Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Απόβαση με Zubr και ελικόπτερα μέσα στη νύχτα - Αιφνίδια ενεργοποίηση δύναμης "ΔΕΛΤΑ"





Ενεργοποιήθηκε η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης μέσα στην νύχτα για επιχείρηση απόκρουσης εισβολέα και ανακατάληψη νησίδας. Έγινε μεταφορά δυνάμεων. Η εντολή δόθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο.
Πρόκειται για την άσκηση «Πυρπολητής 4/13» στην οποία συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, πολεμικά πλοία και ειδικές δυνάμεις. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πώς ενεργοποιήθηκε μέρος του συστήματος αεράμυνας, ενώ έγινε και μεταφορά δυνάμεων με τα ΠΤΜ L-184 «Κέρκυρα» και L-180 «Κεφαλληνία»  προκειμένου να γίνει ανακατάληψη νησίδας.

 
Τα Πλοία Ταχείας Μεταφοράς συμμετείχαν σε άσκηση μετά απο πολλούς μήνες και μάλιστα εν μέσω νυκτός. Απο θαλάσσης έλαβαν μέρος επίσης δύο φρεγάτες και μία κανονιοφόρος. Η άσκηση έγινε αιφνιδιαστικά με επίκεντρο τη Δοκό.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις τέθηκαν σε συναγερμό το βράδυ χθες και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας εκτελούσαν επιχειρήσεις «υψηλού ρίσκου» όπως ονομάζονται. Η άσκηση ολοκληρώθηκε πριν λίγο.
Η ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης δείχνει και την ανησυχία που επικρατεί στο Πεντάγωνο για τις εξελίξεις στην Τουρκία. Η εισβολή σε κάποιο νησί του ανατολικού Αιγαίου και μάλιστα νύχτα είναι στα σχέδια των Τούρκων και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνουν τα μέτρα του.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: