Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

«Αποφεύχθηκε βομβιστική επίθεση στο Αννόβερο»


Λίγες ημέρες μετά το σοκ από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ αποφεύχθηκε ανάλογη τραγωδία στη Γερμανία.

Για «συγκεκριμένη προειδοποίηση για εκρηκτικά» μέσα στο στάδιο του Ανόβερου όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Γερμανίας και Ολλανδίας έκανε λόγο ο επικεφαλής της Αστυνομίας της πόλης, Φόλκερ Κλούβε.

Πιο συγκεκριμένα αστυνομικοί εντόπισαν ένα ασθενοφόρο γεμάτο με εκρηκτικά σε κοντινή απόσταση από το στάδιο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ο φιλικός αγώνας, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ.


«Είχαμε συγκεκριμένες ενδείξεις ότι κάποιος μέσα στο στάδιο είχε σκοπό να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο κ. Κλούβε και μίλησε για «συγκεκριμένη κατάσταση κινδύνου για όλο το Ανόβερο.

Άλλωστε εκτός από το παιχνίδι ανάμεσα στα «πάντσερ» και τους «οράνιε», που επρόκειτο να διεξαχθεί παρουσία της Άνγκελα Μέρκελ, και φυσικά ακυρώθηκε εκκενώθηκε και ο συναυλιακός χώρος όπου απόψε θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims».

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ είχε ήδη φθάσει στην πόλη προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυρία Μέρκελ, όπως διευκρινίστηκε από την κυβέρνηση, δεν είχε ακόμη φθάσει στο στάδιο. Σύμφωνα δε με πληροφορίες που μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ, πιθανότατα δεν είχε αναχωρήσει ακόμη από το Βερολίνο όταν αποφασίστηκε η ακύρωση του αγώνα.

Από την ηλεκτρονική τοπική Hannoversche Allgemeine Zeitung μεταδόθηκε ότι στο στάδιο εντοπίστηκαν «ύποπτα» άτομα.
ΠΗΓΗ ΖΟΥΓΚΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: