Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Τράπεζες: Κλειστές και τη Δευτέρα - Άλλα 120 ευρώ στους συνταξιούχους - 1.000 ευρώ για ταξίδια στο εξωτερικό

 

 

Φαίνεται πως χωρίς καμία συμφωνία, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα
- Μειώνεται στα 1.000 ευρώ το όριο για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικο
- Η απόφαση αυτή έρχεται μετά και την απόφαση του Μάριο Ντράγκι να μην αυξήσει τη ρευστότητα στις τράπεζες, μετά τα capital control
- To όριο αναλήψεων από τις κλειστές τράπεζες παραμένουν στα 60 ευρώ αν και πολλά ΑΤΜ βγάζουν μόνο 50 ευρώ πλέον

 

Παράταση της τραπεζικής αργίας αποφάσισε η κυβέρνηση μέχρι και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, μία ημέρα δηλαδή μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ουσιαστικά θα κριθεί η τύχη της Ελλάδας.

Το όριο αναλήψεων μέχρι και τη Δευτέρα δεν αλλάζει και παραμένει στα 60 ευρώ, αν και σε πολλά ΑΤΜ έχουν τελειώσει πλέον τα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, οπότε τα ΑΤΜ βγάζουν ουσιαστικά μόνο 50 ευρώ.

Με τη νέα υπουργική απόφαση δίνεται μία ανάσα (εάν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι) στους συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτες ανάληψης. Αποφασίστηκε πως οι συνταξιούχοι χωρίς κάρτα θα μπορούν να λάβουν άλλα 120 ευρώ για αυτή την εβδομάδα.

Αυτό θα γίνεται μέσω των τραπεζικών υποκαταστημάτων που θα είναι ανοιχτά μόνο για τους συνταξιούχους χωρίς κάρτα όπως και την προηγούμενη εβδομάδα.

Το ίδιο ποσό των 120 ευρώ θα μπορούν να λάβουν και οι άνεργοι από το επίδομά τους, που δικαιούνται.

Ωστόσο, με τη νέα υπουργική απόφαση φαίνεται πως τίθεται όριο μέχρι 1.000 ευρώ ανά ταξιδιώτη, δηλαδή 1.000 που μπορεί να μεταφέρει ένας Έλληνας σε μετρητά που επιθυμεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: