Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Σε ποιο fund πληρώθηκαν χθες τα 436 εκατ. ευρώ


Έχει έδρα τα νησιά Cayman

Σε διάσημο Fund από τα νησιά Cayman ανήκει το ομόλογο που πληρώθηκε κανονικά.

Πρόκειται για γνωστό fund σε οικονομικούς κύκλους το οποίο αγοράζει σε φτηνές τιμές ομόλογα χωρών που είναι κοντά στην κατάρρευση και αν δεν πληρωθεί προχωρά σε μηνύσεις, αν πληρωθεί έχει τεράστια κέρδη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times το 90% από τα 436 εκατομμύρια σε ταμεία του Dart Management, ένα επενδυτικό fund με έδρα τα νησιά Cayman. Το Dart κάνει την ίδια δουλειά από το 1980. Η τακτική τους είναι γνωστή. Αγοράζουν στα χαμηλά από τις αγορές κι αν δεν πληρωθούν αργότερα στο 100% τότε μηνύουν τις χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της εφημερίδας ο μεγαλύτερος όγκος των ομολόγων αγοράστηκε στα 60-70 σέντ του δολαρίου, έτσι το Fund κατέγραψε μεγάλα κέρδη.

«Μας έπιασαν στην πιο αδύνατη στιγμή» δηλώνει στους New York Times ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος προσθέτει ότι η απόφαση δεν είναι οδηγός για μελλοντικές αποφάσεις.

Η εφημερίδα τονίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται εν όψει εκλογών και αν εκλεγεί αριστερή κυβέρνηση υπό τον κ. Αλέξη Τσίπρα, τότε η στάση έναντι των ομολογιούχων δανειστών μπορεί να σκληρύνει.
ΠΗΓΗ : www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: