Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΦΘΟΡΙΟΥ




Το Φθοριούχο νάτριο είναι ένα συνθετικό προϊόν αποβλήτων των πυρηνικών εργοστασιων, της παρασκευης αλουμίνιου, και των φωσφορικών στις βιομηχανίες λιπασμάτων ηδη μολυσμενων με με μόλυβδο, αλουμίνιο, και κάδμιο.

Αυτός ο τυπος φθοριου έχει μια καταπληκτική ικανότητα να συνδυάζει και να αυξανει την δραστικότητα των άλλων τοξικών υλικών.

Καταστρέφει το ήπαρ και τα νεφρά, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενδέχεται να οδηγήσει σε καρκίνο, δημιουργεί συμπτώματα που μιμούνται την ινομυαλγία, και λειτουργει σαν Δούρειος Ίππος για την μεταφορα του αλουμινίου στον εγκεφαλο διαπερνωμτας τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό του εγκεφαλου.

Ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός είναι κυτταρικός φραγμός που περιορίζει την είσοδο επικυνδυνων ουσιών στον εγκέφαλο.

Από αυτην την λειτουργια κατηγορειται το φθοριο ότι προκαλει την νόσου του Alzheimer και μειωνει τον δείκτη νοημοσύνης.

Ένα άλλο γνωστο οργανο θύμα του φθορίου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του εγκεφάλου είναι η επίφυση, ενας κωνοειδής αδένας που μπορεί να ασβεστοποιηθει από το φθοριο, αναστέλλοντας την λειτουργια του να παραγει μελατονίνη.

Η μελατονίνη είναι απαραίτητη για τον υγιή, βαθύ ύπνο, και η έλλειψη της συμβάλλει επίσης σε προβλήματα του θυρεοειδούς που επηρεάζουν ολόκληρο το ενδοκρινικό σύστημα.

Διάφορες παραλλαγές του Φθοριούχου νάτριου βρισκεται επίσης, σε πολλά εντομοκτόνα για τα σπίτια και στα φυτοφάρμακα για καλλιέργειες. . Μερικές φορές ακόμη προστίθεται στις παιδικές τροφές και τα εμφιαλωμένα νερά.Δεν είναι τυχαιο που σχεδον σε ολες τις οδοντοπαστες αναγραφεται ότι η καταποση τους μπορει να σας δηλητηριασει.

Προσέξτε επισης τα μεταποιημένα τρόφιμα, όπως στιγμιαίο τσάι, προϊόντα προερχόμενα από σταφύλι χυμός, και γάλα σόγιας για τα μωρά.

Το μαγνήσιο είναι ένα πολύ σημαντικό μεταλλο που πολλοι ανθρωποι εχουν ελλειψη. Πέραν του ότι είναι πολυ σημαντικο για το μεταβολισμό και τη σύνθεση των θρεπτικών ουσιών μέσα στα κύτταρα, εμποδίζει επίσης την απορρόφηση του φθορίου στα κύτταρά σας! Μαζί με το μαγνήσιο, το ασβέστιο φαίνεται να βοηθά στην απομακρυνση του φθορίου από τα οστά και τα δόντια σας.

Τα συμπληρωμάτα Ιωδιου (φυκια) έχουν αποδειχθεί κλινικά για την απομακρυνση του φθοριου μεσω των ούρων.

Το ιώδιο είναι ένα άλλο θρεπτικό που απουσιάζει στις περισσότερες δίαιτες και η ελλειψη του προκαλει υποθυρεοειδισμό και συμπτώματα λήθαργου ή μεταβολικής ανισορροπίας.

Μια άλλη ουσια που βοηθαει το ιωδιο να απομακρυνει το φθοριο από το σωμα μας είναι η Λεκιθινη.

Ένα άλλο μεταλλο το Βόριο μελετήθηκε σε πολλα μέρη του κόσμου με έντονη επιτυχία για την αποτοξίνωση από το φθόριο.


Για να δούμε ,ομως την κάνει η μελατονίνη και κρίνει ο καθένας μόνο του για τον ρόλο του φθορίου.

Η σύνθεση και έκκριση της μελατονίνης στον εγκέφαλο, ενεργοποιούνται από το σκοτάδι και απενεργοποιούνται από το φως. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η ορμόνη εμπλέκεται στον εικοσιτετράωρο ρυθμό του ανθρώπινου οργανισμού και στη ρύθμιση διαφόρων σωματικών λειτουργιών.

Η συγκέντρωση της μελατονίνης στο αίμα, φτάνει στα ψηλότερα της επίπεδα λίγο πριν από την ώρα του ύπνου τη νύχτα.

Η μελατονίνη έχει βασικά ρόλο ως βιολογικό ρολόι του ανθρώπινου οργανισμού. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσολογικό σύστημα δηλαδή το σύστημα άμυνας του σώματος μας. Αυξάνει την παραγωγή των λεμφοκυττάρων τύπου Τ που είναι βασικός πυλώνας της αμυντικής ικανότητας του ανοσολογικού συστήματος.

Αυτό που χρησιμεύει; Η φθορά και η γήρανση του εγκεφάλου στοιχίζουν πολύ σε επίπεδα ποιότητας της ζωής. Ενας από τους βασικούς παράγοντες φθοράς του νευρικού ιστού είνα οι -γνωστές- ελεύθερες ρίζες που είναι φυσικό προϊόν του αναερόβιου μεταβολισμού. Η μελατονίνη βοηθά στη δέσμευση των ελεύθερων ριζών. Η καταστροφή του DNA ανθρώπινων λεμφοκυττάρων, ως αποτέλεσμα έκθεσης σε ιοντίζουσα ακτινοβολία, που συντελεί στην απελευθέρωση ελευθέρων ριζών, ελαττώνεται πολύ εάν τα κύτταρα έχουν εκτεθεί σε μελατονίνη πριν από την έκθεσή τους στην ακτινοβολία. Η μελατονίνη απορροφάται γρήγορα από τον εγκέφαλο και βοηθά στον καθαρισμό των ελεύθερων ριζών καλύτερα από τη βιταμίνη Ε.

Επίσης η μελατονίνη είναι τροποποιητικός παράγοντας της έκκρισης των ορμονών του προσθίου και του οπισθίου λοβού της υπόφυσης.
Με λίγα λόγια ,οσο λιγότερη μελατονίνη παράγει η επίφυση,τόσο πιο επιρρεπής είναι ο άνθρωπος σε ασθένειες.

Υποσημείωση: Για όσους δεν ξέρουν τι είναι οι ελεύθερες ρίζες.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι χημικά στοιχεία που έχουν ένα ελεύθερο ηλεκτρόνιο. Αν ένα ηλεκτρόνιο προστεθεί στο O2 τότε σχηματίζεται το υπεροξείδιο ανιόν , η ρίζα O2-. Το O2- ανάγεται από την υπεροξειδάση δισμουτάση σε H2O2 (υπεροξείδιο του υδρογόνου) το οποίο είναι τοξικό σε υψηλή συγκέντρωση και μπορεί να αναχθεί στη ρίζα του υδροξυλίου OH. Αυτή η ρίζα (ΟΗ) καταστρέφει τα κύτταρα. Η βιταμίνη Ε (κυριότερα η αλφα-τοκοφερόλη) και η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) προστατεύουν τον εγκέφαλο από το οξειδωτικό στρες καθαρίζοντας τις τοξικές ρίζες.

ΠΗΓΗ: http://neoellhn.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: