Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Το Τείχος του Διαδικτύου : Δίκτυο Επικοινωνίας ή Δίχτυ Αράχνης ;

 
Οι καταστάσεις είναι πλέον πολύ ζόρικες, και ραγδαία εξελισσόμενες. Είναι σαφές πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα απόλυτα ολοκληρωτικό καθεστώς με καλά ορισμένα όρια και ελάχιστες φαινομενικά εξόδους διαφυγής. Μας.
Το «δημοκρατικά εκλεγμένο πολιτικό σύστημα» που κυβερνά, και εκείνο που παριστάνει ότι αντιπολιτεύεται, και εκείνο που δήθεν διαμαρτύρεται «για λογαριασμό μας» είναι όλο μαζί, μια παρέα. Απέναντί μας. Και αποτελείται από κοινούς ψεύτες, κλέφτες, απατεώνες, θρασύδειλους, αναξιοπρεπείς, αναξιόπιστους και υποταγμένους "ανθρώπους". Αλλοίμονο, είναι αυτά τα «ποιοτικά» χαρακτηριστικά που επέτρεψαν στα συγκεκριμένα άτομα να αναρριχηθούν στις θέσεις της εξουσίας, με κραυγαλέα εμφανή τον σκοπό που αυτή, αποδεδειγμένα και ξεδιάντροπα πλέον, επιτελεί.

Όλα όσα έχουν γίνει, εδώ, και εξακολουθούν να γίνονται, με φανερό πλέον σκοπό την καταστροφή της κοινωνίας, την αποδόμηση του Έθνους και την ατομική εξαΰλωση του καθενός μας, ονομάζονται «σωτηρία», στο όνομα της «Δημοκρατίας» πάντα. Η απόλυτη μόλυνση των λέξεων. Μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των λέξεων και των νοημάτων δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Και το «πολιτικό σύστημα», υπάκουος υπηρέτης των σχεδίων των, κακώς εννοούμενων, παγκοσμιοποιητών. Όποιοι κι αν είναι αυτοί, είτε είναι τοκογλύφοι, μασόνοι, σιωνιστές, ερπετά, εξωγήινοι, εσωγήινοι και τα λοιπά ενδεχόμενα. Και γι’ αυτό καταδικασμένο να αφανιστεί. Απλά επειδή, είτε οι παγκοσμιοποιητές – δουλοποιητές νικήσουν, είτε επικρατήσει το αίσθημα Δικαίου της κοινωνίας των πολιτών, όπου αυτή αναπτυχθεί, το ενδιάμεσο υπηρετικό προσωπικό, ήτοι τα πιόνια του εκάστοτε πολιτικού συστήματος, είναι καταδικασμένα –ευτυχώς – να αφανιστούν. Οι μεν θα τα κατασπαράξουν μόλις διαπιστώσουν πως επιτέλεσαν το έργο της προδοσίας τους και δεν θα τα έχουν πλέον ανάγκη, δεδομένου πως στον κόσμο της προδοσίας επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας, οι δε, οι Λαοί, θα τα αφανίσουν μέσα σε λευκά κελιά, στην λήθη, και στον χλευασμό της Ιστορίας. Εν ψυχρώ και χωρίς οίκτο.

Υπάρχει ΟΜΩΣ μια παραφωνία μέσα στην ατελείωτη Ανθρωπιστική Επίθεση που συντελείται σήμερα. Φαινομενικά, έστω. ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αναρωτηθήκαμε ποτέ ΓΙΑΤΙ ένα παγκόσμιο οργουελιανό καθεστώς επιτρέπει την «διακίνηση ιδεών» και τον «ελεύθερο διάλογο» στο διαδίκτυο, έναν παγκόσμιο ιστό τεχνολογικής επικοινωνίας, όπου όλες οι αποκαλυπτικές για το σύστημα πληροφορίες μπορούν να μεταφέρονται σε τεράστιους αριθμούς ανθρώπων μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ;; Γιατί επιτρέπει να εκφράζονται οι πολίτες και να υβρίζουν, να επιτίθενται λεκτικά, στους φορείς της σκοτεινιάς ;; Τους ξέφυγε η κατάσταση ή κάτι άλλο συμβαίνει ; Στην εποχή της επιβαλλόμενης ανελευθερίας και νοητικής ακαμψίας πως επιτρέπεται κάτι τέτοιο ;;

Μήπως είναι ακριβώς αυτό που θέλουν ;;  ΙΣΩΣ. Ενδέχεται, είναι πιθανό, και πάλι ίσως, να επιτρέπεται η «ελεύθερη έκφραση» στο διαδίκτυο, ΕΠΕΙΔΗ :
1.  Αποτελεί για το σύστημα μια μοναδική πηγή πληροφοριών, σχεδίων και προθέσεων. Και είναι η Πληροφορία το όπλο της εποχής, κυρίως η γνησιότητά της και η δυνατότητα ορθής αξιοποίησής της, και όχι τα συμβατικά όπλα άλλων εποχών.
2.   Δίνει στο σύστημα ατομικές πληροφορίες για τον καθένα μας, ειδικά μέσω των μέσων «κοινωνικής δικτύωσης», εκεί όπου αμέτρητοι πολίτες αναρτούν ακόμα και το πόσες κουταλιές ζάχαρη έβαλαν στον πρωινό καφέ τους. Αλλά και μέσω των ιστολογίων. Και είναι η δυνατότητα ανωνυμίας στο διαδίκτυο, έτσι κι αλλιώς, το ανέκδοτο της εποχής.
3. Επιτρέπει την ανάπτυξη ψευδαισθήσεων κοινωνικής ελευθερίας και έκφρασης. Αν ήταν το καθεστώς ολοκληρωτικό, δεν θα επέτρεπε τις διαδικτυακές διαλεκτικές δραστηριότητες, έτσι δεν είναι ;; Άρα δεν είναι .... αφού το επιτρέπει. Ή μήπως είναι ;;(!)
4.  Μέσα στην ψευδαίσθηση των διαδικτυακών «αποκαλύψεων» μεταφέρει, ντυμένη με τον πλέον νομιμοφανή και αληθοφανή μανδύα, την πιο αισχρή προπαγάνδα, νοητική τρομοκρατία και ιδεολογική υπονόμευση. Και μολύνει την πραγματική ανθρώπινη επικοινωνία, επιβάλλοντας την ψευδοαναγκαιότητα των καλωδίων και τεχνολογικών συνδέσεων προκειμένου εκείνη να υπάρχει. Κι ας αντιπροσωπεύουν οι αναμφισβήτητα παντοδύναμες λέξεις ένα μικρό ποσοστό της ουσίας της ανθρώπινης επικοινωνίας. 
5. Η διαδικτυακή υπερπληροφόρηση ισοδυναμεί με νοητικά βίαιη παραπληροφόρηση, όταν δεν ξέρει κανείς που να σταματήσει. Και είναι σαφές πως οι περισσότεροι δεν βλέπουν το «Στοπ», αλλιώς δεν θα υπήρχε σε έξαρση η «διαδικτυακή εξάρτηση». 
6.  Κυρίως, εφαρμόζει τον κανόνα που λέει αν θέλεις να αποτρέψεις έναν άνθρωπο, πολύ περισσότερο μια ομάδα ανθρώπων, να πραγματοποιήσει μια δίκαιη, έστω, απειλή, βάλε τον να μιλήσει για αυτήν, για τα σχέδιά του, για τους λόγους, τις αιτίες, την ανάγκη του αυτή. Όσο περισσότερο εκφράζεται κάποιος πολίτης διαδικτυακά για την οργή του, τόσο λιγότερες πιθανότητες υπάρχουν να πράξει κάτι οργισμένο. Όσο δίκαιο κι αν είναι το αίτημα. Και η οργή.

Πιθανό συμπέρασμα : Το σύστημα θα νιώσει ότι απειλείται πραγματικά η πρωτοκαθεδρία του, την μέρα που οι σχολιασμοί, οι πολιτικές αναρτήσεις και διάλογοι και η πολιτική διαδικτυακή έκφραση, σωπάσουν. Γιατί είναι στην Σιωπή που επωάζονται οι σπόροι της ουσιαστικής και γνήσιας Αλλαγής, Ανατροπής, Υπέρβασης, και μετάβασης στην Κοινωνία και Εποχή του Ανθρώπου.
Η τεχνολογική επικοινωνία μας έδωσε την ψευδαίσθηση των ατελείωτων δυνατοτήτων επαφής, και ξεχάσαμε πως η πραγματική επικοινωνία τελείται σε πιο λεπτοφυή επίπεδα ύπαρξης. Αυτά που απειλούν το εκάστοτε σύστημα, γιατί δεν γνωρίζει πως να τα χειραγωγήσει. Και ούτε πρόκειται να καταφέρει να μάθει, γιατί το Πνευματικό πεδίο δεν έχει θέση κρατημένη για τον ολοκληρωτισμό, κι ας τον ονόμασαν «Δημοκρατία».
Μαρία Καλαμπάκα 
ΠΗΓΗ http://ellaas-omoiwn.blogspot.gr/2013/04/blog-post_11.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια: