Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Οι τζιχαντιστές "έκοψαν" δικό τους νόμισμα!

 Αυτή τη φορά οι τζιχαντιστές δεν σοκάρουν με κάποια φρικαλεότητα. Αυτή τη φορά δεν προκαλούν με κάποια εκτέλεση. Τώρα, ο λόγος είναι... οικονομικός, γιατί το Ισλαμικό Κράτος "έκοψε" τα δικά του νομίσματα! 

Την είδηση έφερε στο φως ο ακτιβιστής Abu Ibrahim Raqqawi, που έχει ιδρύσει την οργάνωση "Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά". Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο Raqqawi ανέβασε φωτογραφίες από τα νομίσματα που έκοψε το ISIS. Σύμφωνα με τον ίδιο, σύντομα οι τζιχαντιστές θα κάνουν με αυτά συναλλαγές.



Η μια πλευρά του νομίσματος δείχνει σιτάρι που το παίρνει ο αέρας και η άλλη έχει τον παγκόσμιο χάρτη. Στις δυο πλευρές του νομίσματος μπορεί κανείς να διαβάσει στα αραβικά "Το Ισλαμικό Κράτος" και "Ένα χαλιφάτο βασισμένο στο δόγμα του προφήτη".



Από τον περασμένο Νοέμβριο το Ισλαμικό Κράτος είχε γνωστοποιήσει τα σχέδιά του να "κόψει" νομίσματα: το χρυσό δυνάριο και το αργυρό ντιρχαμ, τα οποία θα χρησιμοποιούνται στις περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές. Στόχος τους, έχουν πει, να απελευθερώσουν τους μουσουλμάνους από το "σατανικό παγκόσμιο οικονομικό σύστημα".

Οι τζιχαντιστές έχουν βγάλει και ισοτιμές! Ένα χρυσό δυνάριο είναι ίσο με 139 δολάρια και ένα ασημένιο ντιρχαμ είναι ίσο με ένα δολάριο.


Πηγή: alarabiya.net ,www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: