Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα λίγο πιο πάνω από τα "σκουπίδια"

 

 

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και συγκεκριμένα αναβάθμισε σε ξένο και εγχώριο νόμισμα σε B- από CCC, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που αναβαθμίζει η ικανότητα της Ελλάδας.

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε B- από CCC, με "σταθερή" προοπτική, επικαλούμενος την πρόοδο που έχει επιτελέσει η χώρα στις προσπάθειες για την μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος και στην απομάκρυνση του κινδύνου για έξοδό της από την ευρωζώνη.

«Το τίμημα ήταν υψηλό όσον αφορά την απώλεια της παραγωγικότητας και την άνοδο της ανεργίας και η ικανότητα ανάκαμψης τελεί ακόμη υπό αμφισβήτηση», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο οίκος.

«Μολαταύτα, η απομείωση του κρατικού χρέους και η χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων έχουν ωθήσει σε υψηλό τριετίας το οικονομικό κλίμα που καταγράφει η κεντρική τράπεζα και ο κίνδυνος εξόδου από την ευρωζώνη έχει υποχωρήσει», προσθέτει ο Fitch.

Η προοπτική της αξιολόγησης παραμένει σταθερή, δηλώνει ο οίκος Fitch. Ο οίκος προβλέπει για φέτος μικρότερη από το προβλεπόμενο ύφεση, στο 4,3%, ενώ για το 2014 πιθανολογεί ισχνή ανάκαμψη σε συμφωνία με τις προβλέψεις του ΔΝΤ και της ΕΕ.
ΠΗΓΗ : NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια: