Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ρωσία: 4 νέα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400





Ο εξοπλισμός της ρωσικής αεράμυνας πραγματοποιείται με γοργούς ρυθμούς και βάση σχεδίου, χωρίς να ξεφεύγει χιλιοστό μετά και από  προεδρική παρέμβαση πριν μερικούς μήνες.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας η εταιρεία Almaz - Antey στις 26 Δεκεμβρίου 2013 στο πεδίο βολής στο KapustinYar στην περιφέρεια Astrakhan,παρέδωσε στον ρωσικό στρατό 4 νέα αντιπυραυλικά συστήματα s-400 Τriumf, που αποτελούν ισοδύναμο 2 συνταγμάτων, όπως αναφέρει το πρακτορείο  «Interfax».


Το πού ακριβώς θα τοποθετηθούν τα  νέα συστήματα, για πρώτη  φορά  είναι άγνωστο!
Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους , ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας GSKB " Almaz - Antey " VitalyNeskorodov δήλωσε ότι από το 2014 ο ρωσικός στρατός θα παραλαμβάνει κάθε φορά, δύο ή τρείς δυάδες αντιπυραυλικών συστημάτων S - 400 .
Το τρέχων κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμών για την περίοδο 2011-2020 προβλέπει την προμήθεια  28 συστημάτων αυτού του τύπου . Σύμφωνα με το πλάνο του ρωσικού γενικού επιτελείου σήμερα έχουν ενεργοποιηθεί  επτά συντάγματα αντιπυραυλικών συστημάτων S - 400 .
Τα πρώτα πέντε συντάγματα αντιπυραυλικών συστημάτων S - 400 επάνδρωσαν μονάδες στα προάστια της Μόσχας  , στη Βαλτική, στην έδρα του στόλου του Ειρηνικού και στην Νότια στρατιωτική περιοχή .
Κάθε σύνταγμα αποτελείται από δύο συστήματα S - 400 με οκτώ εκτοξευτές το καθένα
Με την υλοποίηση του εν λόγου προγράμματος εξοπλισμού της αεράμυνας, η ρωσική επικράτεια θα «θωρακιστεί» στον καλύτερο βαθμό έναντι οποιονδήποτε απειλών τονίζει η στρατιωτική ηγεσία της χώρας

ΠΗΓΗ : DEFENCENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: