Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ρωσία μεταφέρει αντιαεροπορικά συστήματα στη Συρία - Δείτε κατάφορτα τα πλοία προς τη Μεσόγειο

 
Η Ρωσία σε μία επίδειξη δύναμης αλλά και αποφασιστικότητας να στηρίξει την κυβέρνηση του Μπασάρ άλ Άσαντ στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, να ανακόψει μια και καλή κάθε προσπάθεια ανατροπής του και να προστατεύσει τα ζωτικά της συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή, ενισχύει συνεχώς τις στρατιωτικές δυνάμεις που ήδη έχει μεταφέρει στη Συρία.
 
Νέες φωτογραφίες από τα Στενά στα Δαρδανέλια, δείχνουν πως το ρωσικό πλοίο «Nikolay Filchenkov» κατεβαίνει προς τη Μεσόγειο με σκοπό να αποβιβάσει στη βάση της Ταρτούς νέα οπλικά συστήματα, αυτή τη φορά όχι οχήματα, αλλά πιθανότατα αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα.
 
Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, καθώς από τη κάλυψη του φορτίου του πλοίου δεν διακρίνεται τι ακριβώς μεταφέρει. Τα συστήματα πάντως που έχει στο κατάστρωμα του φαίνεται ότι είναι μεγάλα και παραπέμπουν σε αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα.
 
Σύμφωνα δε με άλλες πληροφορίες το «Nikolay Filchenkov» δεν είναι μόνο του, αλλά συνοδεύεται από ακόμη τέσσερα κατάφορτα πλοία του Ρωσικού Στόλου, τα οποία επίσης μεταφέρουν οπλικά συστήματα προς τη Συρία και βεβαίως αυτά έχουν και την απαιτούμενη… στρατιωτική κάλυψη.
 
Εκτιμάται δε πώς οι ναυτικές ασκήσεις που έχουν προγραμματίσει με πραγματικά πυρά το επόμενο διάστημα στα ανοιχτά της Ταρτούς και μέχρι την Κύπρο οι Ρώσοι το επόμενο διάστημα, έχει να κάνει με την ασφαλή αποβίβαση των οπλικών συστημάτων που μεταφέρουν τα πλοία. 
 
Κανείς δεν θα τολμούσε να προσεγγίσει την περιοχή όταν οι Ρώσοι που έχουν αναπτύξει ισχυρές ναυτικές δυνάμεις στην ανατολική Μεσόγειο, με την παρουσία μάλιστα και πυρηνικών υποβρυχίων θα διεξάγουν ναυτικά γυμνάσια. Έχει ζητηθεί δε από την Κύπρο, να μην επιτραπεί η διέλευση είτε πλοίων είτε αεροσκαφών από το FIR Λευκωσίας, στις περιοχές που έχουν δεσμεύσει για στρατιωτικές ασκήσεις με τη δοκιμαστική μάλιστα εκτόξευση πυραύλων.
 
Η διέλευση του «Nikolay Filchenkov» προς τη Μεσόγειο είναι η δεύτερη μέσα σε μόλις 20 ημέρες, κάτι που γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Μάλιστα, τα συνεχή δρομολόγια των πλοίων αλλά και οι πτήσεις μέσω του FIR Αθηνών των ρωσικών αεροσκαφών Antonov συνδέονται με μεταφορά βαρύ οπλισμού και πυραυλικών συστημάτων. 
 
Οι Ρώσοι πρόσφατα παρείχαν στο συριακό στρατό εκτοξευτήρες νεάς γενιάς τύπου Smerch BM-30, ικανούς να παράσχουν κάλυψη  στις χερσαίες δυνάμεις. Τα συστήματα αυτά πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων έχουν την ικανότητα να ρίξουν 12 πυραύλους σε απόσταση 90 km και είναι επανδρωμένοι με κεφαλές με γόμωση εκρηκτικών  900 kg και δύνανται να καλύψουν μια έκταση 640 χιλιάδες τ.χλμ. 
 
Επίσης φέρονται οι Ρώσοι να έχουν μεταφέρει στη Συρία αντιαεροπορικά συστήματα Buk-M2 και Pantsir S-1. Φαίνεται πώς η Ρωσία πάει στη Συρία για να μείνει και να ελέγξει πλήρως το παιχνίδι προκαλώντας μάλιστα την ανησυχία της Δύσης
 
 
Δείτε φωτογραφίες:
Fil_04
Fil_06
Fil_08
IMG_1745
 
IMG_1715
Η διέλευση του «Nikolay Filchenkov» προς τη Μεσόγειο είναι η δεύτερη μέσα σε μόλις 20 ημέρες, κάτι που γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Μάλιστα, τα συνεχή δρομολόγια των πλοίων αλλά και οι πτήσεις μέσω του FIR Αθηνών των ρωσικών αεροσκαφών Antonov συνδέονται με μεταφορά βαρύ οπλισμού και πυραυλικών συστημάτων. 
Οι Ρώσοι πρόσφατα παρείχαν στο συριακό στρατό εκτοξευτήρες νεάς γενιάς τύπου Smerch BM-30, ικανούς να παράσχουν κάλυψη στις χερσαίες δυνάμεις. Τα συστήματα αυτά πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων έχουν την ικανότητα να ρίξουν 12 πυραύλους σε απόσταση 90 km και είναι επανδρωμένοι με κεφαλές με γόμωση εκρηκτικών  900 kg και δύνανται να καλύψουν μια έκταση 640 χιλιάδες τ.χλμ. 
 
Επίσης φέρονται οι Ρώσοι να έχουν μεταφέρει στη Συρία αντιαεροπορικά συστήματα Buk-M2 και Pantsir S-1. Φαίνεται πώς η Ρωσία πάει στη Συρία για να μείνει και να ελέγξει πλήρως το παιχνίδι προκαλώντας μάλιστα την ανησυχία  και τον εκνευρισμό της Δύσης, την οποία έχει πιάσει στον ύπνο.
ΠΗΓΗ PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: