Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Το ΣΜΑΡΑΓΔΙ....της καρδιας μας!!




Πυριτικό ορυκτό της οικογένειας των Βυριλλων
--Σκληρότητα του  7,5-8
--κρυσταλλική δομή του εξαγωνική  (καθόλου τυχαίο )

Το χρώμα του το γνωστό πράσινο σμαράγδι!
Περήφανοι οι Ταύροι στο ζώδιο γιατί είναι η πέτρα τους
Ξακουστά ήταν και είναι τα ορυχεία της Κλεοπάτρας,αγαπημένος της εξαιρετικά πολύτιμος λίθος!
Η αγάπη για το σμαράγδι ήταν μεγάλη σε όλο τον κόσμο ,από την Ινδία και την Ερυθρά θάλασσα  μέχρι την Ελλάδα και την Πομπηία των πλουσίων κάτοικων της έως και την νότια Αμερική των Ίνκας και Των Αζτέκων και όχι άδικα!!!!!!

 
Παρατηρώντας τις ιδιότητες του Σμαραγδιού οι πρόγονοι όλων των παραπάνω λαών, πλέκουν το εγκώμιο του ,προσδίδοντας του ιδιότητες,τις οποίες λέγανε ότι τις χάριζε απλόχερα σε αυτόν που το είχε στην κατοχή του!........ευημερία ,πλούτο,ευφυΐα,σοφία,εξουσία ,οικογενειακή Ευτυχία,συντροφική πίστη!
φημιζόταν ότι ενισχύει την μνήμη ,τις συνεργασίες,την κατανόηση και την επικοινωνία με τους άλλους
 
Σε επίπεδο θεραπείας χρησιμοποιείτε για τα μάτια το ανοσοποιητικό την ομαλή λειτουργία της καρδίας,στους ρευματισμούς και ιδιαίτερα στον διαβήτη και την αποτοξίνωση του συκωτιού!
Στα πολύ παλιά χρόνια βάζανε σμαράγδι ,φεγγαροπετρα, και ροζ quartz σε ένα πουγκί σαν φυλακτό βοηθό! στις εγκυμονούσες για εύκολη γέννα ! μια πρακτική που αναβιώνει στις μέρες μας!
Ταιριάζει σε πολλούς κρυσταλλικούς συνδυασμούς στην Κρυσταλλοθεραπεια με μεγάλη επιτυχία!
Χρησιμοποιείτε καταπληκτικά και σαν κρυσταλλικό ίαμα κυρίως στο εξωτερικό αλλά σιγά σιγά και εδώ στην Ελλάδα (αγαπημένο μου)
 
 και όπως πολύ ωραία λέμε  το σμαράγδι είναι το ορυκτό του tsakras της καρδίας....και όπως θα λέω πάντα εγώ το σμαράγδι της   καρδίας μας!
ΠΕΡΣΑ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: