχή δεν είχε αγοραστεί από την Εθνική Τράπεζα.


Με τους υπολογισμούς που έκανα έφτασα στο συμπέρασμα ότι η αξία της μετοχής σήμερα έφτανε στο εξωφρενικό και ασύλληπτο ποσό των 675 δισ. ευρώ. Δυο ημέρες αργότερα ο Λαμπράκης με επισκέφθηκε αργά το βράδυ σε φιλικό σπίτι στη Νέα Υόρκη και μου ζήτησε να υπογράψω αυτή την αποτίμηση, πράγμα που έκανα. Σημειώνω επίσης ότι ουδέποτε εξέφρασα γνώμη για τη μετοχή που μου έδειξαν αναφορικά με τη γνησιότητα της ή εάν είχε γίνει εκκαθάριση αυτής της μετοχής.

Αργότερα, ο Μανώλης Λαμπράκης αποφάσισε να δημιουργήσει μια οργάνωση που την ονόμασε END που είναι τα αρχικά των λέξεων End National Debt. Διόρισε τον εαυτό του πρόεδρο της οργάνωσης και εμένα αντιπρόεδρο. Δυστυχώς εγώ δεν έφερα καμία αντίρρηση γιατί δεν γνώριζα ότι σκεφτόταν να με χρησιμοποιήσει στα σχέδια του μια και κάποια στιγμή θα χρησιμοποιούσε την επιστημονική αλλά και την πολιτική μου υπόσταση.

Ξαφνικά, την ίδια περίοδο εμφανίστηκε ο κ. Αρτέμης Σώρρας λέγοντας ότι έχει στη διάθεσή του ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αξίας 2,8 τρισ. δολαρίων.Δυστυχώς ούτε τότε έφυγα από την οργάνωση

Άρχισα βέβαια σιγά σιγά να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά και ιδιαίτερα πρόσφατα όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι πολλά μέλη ήταν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και Δωδεκαθεϊστές.

Έπαψα να είμαι μέλος της οργάνωσης, πολύ καθυστερημένα, την 9η Σεπτεμβρίου 2012. Εκείνη την ημέρα συνάντησα τον Μανώλη Λαμπράκη στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας και του είπα προφασιζόμενος ότι υπάρχει πιθανότητα να αρχίσω να εργάζομαι για το ελληνικό δημόσιο και επομένως, με βάση τους κανονισμούς της οργάνωσης, δεν μπορούσα να παραμείνω μέλος της εκτός εάν ο μισθός μου προέρχεται όχι από το ελληνικό δημόσιο αλλά από την ίδια την οργάνωση. 


Τον ερώτησα εάν η πάμπλουτη οργάνωση ήταν σε θέση να μου παρέχει αυτό το μισθό και μου τόνισε ότι η οργάνωση δεν διέθετε χρήματα για κάτι τέτοιο. Προηγουμένως βέβαια μου είχε αναφέρει ότι η οργάνωση διέθετε 600 δισ. δολάρια για να σώσει την Ελλάδα και άλλα 50 δισ. για να σώσει την Κύπρο. Δυστυχώς με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, κατάλαβα ότι η υπόθεση θύμισε το νερό του καματερού και υπέβαλα την παραίτησή μου.

Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την καλοπροαίρετη ανάμειξή μου σε μια τέτοια υπόθεση με την οποία ουδεμία σχέση επιθυμώ πλέον να έχω.


Οι ισχυρισμοί της Εθνικής τραπέζης
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας χαρακτηρίζει «ανύπαρκτο θέμα» τα περί απαιτήσεων «μετόχων-ομολόγων της Τράπεζας της Ανατολής» σε βάρος της Εθνικής, με αφορμή πρόσφατη ανακίνηση του ζητήματος.
Σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΤΕ τονίζει ότι μετά την εξαγορά της Τράπεζας της Ανατολής το 1932 από την Εθνική οι μετοχές της ακυρώθηκαν και οι απαιτήσεις τους «ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν».
Αναλυτικότερα, όπως διευκρινίζεται «μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής ακυρώθηκαν και οι όποιοι νόμιμοι δικαιούχοι τους είχαν πλέον μόνο χρηματική απαίτηση από την ΕΤΕ, να λάβουν το τίμημα των 200 δρχ. ανά μετοχή.

Αυτές οι απαιτήσεις, όπως και κάθε άλλη χρηματική απαίτηση, υπήχθησαν στο καθεστώς του Ν.18/1944 (Νόμος Σβώλου), με τον οποίο ορίστηκε σχέση ανταλλαγής 1 νέας δρχ. για κάθε 50 δισ. προϋφιστάμενες δραχμές και, έτσι, ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση οι απαιτήσεις εκείνες έχουν παραγραφεί, συμπληρώνει η τράπεζα.


Η μετοχή της τράπεζας Ανατολής με κομμένο το κουπόνι  Νο55, με την καταβολή του οποίου εισέπραττε ο διακομιστής 200 δρχ το 1932 ως προκαταβολή πριν την οριστική εκκαθάριση που ολοκληρώθηκε το 1936
Προσέξτε στην εικόνα μια μετοχή της τράπεζας της Ανατολής, με ημερομηνία έκδοσης 1 Ιουλίου 1906.
Αναγράφεται καθαρά η ονομαστική της αξία - είναι 125 χρυσά φράγκα, με το αρχικό καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο να ανέρχεται σε 15 εκατ. χρυσά φράγκα, διαιρεμένο σε 120.000 μετοχές.

Ο κ. Σώρρας και οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι:
Με την υπ' αριθμ. 6342/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Σώρα και η εταιρεία "ΕND  (end National Debt-End)" κατά της Εθνικής Τράπεζας αναγνωρίζεται ότι οι μετοχές δεν ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον σε χρεωστικό ομόλογο και επιπλέον ότι οι μέτοχοι δεν ζητούν το ενεργητικό των μετοχών αυτών, δηλαδή την αξία τους, αλλά τη καθαρή θέση της τράπεζας.

Σύμφωνα με τον δημοσιευθέντα ισολογισμό της «Τράπεζας της Ανατολής» κατά το έτος 1932 (έτος κατά το οποίο έγινε η συγχώνευση) η καθαρή θέση της τράπεζας της Ανατολής ανερχόταν στο ποσό των 83.451.093,90 χρυσών γαλλικών φράγκων, ποσό το οποίο θα τοκιζόταν με σταθερό επιτόκιο 7% ετησίως, έως ότου οι μέτοχοι εμφανίσουν τις μετοχές τους στην Εθνική Τράπεζα και εισπράξουν την αξία τους απ' αυτή, μετά την περάτωση της εκκαθάρισης.

Πόσο θα άξιζε μια μετοχή της τράπεζας της Ανατολής αν το 1932 είχε κάποιος ανοίξει στην Εθνική τράπεζα τραπεζικό λογαριασμό με  κατάθεση 298 ΧΓΦ, όσο δηλαδή φαινόταν ότι ήταν η καθαρή θέση της τραπέζης κατά τον τελευταίο της Ισολογισμό του Σεπτ. 1932 ??


670 δις μπαρούφες αξίζει η τράπεζα της Ανατολής
Υπολογισμοί απο Τάκαρο.

Έτος συγχώνευσης : 1932
Η Καθαρή θέση της τράπεζας όπως φαίνεται από τον τελευταίο της ισολογισμό, στις 30 Σεπτεμβρίου 1932, ήταν 83.451.093,90 ΧΓΦ (Χρυσά Γαλ. Φράγκα).
Σύνολο μετοχών : 280.000 μετοχές
Αν δεχτούμε, ότι όντως η καθαρή αξία της τράπεζας, το 1932, ήταν 83,451 εκατ. ΧΓΦ , τότε η ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ θα ήταν 
83.451.093,90 / 280.000 = 298,0396 ΧΓΦ περίπου ανά μετοχή (το 1932).

Ο τόκος που η Εθνική Τράπεζα έδωσε τότε, μέχρι την εκκαθάριση, (που ποτέ δεν έγινε κατά των Σώρρα) μέχρι και σήμερα ήταν 7% ετησίως.
Άρα πρέπει να βρούμε μαζί με τους τόκους την σημερινή ποσότητα των ΧΓΦ.

Πόσα ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ 298,0396 ΧΓΦ του 1932 ΣΕ Χρυσά Γαλλικά ΦΡΑΓΚΑ ΣΗΜΕΡΑ?

Από το 1932 μέχρι το 2011 είναι 79 χρόνια, άρα το αρχικό κεφάλαιο των 298,0396 πρέπει να πολλαπλασιαστεί 79 φορές με το 1,07 για να βρούμε πόσα είναι τα ΧΓΦ το 2011 με ετήσιο επιτόκιο ανατοκισμού 7%

Συνεπώς το κεφάλαιο των 298,0396 ΧΓΦ το 2011 θα ήταν
298,0396 Χ 1,07^79 = 62.458,623 ΧΓΦ

Δηλαδή αν κάποιος το 1932 είχε μία μετοχή Τραπέζης της Ανατολής και είχε εισπράξει τα 298,0396 ΧΓΦ που άξιζε κατά Σώρα και τα είχε καταθέσει, ας πούμε στην Εθνική τράπεζα, τότε με ετήσιο επιτόκιο ανατοκισμού 7% θα είχε το 2011 62.458,623 ΧΓΦ

Σύμφωνα με τον κ. Καρυώτη (άγνωστο που το βρήκε αλλά ας το δεχτούμε) το 1 ΧΓΦ περιέχει 1/5 της ουγγιάς σε χρυσό. Άρα τα 62.458,623 ΧΓΦ περιέχουν 62.458,623 : 5 = 12.491,724 ουγγιές χρυσού

Το 2011 η 1 ουγγιά (oz) έφτασε να έχει 1650 $.
Άρα οι 12.491,724 ουγγιές χρυσού αξίζουν 20.611.345 δολάρια και σε ευρώ 20.611.345 Χ 0,77 = 15.870.736 ευρώ.

Δηλαδή 1 μετοχή, αν νομικά στέκει το σκεπτικό του Σώρρα, αξίζει 15.870.736 Ευρώ.

Που είναι τα 670 δις που ισχυρίζεται ο Σώρρας ότι αξίζει η 1 μετοχή της τραπέζης της Ανατολής??
Βέβαια και 15,87 εκατ. ευρώ αν δεχτούμε, υποθετικά, ότι αξίζει η μία μετοχή το 2011 είναι καλά λεφτά - αλλά ΕΛΕΟΣ!!!!
Λυπηθείτε μας, που θέλετε και να μας σώσετε.
Από που βγαίνουν τα 670 δις βρεεεεεε??? 
Ακόμη και αν δεχτούμε ότι όλα όσα ισχυρίζεται ο Σώρρας έχουν βάση, τότε άντε με όλες αυτές τις παραδοχές που κάνουμε η 1 μετοχή το 2011 να αξίζει 15,87 εκατ. ευρώ, άρα οι 40 που λέει ότι έχει αξίζουν 635 εκατ. ευρώ.

Και ποιες είναι οι παραδοχές??
1) Η καθαρή θέση της μίας μετοχής της τραπέζης της Ανατολής να είναι 298 Χρυσά Γαλλικά Φράγκα
2) Η εκκαθάριση δεν έγινε ποτέ
3) Δεν τίθεται θέμα παραγραφής
4) Το επιτόκιο του ανατοκισμού είναι 7% για 79 χρόνια.
5) Το κάθε ΧΓΦ περιέχει 1/5 της ουγγιάς Χρυσό. 
ΠΗΓΗ  http://mitarola.blogspot.fr/2013/09/banque-d-orient-1-1.html


Η μετοχή της τράπεζας Ανατολής με ενσωματωμένη την μερισματαπόδειξη Νο55. Κάποιος καψερός προπάππους δεν αντιλήφθηκε ότι εδικαιούτο 200 δρχ απο την εκκαθάριση της τραπέζης.       

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΔΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ...ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΞΙΑ, ΟΥΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ...ΕΙΧΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 15000 ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΜΟΥ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΩΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΤΑΝ ΒΓΩ ΑΜΑ ΒΓΩ!!! ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΝΑ ΠΩ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΣΩΡΡΑ Η ΨΩΡΡΑ Η ΚΑΙ ΚΑΣΙΔΑ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ!!!ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΟΙ ΜΗ-ΑΜΜΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΣΚΕΛΕΤΟΒΡΑΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...


Αν ο καθηγητής αυτός βγήκε και ανέφερε τα παρακάτω, γιατί δεν τα διαψεύδει. Και γιατί άλλαξε γνώμη, επειδή έμαθε ότι άτομα της Χρυσής αυγής ήταν στην ΜΚΟ END; Λέει ψεματα ο καθηγητής για την αξία που υπέγραψε; Αν ναι να το πει δημόσια. Αν όχι να βρήτε τους ψευτες που είναι οι πολλοί.
Με τους υπολογισμούς που έκανα έφτασα στο συμπέρασμα ότι η αξία της μετοχής σήμερα έφτανε στο εξωφρενικό και ασύλληπτο ποσό των 675 δισ. ευρώ. Δυο ημέρες αργότερα ο Λαμπράκης με επισκέφθηκε αργά το βράδυ σε φιλικό σπίτι στη Νέα Υόρκη και μου ζήτησε να υπογράψω αυτή την αποτίμηση, πράγμα που έκανα. Σημειώνω επίσης ότι ουδέποτε εξέφρασα γνώμη για τη μετοχή που μου έδειξαν αναφορικά με τη γνησιότητα της ή εάν είχε γίνει εκκαθάριση αυτής της μετοχής.

ΤΑΚΗΣ ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ είπε...

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ.... ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Α' ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ' ΔΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΝΟΜΙΜΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ (11.3.2011)ΠΟΥ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΤΕ ΜΕΪΜΑΡ-ΑΚΗΣ ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΕ Η ΓΑΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ -ΛΟΓΩ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΓΑΛΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΩΣ ΕΓΚΥΗΤΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ- ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Α' (ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΞΙΩΝ) ΟΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 0,5% Ο ΦΟΡΟΣ ΔΩΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΤΑ 13ΜΙΣΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 4 ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΑ Μ.Κ.Ο. END ΜΕ ΕΡΔΑ ΑΡΧΙΚΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΥΝΩΝΥΜΗ Μ.Κ.Ο. ΤΗΣ Ν.Υ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ!!! ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΕΙ ΣΤΗΝ Γ' ΔΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ!! ...... Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΕΡΑ 15/3/2017 ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΟΓΟ..... ΔΙΤΙ ΤΟ ''ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ'' ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟ ΣΔΟΕ (ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝΥΕΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕ!!!) ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΟ ΠΑΤΡΩΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΤΩΝ 27 ΜΙΣΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΙΣ ΜΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ -ΟΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΑΝ Ο ΔΩΡΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΟΣΟΝ Η' ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΞ ΙΔΙΩΝ- ΠΟΥ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΔΟΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ''ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ'' (ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΥΦΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΑ!!!) -ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΑΔΑ ΑΛΛΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ 280 ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ.- ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΑΡΧΗΣΕΙ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ ΕΑΝ ΠΡΩΤΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ' ΔΩΡΙΤΗ' Η' ΓΟΝΙΚΟΥ ΠΑΡΟΧΕΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ /ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΕΙΑ ΔΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΟΣ ΦΟΡΟΥ.... ΑΡΑ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ ΟΤΙ ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΜΕΤΒΙΒΣΗ ΤΟΤΕ ΤΟ 2011 ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΖΟΦΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ 20.000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΙ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΙΘΕΙ Σ-Ο-Β-Α-Ρ-Α ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΕΥΝΟΝΤΑΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΙ ΟΧΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΥΠΟΥ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΩΡΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ Α-Ρ-Ι-Σ-Τ-Ο-Τ-Ε-Χ-Ν-Ι-Κ-Α ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΥΟ ΑΙΩΝΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΑΝΑΥΠΟΔΟΥΛΟΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΟΜΑΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΝΥΡΑ ΕΣΤΗΣΑΝ ΩΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟ 1836 ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ''ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.'' ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΗΝ ''ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ'' ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΝΥΕΙ ΤΟ 1841!!!! Υ.Γ. ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΟΡΘΩΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΤΑΙ

CHRISTOS KASTAMONITIS είπε...

Αγαπητε μου ισχυουν τα του αρθρου.