Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

«Θα υπάρχουν νεκροί στην Ελλάδα πριν από το τέλος του καλοκαιριού»


«Βόμβα» από Γάλλους πολιτικούς που επισκέφτηκαν καταυλισμούς προσφύγων στην Ελλάδα

Σοκ προκάλεσαν στα μέλη της γαλλικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας τα όσα είδαν στους καταυλισμούς και τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα
Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στη χώρα μας αντιπροσωπεία του γαλλικού κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον Κριστιάν Ασάφ, πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής της Γαλλίας για τη μετανάστευση και επισκέφθηκαν την Ειδομένη, τα Διαβατά και τους καταυλισμούς στην Αθήνα.
«Είμαστε στο χείλος μίας ανθρωπιστικής καταστροφής.
Θα υπάρχουν νεκροί πριν από το τέλος του καλοκαιριού», προειδοποίησε ο Ασάφ, μιλώντας στη Le Monde, έπειτα από τα όσα είδε στην Ελλάδα. Ο Γάλλος πολιτικός κάνει λόγο για δραματικές συνθήκες υγιεινής τις οποίες βιώνουν οι πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, κατάσταση από την οποία αδυνατούν «αν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αφεθεί μόνη της στην πρώτη γραμμή, με τους περιορισμένους πόρους που διαθέτει».
«Στα κέντρα που είδαμε στον βορρά, το 40% είναι παιδιά, πολλά από τα οποία πολύ μικρά. Ενας γιατρός του Ερυθρού Σταυρού, εμφανώς ανήσυχος, μας είπε ότι ήδη υπάρχει συναγερμός για περιπτώσεις ελονοσίας και δυσεντερίας. Η κατάσταση είναι κρίσιμη σε ό,τι αφορά τις συνθήκες υγιεινής, η ποιότητα του νερού ανησυχητική», περιγράφει ο Ασάφ, που εκφράζει φόβο για το τι θα συμβεί με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι πρόσφυγες θα μείνουν σε αυτές τις δομές για καιρό, αν η Ευρώπη δεν βρει έναν τρόπο να βοηθήσει μαζικά την Ελλάδα να χειριστεί τις αιτήσεις για άσυλο, όπως τονίζει.
«Σήμερα τα πάντα περνούν από τις ελληνικές υπηρεσίες. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση ξεπερνά τις δυνατότητές τους», αναφέρει από την πλευρά του ο βουλευτής Ζαν Μαρκ Ζερμέν, μέλος της ίδιας αντιπροσωπείας, μιλώντας για τις λιγοστές υποθέσεις που μπορούν να εξεταστούν καθημερινά, τη στιγμή που πάνω από 50.000 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.
«Πρέπει η Ευρώπη να »ξεκλειδώσει» ένα ποσό που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να κάνει πιο γρήγορη την επεξεργασία των αιτήσεων για άσυλο», τονίζει ακόμη ο Ασάφ.
Πηγή: hellasforce

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή όλοι οι νεκροί Ελληνες από αλλοδαπούς με αυξανόμενο ρυθμό από το 1990 που μπήκαν οι Αλβανοί, τί είναι;

Ανώνυμος είπε...

το πρόβλημα όλων αυτών είναι πώς θα εγκατασταθούν μονιμώτερα και το γρηγορότερο όλοι οι λαθραίοι στην Ελλάδα με ανέσεις. θέλει να επιταχύνει την διαδικασία ασύλου για να μένουν μόνιμα στην Ελλάδα όλο και περισσότεροι και γρηγορότερα. πετάει και το τυράκι με τα κονδύλια, αρχικα η ΕΕ έδινε κονδύλια για να καταστραφεί η αγροτική παραγωγή και τώρα δίνει κονδύλια για να αντικατασταθεί ο πληθυσμός, θα μπορούσε να δίνει και κονδύλια στους Ελληνες για να φεύγουν απο την Ελλάδα αλλά αυτό δεν τους νοιάζει διότι οι Ελληνες φεύγουν μόνοι τους, έχουν υπογεννητικότητα και στο τέλος θα σφαγούν απο τους ισλαμιστές αφού είναι άκαπνοι πλέον και αν αμυνθούν θα τους "επιπλήξει η διεθνής κοινότητα".