Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Η τραγική εξαφάνιση του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MH370

malaysia airlines
Γιατί χάθηκε το Boeing777
Όλα τα σενάρια
Άρθρο του κ. Χρήστου Κασταμονίτη*
Η τραγική εξαφάνιση του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MH370 από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο για την MalaysiaAirlines, με 239 επιβαίνοντες και η αδυναμία προσδιορισμού τού τι ακριβώς έχει συμβεί, έχουν αφήσει άπειρο χώρο σε σενάρια, καθώς και σε θεωρίες συνωμοσίας μεταφυσικού χαρακτήρα.Το πότε ακριβώς χάθηκε από τα ραντάρ το Μπόινγκ 777 παραμένει μυστήριο.
Πρώτο σενάριο, το οποίο ενισχυόταν από την υπόθεση των κλεμμένων διαβατηρίων, ήταν εκείνο της τρομοκρατικής ενέργειας. Η συγκεκριμένη πιθανότητα, ωστόσο, φαίνεται να μην προκρίνεται, με βάση και τις έρευνες της Ιντερπόλ, καθώς την Τρίτη έγινε γνωστό ότι κάτοχος του ενός κλεμμένου διαβατηρίου, με το οποίο επιβιβάστηκε στην πτήση ήταν 19χρονος Ιρανός πολιτικός πρόσφυγας, χωρίς εμφανείς δεσμούς με τρομοκρατικές ομάδες

Το σενάριο της έκρηξης και διάλυσης του αεροσκάφους στον αέρα έχει πολλούς υποστηρικτές. Χτύπημα κεραυνού, απότομη αποσυμπίεση ή κανονική έκρηξη θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει στη διάλυση του αεροσκάφους.
Η μηχανική βλάβη βρίσκεται επίσης υπό εξέταση, κυρίως ως πιθανότητα ταυτόχρονης βλάβης των δύο κινητήρων του αεροσκάφους, πράγμα το οποίο δεν είναι απίθανο, αν και συμβαίνει σπάνια.Από την εμπειρία του γαλλικού Μπόινγκ, το οποίο είχε συντριβεί στον Ατλαντικό το 2009, συνάγεται ότι άλλη πιθανή αιτία θα μπορούσε να είναι μια απότομη απώλεια ύψους, την οποία οι χειριστές του αεροσκάφους δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα.
Οι θεωρίες συνωμοσίας
Η πρώτη στέκεται στο «μυστηριώδες γεγονός» ότι κινητά τηλέφωνα των επιβατών εμφανίζονται να χτυπούν, κάτι το οποίο σημαίνει ότι λειτουργούν. Συγγενείς και φίλοι των επιβατών έχουν δηλώσει ότι είδαν τους αγαπημένους τους συνδεδεμένους στην κινεζική υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων QQ. Άλλοι κάλεσαν τα κινητά των οικείων τους και άκουσαν τον ήχο της κλήσης, χωρίς ωστόσο να απαντήσει κανείς. Μήπως οι επιβάτες έχουν απαχθεί και παραμένουν ζωντανοί αλλά κρατούμενοι; Ή μήπως πρόκειται για μεταφυσικό φαινόμενο;
Άλλοι κάνουν λόγο για «εξωκοσμική πύλη η οποία μπορεί να ρούφηξε το αεροσκάφος». Εάν δεν ανακαλυφθούν ποτέ συντρίμμια, θα σημαίνει ότι μία νέα, άγνωστη, μυστηριώδης δύναμη, επεμβαίνει στον πλανήτη μας και μπορεί να «ρουφά» αεροπλάνα από τον ουρανό χωρίς να αφήνει κανένα ίχνος, σημείωσε blogger. «Πρόκειται για απαγωγή από εξωγήινους;», διερωτώνται άλλοι.
Υπάρχουν επίσης εκείνοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι «οι Βορειοκορεάτες έχουν καταλάβει το αεροσκάφος». Πολλοί θεωρούν ότι το αεροσκάφος έχει πέσει στα χέρια των Βορειοκορεατών, οι οποίοι το έχουν προσγειώσει στην Πιονγιάνγκ. Σχολιαστές στο Διαδίκτυο σχολίαζαν ότι το αεροπλάνο είχε αρκετά καύσιμα για να φθάσει στη Βόρεια Κορέα, παραμένοντας εντός δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Το καθεστώς της Πιονγιάνγκ είχε προχωρήσει σε αεροπειρατεία το 1969, οπότε δεν θεωρείται απίθανο ο Κιμ Γιονγκ Ουν να συνεχίζει απλώς την... παράδοση!
Ο πραγματογνώμονας, Ακριβός Τσολάκης έκανε μία απίστευτη προσέγγιση – αποκάλυψη, σχετικά με την εξαφάνιση του Μαλαισιανού αεροσκάφους. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, αφού απέκλεισε το ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης δήλωσε: “Για εμένα υπάρχει σοβαρότατη πιθανότητα το αεροσκάφος… να έχει καταληφθεί, να έχει προσγειωθεί και να γίνονται μυστικές διαπραγματεύσεις που εμείς δεν γνωρίζουμε! Μην ξεχνάτε ότι η τρομοκρατία εφεύρει συνεχώς νέους τρόπους χτυπημάτων και η περιοχή εκεί είναι “άγρια”, γεμάτη με εγκαταλελειμμένα αεροδρόμια. Για εμένα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το αεροσκάφος να μην έχει συντριβεί και να βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας”!
Ο γράφων θεωρεί ότι πιο πιθανά είναι δύο άλλα σενάρια. Είτε κάποια από τις κυβερνήσεις Μαλαισίας η Αμερικής πληροφορήθηκαν για τρομοκρατία τύπου 11/9 ( το Αεροσκάφος να κατευθύνεται σαν πύραυλος) προς είτε την Κουάλα Λουμπούρ είτε την βάση DiegoGarcia του ΙνδικούΩκεανού και το κατέρριψαν, είτε μια ύποπτη ρωγμή να υπήρχε στο ρύγχος του 777 και να έχουμε περιστατικό τύπου HELIOS και το αεροπλάνο να βυθίστηκε στη θάλασσα του Andaman βάθους 5000 μέτρων.
Τέλος μια σημαντική πληροφορία πρέπει να ελεγχθεί . 3 Αμερικάνοι τεχνικοί ειδικοί στα συστήματα ασφαλείας Τραπεζών και Δικτύων υπήρχαν μέσα στο Αεροπλάνο. Μια απαγωγή τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε αεροπειρατεία. Ας ελπίσουμε οτι θα βρεθεί το αεροπλάνο αν και μάλλον θα βρεθεί στo πιο άσχημο σενάριο. Μη ξεχνάμε οτι από το 1948 μέχρι σήμερα, 83 πτήσεις με άνω των 15 ατόμων προσωπικό αγνοούνται ακόμα.

*Ο κ. Χρήστος Κασταμονίτης είναι αρθρογράφος-ερευνητής και διατηρεί το blogΑνοπαία Ατραπός.
TO ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ FREE PRESS HELLENIC MAIL TEYXOΣ 155/22-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: