Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Πώς να θεραπεύσετε το έντερο και τον εαυτό σας!




Γνωρίζετε ότι το 60-80% του ανοσοποιητικού σας συστήματος βρίσκεται στο έντερο σας; Γι ‘αυτό και η καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας. Εκτός από το ανοσοποιητικό σας σύστημα, το έντερο είναι υπεύθυνο για το 90% των νευροδιαβιβαστών του σώματός σας – οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη ρύθμιση της διάθεσης. Εκθέσεις σχετικά με την γαστρεντερική οδό την συνδέουν με καταστάσεις όπως ορμονικές ανισορροπίες, αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο ,  ο διαβήτης, η χρόνια κόπωση, η ινομυαλγία, το άγχος, η κατάθλιψη, το έκζεμα και η ροδόχρους ακμή.


 Έτσι τι μπορείτε να κάνετε για να θεραπεύσετε το έντερό σας; Η γιατρός Amy Myers δημιούργησε το πρόγραμμα 4 R για να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε το έντερο σας, και να επουλώσετε τον εαυτό σας. Το Πρόγραμμα 4 R
1. Απομάκρυνση (Remove)
Απομακρύνετε τα κακά. Ο στόχος είναι να απαλλαγούμε από τα πράγματα που επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον της οδού όπως οι φλεγμονώδεις τροφές, οι λοιμώξεις και οι ουσίες που ερεθίζουν το γαστρικό όπως το αλκοόλ, η καφεΐνη και τα ναρκωτικά. Φλεγμονώδεις τροφές όπως γλουτένη, γαλακτοκομικά, καλαμπόκι, σόγια, αυγά και ζάχαρη μπορούν να οδηγήσουν σε ευαισθησίες τροφών. Θα ήθελα να συστήσω μια Διατροφή Εξάλειψης και ένα τεστ (IgG) σχετικά με την ευαισθησία σε τροφές για να εξακριβωθεί αν οι τροφές είναι ένα πρόβλημα για σας. Οι λοιμώξεις μπορεί να είναι από παράσιτα, ζυμομύκητες ή βακτήρια. Μια ολοκληρωμένη ανάλυση των κοπράνων είναι το κλειδί για τον προσδιορισμό των επιπέδων των καλών βακτηρίων, καθώς και τυχόν μολύνσεων που μπορεί να υπάρχουν. Η απομάκρυνση των λοιμώξεων μπορεί να απαιτεί θεραπεία με βότανα, αντι-παρασιτικά φάρμακα , αντιμυκητιασικά φάρμακα ή ακόμη και αντιβιοτικά.
2. Αντικατάσταση (Replace)
Αντικαταστήστε τα με καλά. Προσθέστε πίσω στα βασικά συστατικά για τη σωστή πέψη και την απορρόφηση αυτά που μπορεί να έχουν μειωθεί από τη διατροφή, τα φάρμακα (όπως αντιόξινα φάρμακα), τις ασθένειες ή τη γήρανση. Αυτό περιλαμβάνει πεπτικά ένζυμα, υδροχλωρικό οξύ και χολικά οξέα που απαιτούνται για τη σωστή πέψη.
3. Ανανέωση (Reinoculate)
Η επαναφορά ευεργετικών βακτήριων που αποκαθιστούν μια υγιή ισορροπία των καλών βακτηρίων είναι κρίσιμη. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη λήψη ενός προβιοτικού συμπληρώματος που περιέχει ευεργετικά βακτηρίδια όπως τα δισχιδοβακτηρίδια και είδη γαλακτοβακίλλων. Θα ήθελα να συστήσω οπουδήποτε από 25 -100 δισεκατομμύρια μονάδες την ημέρα. Επίσης, η λήψη ενός προβιοτικού συμπληρώματος (τροφή για τα καλά βακτήρια) ή η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές φυτικές ίνες είναι σημαντικές.
4. Επισκευή(Repair)
Η παροχή των θρεπτικών ουσιών που απαιτούνται για να βοηθήσουν την αυτο-επισκευή του εντέρου είναι απαραίτητη. Ένα από τα αγαπημένα μου είναι τα συμπληρώματα L-γλουταμίνης, ένα αμινοξύ που βοηθά στην αναζωογόνηση της επένδυσης του εντερικού τοιχώματος. Άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά περιλαμβάνουν τον ψευδάργυρο, τα ωμέγα-3 ιχθυέλαια, τις βιταμίνες Α, C, E καθώς και βότανα, όπως ο φλοιός φτελιάς και η αλόε βέρα. Δεν έχει σημασία ποιο είναι το πρόβλημα υγείας σας, το πρόγραμμα 4R είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει εσάς και το έντερό σας να θεραπευτείτε. Έχω δει δραματικές ανατροπές χρόνιων φλεγμονωδών ασθενειών και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας αυτή την απλή προσέγγιση.
Πηγές
Eat Local Grown
Amy Myers MD
http://earthshareme.com
Επιμέλεια Κειμένου dorieas
http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2015/03/blog-post_950.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: