Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Μαυροφορεμένοι μασκοφόροι έπνιξαν στο αίμα το Παρίσι – Τρομοκρατική επίθεση με καλάσνικοφ


Charlie Hebdo – Video

Μαυροφορεμένοι μασκοφόροι έπνιξαν στο αίμα το Παρίσι – Τρομοκρατική επίθεση με καλάσνικοφ στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo – Video ντοκουμέντο

- 12 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
- Ανάμεσά τους o διευθυντής έκδοσης του περιοδικού Charb, άλλοι τρεις σκιτσογράφοι, ένας δημοσιογράφος και δυο αστυνομικοί
- Φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών από τους πυροβολισμούς θα αυξηθεί
- Οι δράστες μπήκαν στα γραφεία του Charlie Hebdo και έψαχναν δημοσιογράφους ονομαστικά μεταδίδει το France 24
- Πληροφορίες πως φώναζαν: "ο Θεός είναι μεγάλος"
- Σε ύψιστο συναγερμό τέθηκε άμεσα το Παρίσι μετά την επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού
- Δυο οι δράστες της επίθεσης, διέφυγαν με μαύρο αυτοκίνητο
- Η πρώτη εκτίμηση είναι πως πρόκειται για φανατικούς μουσουλμάνους
- Το Charlie Hebdo είχε δεχτεί ξανά επίθεση όταν δημοσίευσε σκίτσα του Μωάμεθ
- Στο σημείο του μακελειού ο Φρανσουά Ολάντ: Ήταν μια βάρβαρη επίθεση

Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις μετά την τρομοκρατική επίθεση στην "καρδιά" του Παρισιού, στη Βαστίλη, όπου βρίσκονται τα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Ενός περιοδικού που πολλές φορές έχει γίνει στόχος των φανατικών μουσουλμάνων γιατί δημοσίευσε σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Πριν μερικά χρόνια είχε εκδοθεί ακόμη και φάτουα, ένα διάταγμα θανάτου δηλαδή. Ίσως να εκτελέστηκε σήμερα...
Οι νεκροί, μέχρι στιγμής, είναι 12, ανάμεσά τους ο διευθυντής έκδοσης του περιοδικού Charb, οι σκιτσογράφοι Wolinski, Cabu και Tignous, ένας δημοσιογράφος και δυο αστυνομικοί. Εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Είναι οι νεκροί μιας επίθεσης που προκαλεί παγκόσμιο σοκ, μιας επίθεσης κατά του Τύπου, στην "καρδιά" της Ευρώπης, μιας επίθεσης που η Γαλλία έβλεπε να πλησιάζει αλλά έκλεισε τα μάτια της και το πλήρωσαν αθώοι με το αίμα τους.




Οι τραυματίες τουλάχιστον 10, από τους οποίους οι πέντε είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Το Παρίσι έχει κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού, ίσως καθυστερημένα. Το καμπανάκι του κινδύνου είχε χτυπήσει από τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου, όταν άνδρες που φώναζαν "Ο Θεός είναι μεγάλος", έπεφταν με τα αυτοκίνητά τους πάνω σε ανυποψίαστους πολίτες. Τότε, οι γαλλικές αρχές προτίμησαν να βγάλουν τους δράστες τρελούς. Σήμερα, μάλλον το μετανιώνουν.



Οι φωτογραφίες των μαυροφορεμένων ανδρών με τα καλάνικοφ στο χέρι σοκάρουν. Κάνουν τα χέρια να ιδρώνουν από τον τρόμο. Όπως και τα video από τη στιγμή της επίθεσης.
ΠΗΓΗ : NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια: