Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΒΟΜΒΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ: "ΙΔΟΥ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ "

Οι δημοσιογράφοι Μάκης Βραχιολίδης και Γιάννης Παπαζήσης (κάτω φωτό) 
κατέθεσαν επιστολή-βόμβα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον συνεταίρο του στην κυβέρνηση, υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο (πιο κάτω ο αριθμός πρωτοκόλλου της επιστολής, όπως εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου) και τους θέτουν προ των ιστορικών ευθυνών τους. Τους προτείνουν συγκεκριμένες σωτήριες λύσεις για.....

την άνεση απεμπλοκή της χώρας από την τυραννεία των μνημονίων, λέγοντάς τους ότι οφείλουν να πράξουν άμεσα τα δέοντα και όχι να υπηρετούν τους δανειστές-εκβιαστές της διεθνούς τοκογλυφίας. 
Διαβάστε τις άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για τη σωτηρία της χώρας. 
Αριθμός Πρωτοκόλλου: 1312/16-12-15
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ                                                                                                      ΑΘΗΝΑ 16/12/2015
ΕΠΙΣΤΟΛΗ                   
Των δημοσιογράφων
Μάκη Βραχιολίδη, Γιάννη Παπαζήση
προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα
Κοιν. Πάνο Καμμένο (ΥΠΕΘΑ)
ΘΕΜΑ: ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!
             Κύριε Πρωθυπουργέ,
Στο ανώτατο αξίωμα που βρίσκεστε, οφείλετε να υπερασπίζεστε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της πατρίδος. Όταν όμως δηλώνετε δημοσίως ότι η συμφωνία που υπογράψατε με τους δανειστές μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ήταν αποτέλεσμα εκβιασμών και ασφυκτικών πιέσεων που δεχτήκατε, αναρωτιέται κανείς αν τελικά υπερασπίζεστε  τα συμφέροντα του ελληνικού λαού ή εκτελείτε εντολές των ευρωπαίων τοκογλύφων! Τα νομοσχέδια πάντως που φέρνετε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή, προκειμένου να λάβετε τα ψιχία των δόσεων, νομοσχέδια τα οποία κατακρεουργούν περαιτέρω τον φορολογούμενο πολίτη, δεν συνιστούν προάσπιση των δικαίων του και της συνταγματικής νομιμότητας, αλλά το «δίκαιο» των στυγνών δανειστών/εκβιαστών!
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Οι δανειστές απαίτησαν να ψηφίσετε στη Βουλή τα παρακάτω: υπέρμετρη φορολόγηση των αγροτών, υπερβολική αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά (τουτέστιν το επικείμενο τσάκισμα του ελληνικού τουρισμού), χτύπημα στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, πρόσθετο φόρο στα ελληνικά κρασιά! Οι ελληνικές τράπεζες, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, δόθηκαν για ένα κομμάτι… κουλούρι σε διεθνείς τοκογλύφους. Σε ξένα funds δόθηκαν και τα «κόκκινα δάνεια», με αποτέλεσμα χιλιάδες Έλληνες να κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και την 1η τους κατοικία και να βρεθούν στο δρόμο! Η πρόσθετη φορολόγηση της ελληνικής μπύρας απεφεύχθη την τελευταία στιγμή, λόγω αντίδρασης του συνεταίρου σας στην κυβέρνηση κ. Καμμένου. Τέλος, πάλι μετά από στραγγαλιστικές πιέσεις των δανειστών, επίκεινται νέες ραγδαίες μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς!
Αποδεικνύεται με άλλα λόγια κύριε Πρωθυπουργέ ότι νομοθετείτε σε βάρος των Ελλήνων, οδηγώντας τον τόπο και τον λαό σε ανείπωτη εθνική καταστροφή!
Η επιστολή μας αυτή έχει δύο σκέλη: πρώτα σας δίνουμε ένα συνοπτικό κατάλογο της ελληνικής παραγωγής η οποία παραμένει ακόμη ζωντανή σε πείσμα όσων προπαγανδίζουν ψευδώς υπέρ της άποψης ότι ο Έλληνας δεν παράγει τίποτε. Απαιτούμε λοιπόν να εργαστείτε για την ανόρθωση της ελληνικής παραγωγικής δυναμικής και όχι να νομοθετείτε με βάση τα συμφέροντα των δανειστών/εχθρών της χώρας.
Στο δεύτερο μέρος, η επιστολή μας σάς προτείνει σωτήρια λύση για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, με την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, τον οποίο και αυτόν φροντίσατε να τον ξεπουλήσετε στους δανειστές έναντι του ευτελούς τιμήματος των 50 δις ευρώ. Χαρίζετε τον ορυκτό μας πλούτο την ώρα που η χώρα μας, σύμφωνα με μελέτη του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Γεωεπιστημών και Φυσικών Πόρων (κάτω φωτό),

εμφανίζεται να κατέχει την 4η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα στις χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου (20.000 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα). Αν λοιπόν εσείς κύριε Πρωθυπουργέ, τα πολλά τρισεκατομμύρια που θα κέρδιζε η χώρα μας εκμεταλλευόμενη τον ορυκτό της πλούτο, τα χαρίζετε για ψιχία στους τοκογλύφους, ασφαλώς διαπράττετε εθνικό έγκλημα.
Θυμίζουμε ότι το 2007, ο εξαίρετος καθηγητής ορυκτολογίας και πρόεδρος της κρατικής καναδικής εταιρείας πετρελαίου κ. Φώσκολος δήλωνε δημόσια ότι νοτίως της Κρήτης υπάρχει ποσότητα πετρελαίου που αντιστοιχεί σε 10 έως 35 δις βαρέλια. Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, κατά το κοινώς λεγόμενο, ώσπου φτάσαμε στο σημείο να έρθει στη χώρα μας, κατόπιν προσκλήσεως από την ελληνική κυβέρνηση, η νορβηγική εταιρεία PGS για να κάνει σεισμικές έρευνες και να εντοπίσει πού υπάρχει πετρέλαιο στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης.

      Οι Νορβηγοί της PGS λοιπόν επιβεβαίωσαν τα όσα είπε ο καθηγητής κ. Φώσκολος με τον πλέον επίσημο τρόπο, έτσι που αυτή τη στιγμή μιλάμε με το δεδομένο ότι στα έγκατα της θάλασσας, νοτίως της Κρήτης κρύβεται πετρέλαιο που αντιστοιχεί  περίπου σε 30 δις βαρέλια!

Το ελληνικό κράτος, αντί να πάρει την πλατφόρμα που υπάρχει στη Θάσο δια κρατικοποιήσεως και για 40 χρόνια να λειτουργεί μόνο με Έλληνες εργαζόμενους και να την εγκαταστήσει νοτίως της Κρήτης με τις ανάλογες τροποποιήσεις, αρχίζοντας να αντλεί πετρέλαιο, κώφευσε και μια κρατική περιουσία -όλων μας- πολλών εκατοντάδων  δις ευρώ παραμένει  ανεκμετάλλευτη. Η αδράνεια των πολιτικών άφησε τον χρόνο να λειτουργεί εις βάρος μας και φτάσαμε στο σημείο η κυβέρνησή σας να διαπράξει πρωτοφανές πολιτικό έγκλημα. Στη συμφωνία που συνάψατε με τους δανειστές δημιουργήθηκε ένα νέο ταμείο στο οποίο θα υπάγονται τα πάντα! Όλα όσα ανήκουν στο δημόσιο, είτε αυτά βρίσκονται επάνω από το έδαφος είτε βρίσκονται στο υπέδαφός μας και όλα αυτά κοστολογούνται μόνο 50 δις, ενώ μόνο τα πετρέλαιά μας νοτίως της Κρήτης αξίζουν πολύ περισσότερο από 1 τρις ευρώ! Πρόκειται δηλαδή για πραγματικό ξεπούλημα της περιουσίας μας με εγκληματικό τρόπο . 
Πιο κάτω λοιπόν, σας προτείνουμε την αποτροπή του εγκλήματος (έστω την ύστατη στιγμή) με τη λύση για την αξιοποίηση του φυσικού μας αερίου.
ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΗΘΕΝ ΦΤΩΧΗ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ «ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ» ΕΛΛΗΝΕΣ
Στον τομέα των ορυκτών είμαστε πρώτοι σε παραγωγή και εξαγωγές παγκοσμίως στον μαγνησίτη στον λευκόλιθο στον μπετονίτη στον περλίτη στην κίσσηρη και στον χουντίτη. Είμαστε πρώτοι σε παραγωγή  πανευρωπαϊκώς στον βωξίτη, στην αλουμίνα στο νικέλιο και  στο σιδηρονικέλιο. Είμαστε δεύτεροι σε παραγωγή στον κόσμο στους σμικτήτες, πέμπτοι σε παραγωγή μαρμάρων, έχουμε πολύ μεγάλη  παραγωγή μεικτών θειούχων, αταπουλγίτη, άστρων, γύψου, ολιβίνη, χαλαζία, δολομιτών, τραβερτίνων, σχιστόλιθων, καολίνης, αργίλου, ανυδρίτη, ποζολάνης, δουνιτών, λιγνίτη, τάλκη, σαπωνίτη, ανθρακικέ ασβέστιο, μονολιθικά πυρίμαχα, βολαστονίτη και  γραφίτη.
στον Έβρο εξορύχτηκαν εξαιρετικότατης ποιότητας ζεόλιθοι και ο επιχειρηματίας που ήθελε να κάνει την εξόρυξη μαζικά, παρ’ ότι κατέθεσε παραγγελίες 5 εκατομμυρίων τόνων, από τους Κινέζους και παρ’ ότι θα άνοιγε 600 νέες θέσεις εργασίας στον Έβρο, δεν μπόρεσε να πάρει άδεια εξόρυξης. Παρόμοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά και οι συνέπειες είναι οδυνηρές διότι δεν ανοίχτηκαν νέες θέσεις εργασίας και δεν ήρθε νέο πολύτιμο συνάλλαγμα στη χώρα μας εξαιτίας της μη παραγωγής και εξαγωγής ορυκτων.
             Στον τομέα των τροφών  είμαστε τρίτοι παγκοσμίως σε παραγωγή ελαιολάδου και ελιών, τρίτοι  παγκοσμίως στην παραγωγή κρόκου, ακτινιδίων και ροδακινιών. Είμαστε πέμπτοι σε εξαγωγές παγκοσμίως στα σπαράγγια, έβδομοι σε εξαγωγές βαμβακιών και δέκατοι σε εξαγωγές τυροκομικών προϊόντων. Αν σήμερα πάει κάποιος στις ΗΠΑ θα δει ότι η χώρα μας κρατά τα ηνία σε ανεφοδιασμό της χώρας αυτής  σε τσιπούρες και λαβράκια. Θα δει ότι είμαστε οι κυριότεροι προμηθευτές των ΗΠΑ σε παρασκευασμένα φασόλια .Το 1/3 σε εισαγόμενα αιγοπρόβεια  γάλατα και τυριού φέτας στις ΗΠΑ είναι από την Ελλάδα. Το 1/4 των εισαγόμενων σωλήνων από σίδηρο και χάλυβα στις ΗΠΑ είναι από τη χώρα μας, το ίδιο συμβαίνει και με τα ξυραφάκια όπου εκατοντάδες χιλιάδες από αυτά τα εισάγει η Αμερική από την Ελλάδα. Ακόμη πρέπει να πούμε ότι το 1/3 των αποξηραμένων σύκων των ΗΠΑ εισάγεται από την πατρίδα μας. Στα προαναφερθέντα προϊόντα έχουμε ως ανταγωνιστές την Κίνα την Γερμανία την Ιταλία την Ισπανία την Τουρκία την Αυστραλία και άλλες χώρες και πρωτεύουμε διότι τα ελληνικά προϊόντα είναι πρώτης ποιότητας και στο εξωτερικό το γνωρίζουν αυτό διότι τα ελαιόλαδά μας, τα κρασιά μας τα μέλια μας και άλλα προϊόντα μας κερδίζουν συνεχής σε παγκόσμιους διαγωνισμούς ελέγχου ποιότητας.
    Παγκοσμίως είμαστε πολύ μεγάλοι παραγωγοί σε χάλυβα και τσιμέντο, είμαστε πρώτοι στον αριθμό εμπορικών πλοίων, κατασκευάζουμε πλέον πολύ υψηλού επιπέδου ηλεκτρονικά προϊόντα και ηλεκτρονικά λογισμικά που χαίρουν παγκοσμίου εκτιμήσεως, κατασκευάζουμε κατασκοπευτικά οχήματα αντιβαρύτητας που αγοράζονται από 14 στρατεύματα και χρώματα που κάνουν τα αντικείμενα αόρατα στα ραντάρ, δηλαδή στελθ. Στον τομέα των χρωμάτων στην βιομηχανική περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης κατασκευάζονται από ελληνική εταιρεία χρώματα με τα οποία βάφουν τα οχήματα τους οι δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες οχημάτων της Γερμανίας. Οι εξαγωγές μας σε χρώματα είναι πολύ μεγάλες και τα προτιμούν οι μεγαλύτερες βιομηχανίες του κόσμου όσο και αν αυτό φαίνεται απίστευτο. Για όλα τα παραπάνω ευθύνεται η οξύνοια των Ελλήνων εργατών και επιστημόνων αλλά και των Ελλήνων επιχειρηματιών που έχουν να αντιμετωπίσουν τους παραγωγούς των άλλων χωρών αλλά και το ληστρικά κινούμενο ελληνικό κράτος που αντί να τους φερθεί όσο πιο σωστά πρέπει, διέλυσε δια της φορολογίας πολλά εργοστάσια. Βέβαια τα περισσότερα εργοστάσια διαλύθηκαν από τους λεγόμενους εργατοπατέρες και έτσι σήμερα δεν έχουμε τη βιομηχανία που είχαμε παλαιότερα. Παρ όλα αυτά όμως έχουμε τρία ναυπηγεία που μπορούν να κατασκευάσουν κάθε είδους πλοίο και όμως δεν προτιμούνται από τους Έλληνες εοπλιστές και εργοστάσια που μπορούν να κατασκευάσουν κάθε είδους όχημα που επίσης δεν προτιμούνται από το κράτος για τις προμήθειες του αλλά και από τους Έλληνες αγοραστές.
Πρέπει στο σημείο αυτό να πούμε ότι αυτή τη στιγμή λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη παράχθηκαν ξανά τα γνωστά οχήματα πόνυ και το κράτος μπαίνει εμπόδιο στην μαζική παραγωγή τους. Πρέπει να επαναλάβουμε ότι πέρυσι ο πρόεδρος των εξαγωγέων Ελλάδος είχε πει ότι εάν τα ελληνικά προϊόντα είχαν πιστοποίηση, θα είχαν εκτοξευθεί οι ελληνικές εξαγωγές και κανείς δεν ξέρει που θα είχαν φθάσει. Το κράτος μας λοιπόν πρέπει να ιδρύσει χθες δύο ινστιτούτα πιστοποίησης προϊόντων ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα των μεγάλων πανεπιστημίων μας Ε.Μ.Π και Α.Π.Θ που έχουν παγκόσμια αναγνώριση και να πιστοποιεί δωρεάν τα ελληνικά προϊόντα που πάνε για εξαγωγή και να πριμοδοτήσει τις μικρές ελληνικές εταιρείες να εκθέσουν τα προϊόντα τους στις εκθέσεις του εξωτερικού και τότε θα δείτε πώς έρχεται πραγματικά η ανάπτυξη.
Αυτά παράγει η Ελλάδα μας, η «χώρα των απατεώνων και τεμπέληδων», όπως μας δυσφημούν παγκοσμίως τα μεγάλα Μ.Μ.Ε, χωρίς κανείς δημοσιογράφος των δικών μας μεγάλων Μ.Μ.Ε να τους απαντά όπως πρέπει!
Υπάρχει όμως και ένας πίνακας δημοσιευθείς από την εφημερίδα independent και είναι του oecd που είναι ο Παγκόσμιος οργανισμός για την Οικονομική Ανάπτυξη και Συνεργασία, όπου δείχνει ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε οι πλέον εργατικοί σε όλη την Ευρώπη. Αυτός ο πίνακας είναι προς απάντηση όλων όσων μας αποκαλούν τεμπέληδες!
ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ
Πριν λίγο καιρό βλέποντας προσεκτικά τον κατάλογο με τα προϊόντα που παράγουμε από την ΠΑΣΕΓΕΣ διαπιστώσαμε ότι η αγροτοκτηνοτροφική μας παραγωγή εσκεμμένα στράφηκε προς λάθος κατευθύνσεις. Αν δούμε τι ποσότητες παράγουμε στα 40 πλέον βασικά προϊόντα, θα αντιληφθούμε το μέγεθος του εγκλήματος που διέπραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Σε ορισμένα από αυτά τα βασικά προϊόντα υπάρχει υπερεπάρκεια μέχρι και 10 φορές πάνω από αυτά που χρειαζόμαστε και σε ορισμένα τραγικές, τραγικότατες ελλείψεις.
Στη ζάχαρη για παράδειγμα είχαμε 5 μεγάλα εργοστάσια που κάλυπταν τη ζήτηση στη χώρα μας και έδιναν δουλειά σε χιλιάδες αγρότες ζαχαρότευτλων και τώρα δεν υπάρχει παρά μόνον ένα και αυτό υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα να εισάγουμε ζάχαρη από τη Γερμανία παρακαλώ. Αν αυτό δεν είναι έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού τότε τι είναι;;; Στο μαλακό σιτάρι, που από αυτό γίνεται το ψωμί παράγουμε μόνο το 1/3 από αυτό που έχουμε ανάγκη και το υπόλοιπο το εισάγουμε, τη στιγμή που χιλιάδες στρέμματα γης μένουν ακαλλιέργητα διότι κανείς δεν δίνει κίνητρα στους αγρότες για να καλλιεργήσουν σιτάρι. (Πρόσφατα τους αγρότες τους υπερφορολογήσατε). Το ίδιο συμβαίνει με τις φακές, με τα ρεβύθια, τα φασόλια, το κριθάρι, τα λεμόνια, με τα αχλάδια, τις πατάτες και το καλαμπόκι. Σε μερικά από αυτά τα προϊόντα, όπως τις πατάτες, χιλιάδες τόνοι πετάγονται κάθε χρόνο διότι κάποιοι έμποροι προτιμούν τις εισαγωγές, λόγω του ότι είναι πιο φθηνές και τις διοχετεύουν στην αγορά καταστρέφοντας κυριολεκτικά τους Έλληνες παραγωγούς. Εδώ λοιπόν το κράτος πρέπει να επέμβει και να νομοθετήσει με αυστηρές κυρώσεις προς τους εμπόρους ότι εάν δεν τελειώσουν τα ελληνικά παραγόμενα προϊόντα δεν θα εισάγεται απολύτως τίποτα. Ένας τέτοιος νόμος θα μείωνε πολύ τις εισαγωγές, θα λύτρωνε τους παραγωγούς μας, θα βοηθούσε το εμπορικό ισοζύγιό μας και θα έδινε το κίνητρο σε νέους αγρότες να ασχοληθούν με τη γεωργία, διότι έτσι θα είχαν εξασφαλισμένο εισόδημα. Τις τιμές θα τις έβγαζε το κράτος από κοινού με τους αγρότες και τους εμπόρους, για να μην υπάρχουν φαινόμενα εκβιασμού από τους αγρότες προς τους εμπόρους και το αντίθετο. Το ξαναλέμε, ένας τέτοιος νόμος θα έφερνε τα πάνω κάτω και θα άνοιγε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα εξασφάλιζε την τροφική αυτάρκεια μας μέσα σε ελάχιστους μήνες διότι μία παραγωγή γεωργικών προϊόντων διαρκεί μερικούς μήνες. Δηλαδή μέσα σε μερικούς μήνες ένας και μόνο νόμος λύνει το πρόβλημα της σίτισης μας. Έτσι έρχεται η ανάπτυξη και η εξασφάλιση ενός κράτους.
Όσον αφορά τώρα την κτηνοτροφία έχουμε σοβαρές ελλείψεις στο βόειο και στο χοιρινό κρέας, αλλά και στο αγελαδινό γάλα, κάτι που συνιστά έγκλημα κατά του έθνους εκ μέρους των πολιτικών. Στα βουνά μας κάποτε υπήρχαν χιλιάδες γελάδια και σε πολλά σημεία πολύ μεγάλα χοιροστάσια και τώρα δεν απόμεινε τίποτα. Ανατολικά της Θεσσαλονίκης υπήρχε ένα χοιροστάσιο με 24.000 γουρούνια ικανά να θρέψουν όλη την Μακεδονία και τώρα είναι ερειπωμένο. Αν αυτό δεν είναι έγκλημα τότε τι είναι;;;  Ο επιχειρηματίας που είχε αυτό το τεράστιο χοιροστάσιο το οποίο έγινε με άτοκο δάνειο επί διακυβερνήσεως Παπαδόπουλου, είπε ότι το έκλεισε διότι τα εισαγωγής γουρούνια ήταν πολύ πιο φθηνά και οι έμποροι τα προτιμούσαν. Όμως, κανείς δεν είπε από τους εμπόρους στον κόσμο ότι τα γουρούνια που εισήγαγαν ήταν πολύ κατώτερης ποιότητας από τα ελληνικά και ότι από τις χώρες που εισάγονταν, οι κανόνες υγείας στην παραγωγή κρέατος ήταν άγνωστη έννοια. Απαιτεί λοιπόν το ελληνικό κράτος από τους Έλληνες παραγωγούς να τηρούν όλους τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως που αυξάνουν το κόστος της παραγωγής και δεν ελέγχει τους εμπόρους από πού φέρνουν τα κρέατα που μας ταΐζουν και γιατί είναι τόσο φθηνά… Ο νοών νοείτω…. Ένας Νόμος και μόνο είναι και πάλι αρκετός για να αλλάξουν όλα και δεν μας ενδιαφέρει τι λέει η ευρωπαϊκή πολιτική αλλά η αυτάρκεια του κράτους μας σε τρόφιμα. Ένας νόμος που να λέει ότι εάν δεν τελειώσει η εγχώρια παραγωγή δεν θα εισαχθεί ούτε ένα κιλό κρέατος ούτε ένα λίτρο γάλακτος. Αυτό θα δώσει εγγυημένο εισόδημα στους κτηνοτρόφους μας και κίνητρο σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία. Σε 2 το πολύ χρόνια θα υπάρχει πλήρης επάρκεια αγαθών και θα έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα έχουμε ένα εμπορικό ισοζύγιο ζηλευτό από κάθε χώρα του κόσμου. Εδώ θα πρέπει και πάλι να γίνει μία επιτροπή με κυβερνητικούς παράγοντες, με παραγωγούς και εμπόρους για να γίνεται η πιο δίκαιη ρύθμιση των τιμών των προϊόντων και φυσικά οι ποινές να είναι εξοντωτικές για όποιον εισάγει προϊόντα χωρίς να έχει τελειώσει η εγχώρια παραγωγή. Έτσι μόνο μπορούμε να πάμε μπροστά κύριοι του ελληνικού κοινοβουλίου και όχι με λόγια και τηλεοπτικές εμφανίσεις….
Ας δούμε τώρα και κάτι ακόμη πολύ σοβαρό. Από το 1982 η Αγροτική Τράπεζα υποχρέωσε τους αγρότες να αγοράζουν σπόρους από αυτήν, σπόρους εισαγωγής κυρίως από την εταιρεία Μονσάντο. Η εταιρεία αυτή είναι σιωνιστικών συμφερόντων και οι σπόροι της είναι ακτινοβολημένοι και μας δίνουν μονοετή φυτά υβρίδια που εάν κάποιος θελήσει να κρατήσει σπόρο από αυτά για να φυτέψει του χρόνου και να ξανά έχει παραγωγή, τα φυτά που θα βγουν δεν θα παράγουν τίποτα. Υβρίδια ύβρις κατά του Διός δηλαδή όπου Δίας στην αρχαιότητα σήμαινε θεός. Υποχρέωσαν λοιπόν τους αγρότες να πάρουν τέτοιους σπόρους λέγοντας τους ότι όποιος δεν πάρει δεν θα έχει ούτε επιδότηση, ούτε αποζημίωση σε περίπτωση θεομηνίας, ούτε άτοκο δάνειο. Πέστε μου ποιος αγρότης δεν θα έπαιρνε τέτοιους σπόρους;;; Το επακόλουθο όμως ήταν να χάσουμε την αυτάρκεια μας σε σπόρους τις γηγενείς ποικιλίες και οι αγρότες να μην έχουν τα εισοδήματα που είχαν εκ της παραγωγής τους διότι έπρεπε να αγοράζουν πλέον τους σπόρους και συγκεκριμένα ζιζανιοκτόνα κάτι που δεν ήταν απαραίτητο πριν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην κερδίζουν τίποτα σχεδόν από την παραγωγή τους και να περιμένουν τις επιδοτήσεις για να ζήσουν τις οικογένειες τους… Έγινε δηλαδή το τέλειο έγκλημα εις βάρος του έθνους μας και ουδείς λογοδότησε ποτέ για αυτό … Οι σιωνιστές βέβαια τρίβουν τα χέρια τους από την χαρά τους βλέποντας πόσο εύκολα πέσαμε στην παγίδα τους και τώρα μας έχουν πιασμένους από τον λαιμό. Τι πρέπει να γίνει θα αναρωτιέστε τώρα;;;; Να δημιουργηθούν αμέσως νέες τράπεζες σπόρων και να ενισχυθούν οι ήδη υπάρχουσες έτσι ώστε σε μία διετία έχουμε τους σπόρους αλλά και την τροφική αυτάρκεια που χρειαζόμαστε και να μην έχουμε ανάγκη κανέναν ακόμη και αν πάμε σε μία πλήρη χρεοκοπία χρηματική ως κράτος. Μόνον εάν υπάρχουν τα τρόφιμα που χρειαζόμαστε μπορούμε να κάνουμε περήφανη εξωτερική πολιτική και αυτό πρέπει να είναι ο πρώτιστος σκοπός ύπαρξης κάθε κυβέρνησης….
ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ
1.       Η Εταιρεία διαχείρισης των κοιτασμάτων μας που θα συσταθεί θα ονομαστεί  «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ» (Greek Hydrocarbon Deposits) με μόνο σκοπό την αξιοποίηση  του αμύθητου ορυκτού θησαυρού μας που συνολικά ξεπερνά τα 3 τρισεκατομμύρια ευρώ! (Τα κοιτάσματα ανήκουν και παραμένουν στο Κράτος – Η Εταιρεία αναλαμβάνει την διαχείριση της αξιοποίησης και εκμετάλλευσης του ενεργειακού τους πλούτου)
2.       Το Δημόσιο κρατά το αμεταβίβαστο του 65% της Εταιρείας!
3.       Από το υπόλοιπο, το 30% το διαθέτει σε 300 εκατομμύρια μετοχές των 100 ευρώ η μία, προς αγορά αποκλειστικά από Έλληνες Ελλάδος, Κύπρου και κυρίως Ομογένειας, αλλά και Ελληνικές Εταιρείες ή Τράπεζες! Σε μια πρωτοφανή, γιγάντια και μαζική κινητοποίηση-αναγέννηση του Παγκόσμιου Ελληνισμού!
4.       Με τον προαναφερθέντα τρόπο η Εταιρεία θα εισπράξει άμεσα 30 δις ευρώ! Από το ποσό αυτό, θα χρησιμοποιηθεί για την ισορρόπηση του Κράτους το οποίο και διαθέτει τα κοιτάσματα (Ελλάδα) το μισό ποσό, δηλαδή τα 15 δις, ώστε να κλείσει από τώρα θριαμβευτικά το Έλλειμμα του Προϋπολογισμού, αλλάζοντας διεθνώς το κλίμα και μετατρέποντας την Ελλάδα σε νέα «Τίγρη της Ευρώπης», καθώς θα υπάρξει και βέβαιο πλεόνασμα, το οποίο θα αρχίσει να μειώνει σταθερά το Χρέος!  1 δις ευρώ θα δοθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις για συνέχιση προγραμμάτων εξοπλισμού, εκσυγχρονισμού και προμήθειας ανταλλακτικών! 1 δις θα δοθεί επίσης στην ανακούφιση 1.000.000 ανέργων (από 1.000 ευρώ) με κοινωνικά κριτήρια! Τέλος, 1 δις ευρώ θα δοθεί για την ανακούφιση 1.000.000 συνταξιούχων (από 1.000 ευρώ), με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια! Τα υπόλοιπα 12 δις θα μείνουν άθικτα στο Ταμείο της Εταιρείας Υδρογονανθράκων και θα αποτελέσουν μια πανίσχυρη «δύναμη πυρός» για την επίτευξη των στόχων της έρευνας και κερδοφόρας αξιοποίησης των κοιτασμάτων, καθώς η Εταιρεία θα στελεχωθεί με το καλύτερο Ελλαδικό, Κυπριακό και Ομογενειακό Δυναμικό, όπως π.χ. τους Καθηγητές Καρυώτη, Φώσκολο, Λυγερό, Ζελιλίδη και άλλους, ώστε να είναι βεβαία και η επιτυχία των στόχων και η αξιοπιστία της Εταιρείας, που θα προσφέρει έτσι μεγάλο, εθνικό, οικονομικό, αλλά και κοινωνικό έργο! Τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας και οι μισθοί του προσωπικού και του ΔΣ, θα βαρύνουν εξ ολοκλήρου το Κράτος!
5.       Κατ’ αυτό τον τρόπο και θα διασωθεί η Ελλάδα και θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια ο θησαυρός των υδρογονανθράκων και θα υπάρξει ένας νέος «Χρυσός Αιώνας» για τον Παγκόσμιο Ελληνισμό, αφού η επένδυση στις μετοχές αυτές, θα αποφέρει τεράστια εθνικά, αλλά και ατομικά οφέλη! Η μετοχή π.χ. που θα αγορασθεί τώρα 100 ευρώ, μεθαύριο και καθώς θα προχωρούν έρευνα και εκμετάλλευση, θα ανέβει φυσιολογικά στα 150 και 200 ευρώ, προσφέροντας κέρδη της τάξης του 50% και 100% αντίστοιχα! Το Δημόσιο θα έχει τότε την ευχέρεια να αξιοποιήσει και το υπόλοιπο 5% των μετοχών που θα έχει μείνει στα χέρια του προς διάθεση (65%+30%+5%)! Ίσως με δικαίωμα προτεραιότητας αγοράς από τους πρώτους μετόχους!
6.       Τα κεφάλαια-ποσά που θα διαθέσουν οι Έλληνες όλου του Κόσμου για την άμεση αγορά των μετοχών, θα γίνονται αυτομάτως νομιμοποιημένα, αφορολόγητα και θα εξαιρούνται από έλεγχο «πόθεν έσχες» δια παντός, ενώ οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να εισάγουν πλέον οποιοδήποτε άλλο ποσό στην Ελλάδα ή να το δηλώσουν ή να το καταθέσουν σε τράπεζα, χωρίς και πάλι έλεγχο «πόθεν έσχες» και με εφάπαξ φορολόγηση 10%, μια για πάντα, χωρίς άλλη μελλοντική επιβάρυνση, προσαύξηση, πρόστιμο είτε φόρο κεφαλαίου είτε καταθέσεως! Τα κεφάλαια αυτά θα χαρακτηρισθούν ως «ελεύθερα κεφάλαια» και από εκεί και πέρα θα είναι αφορολόγητα!  Τα κινητά ή ακίνητα τα οποία θα αγορασθούν εντός Ελλάδος από αυτά τα ελληνικά «ελεύθερα κεφάλαια» και θα χαρακτηρίζονται ως «ελεύθερα κινητά ή ακίνητα» περιουσιακά στοιχεία, δεν θα αποτελούν τεκμήριο, δεν θα έχουν «πόθεν έσχες» και θα εξαιρεθούν των επιπλέον φόρων ισοβίως, ενώ θα μεταβιβάζονται ατελώς στους νομίμους κληρονόμους! Μια δηλαδή πολύ γενναία ανταμοιβή, που θα βοηθήσει όμως αποφασιστικά και την οικονομία της χώρας! Π.χ. εάν αγορασθεί ένα σπίτι με «ελεύθερα κεφάλαια ή καταθέσεις», δεν θα αποτελεί τεκμήριο, δεν θα πληρώνει ΕΤΑΚ ή «χαράτσι», ενώ θα πληρωθεί εφάπαξ για την αγορά του μόνο το ΦΠΑ! Το ίδιο και ένα αυτοκίνητο, δεν θα έχει τεκμήριο και «πόθεν έσχες», ούτε θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Παρομοίως σκάφης αναψυχής, ιδιωτικά αεροσκάφη κλπ. Στις φορολογικές δηλώσεις θα υπάρχει ειδική σελίδα «ελευθέρων περιουσιακών στοιχείων» που θα είναι αφορολόγητα!
7.       Έτσι εκτιμάται ότι θα επανέλθουν επιπρόσθετα στην Ελληνική Οικονομία και τις Τράπεζες διαφυγόντα ή αποσυρθέντα ή αδήλωτα κεφάλαια και καταθέσεις ή κρυμμένα χρήματα της τάξεως των 70 δις και πλέον, τα οποία επί 10% εφάπαξ και αφορολόγητα έπειτα εφ΄ όρου ζωής, θα αποδώσουν στο Κράτος απευθείας άλλα 7 δισ. ευρώ!
8.       Μέρος των παραπάνω «ελευθέρων κεφαλαίων» θα διαχυθούν και στην αγορά, τονώνοντας την οικονομία και δημιουργώντας νέα έσοδα για το κράτος από την είσπραξη ΦΠΑ της τάξεως των 5 δις ευρώ.! Τα ποσά αυτά, που υπολογίζονται
συνολικά από μετοχές, εισροή κεφαλαίων και νέα έσοδα ΦΠΑ σε 30 δισεκατομμύρια ευρώ (ενώ άλλα 12 δις θα είναι ανέπαφα στο εντελώς ξεχωριστό Ταμείο της Εταιρείας), θα εξαφανίσουν άμεσα το έλλειμμα, δημιουργώντας πλεόνασμα σχεδόν 10-12 δις, κάνουν φανερό ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται πια το Μνημόνιο, το ΔΝΤ και την Τρόικα, λόγω επίτευξης αλματώδους ανάπτυξης με πόρους των παιδιών της! Και ιδίως των Ελλήνων του Εξωτερικού, που έτσι, για άλλη μια φορά, θα αποδείξουν ότι αξίζουν το δικαίωμα ψήφου απευθείας από τη χώρα κατοικίας τους και μάλιστα άμεσα!
   Γιατί τα Χρέη δεν εξαφανίζονται με περικοπές και ύφεση, αλλά με ανάπτυξη, ώστε ο λόγος Χρέος προς ΑΕΠ (ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ) να βαίνει μειούμενος! Αυτός θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος κανόνας ενός Μνημονίου!
   Το παρόν Σχέδιο Ενεργειακών Κοιτασμάτων πετυχαίνει όλους τους στόχους ταυτόχρονα:
1.      Φέρνει ξανά στην οικονομία αδήλωτα ή διαφυγόντα ή κρυμμένα ή νέα ομογενειακά κεφάλαια, εισοδήματα και καταθέσεις ύψους 100 δις ευρώ, χωρίς «πόθεν έσχες» και χωρίς πρόστιμα!
2.      Από αυτά, τα 30 δις επενδύονται αφορολόγητα σε μετοχές, της «Ελληνικά Κοιτάσματα Υδρογονανθράκων», τα οποία παραμένουν σε ελληνικά χέρια, υπό κρατικό έλεγχο και ιδιοκτησία!
3.      Εξαφανίζει το έλλειμμα του Προϋπολογισμού, χωρίς κανένα νέο επώδυνο μέτρο, προσφέροντας 15 δις στο κρατικό ταμείο, από τα παραπάνω!
4.      Τα υπόλοιπα 70 δις χωρίς «πόθεν έσχες» φορολογούνται εφάπαξ (μια για πάντα) με 10% και νομιμοποιούνται αμέσως, χωρίς καμμία περαιτέρω επιβάρυνση, όπως και τα κινητά ή ακίνητα που θα αγορασθούν με αυτά στην Ελλάδα, αποδίδοντας στη χώρα άμεσα ακόμη 7 δις ευρώ, συν τα έσοδα ΦΠΑ από αγορές που υπολογίζονται σε άλλα 5 δις τουλάχιστον (λόγω των σημερινών χαμηλών τιμών και ευκαιριών)!
5.      Δημιουργείται έτσι πλεόνασμα τουλάχιστον 7+5=12 δις στον προϋπολογισμό, απογειώνοντας την οικονομία!
6.      Αυξάνει εντυπωσιακά το ΑΕΠ, μειώνοντας σημαντικά τον λόγο Χρέους/ΑΕΠ!
7.      Πετυχαίνει σημαντικά φθηνότερο κρατικό δανεισμό (χαμηλά σπρεντς), λόγω θεαματικής βελτίωσης των μεγεθών της οικονομίας!
8.      Ζωντανεύει την αγορά, ρίχνοντας νέα κεφάλαια αγορών και επενδύσεων!
9.      Ενισχύει τις Τράπεζες σε ρευστότητα, με νέες καταθέσεις!
10.  Δίνει κοινωνική και οικονομική ανάσα σε 1 εκατομμύριο ανέργους και επίσης σε 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, με βοηθήματα των 1.000 ευρώ για τον καθέναδιατηρώντας τη γαλήνη, την ηρεμία και την ελπίδα στον τόπο!
11.  Προσφέρει ακόμη 1 δις ευρώ στις Ένοπλες Δυνάμεις για την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας, που αποτελεί και τον άγρυπνο φύλακα των Ελληνικών Θαλασσών και Κοιτασμάτων!
12.  Ενώνει τον Παγκόσμιο Ελληνισμό σε μια γροθιά, σε έναν σκοπό, σε ένα όραμα, δίνοντας σε όλους τους Έλληνες του Κόσμου την ευκαιρία να επενδύσουν στην πατρίδα, σώζοντας την πατρίδα!
13.  Ελευθερώνει την Ελλάδα και τους Έλληνες από το Μνημόνιο, την Τρόικα και το ΔΝΤ, ανατρέποντας με τη βοήθεια του Θεού τη δυσμενή πορεία, ακριβώς δίπλα στο «χείλος του γκρεμού»!
   Αρκεί η Κυβέρνηση και τα Πολιτικά Κόμματα, να ξεκινήσουν τώρα, αμέσως, χωρίς καν «ανακηρύξεις» και «διακηρύξεις», γιατί ξέρουμε πλέον τι τεράστιο πλούτο και τι μοναδικές προοπτικές έχουμε!
[πηγή: νοιάζομαι]
Κύριε Πρωθυπουργέ,
έχετε χρέος να αξιοποιήσετε τον τεράστιο ορυκτό μας πλούτο προς όφελος του έθνους μας! Πρέπει να θέσετε το θέμα στη Σύνοδο των αρχηγών της Ε.Ε. λέγοντάς τους ότι θα τα εξορύξετε με ρήτρα το ευρώ για να το ισχυροποιήσετε έναντι του δολαρίου και να διοχετεύσετε το φυσικό αέριο μόνο εντός της Ε.Ε. προς κάλυψη των αναγκών της χώρας μας και των κρατών της Ε.Ε.! 
Θέστε θέμα στους ηγέτες της Ε.Ε.  ότι από τα κέρδη της χώρας μας θα αποπληρώνουμε το πραγματικό μας χρέος και μόνον αυτό μετά από λογιστικό έλεγχο τον οποίο θα διενεργήσουν έγκριτοι νομικοί από όλο τον κόσμο και όχι άνθρωποι-μαριονέτες του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
Αν πράξετε τα παραπάνω, θα εκλέγεστε για πολλά έτη Πρωθυπουργός και το όνομά σας θα γραφεί με χρυσά γράμματα στην Ιστορία. Σε διαφορετική περίπτωση, εφόσον συνεχίσετε να ακολουθείτε πιστά τις εντολές των δανειστών-τοκογλύφων, η Ιστορία θα σας κρίνει με τον χειρότερο τρόπο!
Υ.Γ. Ετοιμάζεστε να προβείτε σε ένα ακόμη έγκλημα: στο ασφαλιστικό το οποίο θα τσακίσει περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις του λαού! Όπως ανακεφαλαιοποίησατε τις Τράπεζες για να αποφύγετε «κούρεμα» των καταθέσεων, οφείλετε να πράξετε το ίδιο και με το ασφαλιστικό. Να προβείτε δηλαδή στην ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων. Με αυτό τον τρόπο θα σώσετε και τα ταμεία, ενώ θα δημιουργήσετε και Κρατική Ασφαλιστική Τράπεζα στην οποία θα καταθέτουν οι Έλληνες τα χρήματά τους και η οικονομία θα πάρει μπροστά!
Μετά τιμής
Μάκης Βραχιολίδης
Δημοσιογράφος-εκδότης εφημερίδος 
«Ανεξάρτητος & Διπλωματικός Παρατηρητής»
Γιάννης Παπαζήσης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας

1 σχόλιο:

Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μια υγιής ελληνική αντίδραση εναντίον των καθημερινών εγκλημάτων που διαπράττονται εναντίον της Ελλάδας, από τους "εταίρους" μας με την αρμονική συνεργασία των ελληνικών κυβερνήσεων.

Οι διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα σας είναι σωστά. Φυσικά, και η Ελλάδα δεν είναι χώρα φτωχή, αλλά ούτε οι Έλληνες τεμπέληδες και άχρηστοι. Δυστυχώς, όμως, και αυτή είναι η σημαντικότερη μακροχρόνια εθνική απειλή, ένα πολύ σημαντικό τμήμα του ελληνικού λαού πιστεύει ότι είμαστε λαός ξοφλημένος και ότι η Ελλάδα ....δεν παράγει τίποτε. Παράλογη πεποίθηση, αλλά δείχνει το πόσο αποτελεσματικές είναι οι πολυάριθμες και πολυδιάστατες "πλύσεις εγκεφάλου", που λειτουργούν απτόητες με όλες τις κυβερνήσεις.

Ωστόσο, κατά την κρίση μου, το πόνημα αυτό των δημοσιογράφων είναι ημιτελές και θα πρόσθετα και φοβικό. Διότι, εδώ που φθάσαμε με την οικονομία μας να έχει μεν δυνατότητες, αλλά η παραγωγική της δομή να έχει καταστραφεί κατά ένα πολύ σημαντικό της τμήμα, με τη μακροοικονομική πολιτική που επιβάλλεται λεπτομερώς από το διευθυντήριο της ΕΕ και είναι παντελώς ακατάλληλη, αλλά και επικίνδυνη για την ελληνική περίπτωση, με την κατανομή του εισοδήματος και του πλούτου που άγγιξε πρωτόγνωρα ύψη, με μια ανεργία που η απορρόφησή της θα χρειαστεί δεκαετίες, και με την προοδευτική φτωχοποίηση του πληθυσμού, κλπ., κλπ., πως φαντάζεστε ότι μπορεί να αξιοποιηθούν οι, όντως, σημαντικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας; Με τη συνέχιση της άγριας λιτότητας; Με την αφαίμαξη του συνόλου του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου; Με το ξεπούλημα των πάντων; Με σκάνδαλα ανάλογα αυτού του, προς το παρόν, τελευταίου των 4 συστημικών τραπεζών;

Καλές και σωστές οι επισημάνσεις σας. Αλλά, στο σημείο που φθάσαμε, τίποτε πια δεν μπορεί να επιχειρηθεί, με κάποιες ελπίδες επιτυχίας, χωρίς ΡΗΞΗ! Και όταν αναφερόμαστε σε ΡΗΞΗ, φυσικά αυτή περιλαμβάνει και την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα.

Το φοβάστε; Το θεωρείτε Αρμαγεδδών; Αποφεύγετε να το συζητάτε; Καταρχήν, μπορεί να έχετε κάποιο δίκαιο να φοβάστε το άγνωστο και να προτιμάτε το γνωστό. Αλλά, ρίξτε μια κριτική ματιά σε αυτό το "γνωστό", διερωτηθείτε που μας σέρνει αυτό το "γνωστό" και, λογικά, θα μετριάσετε, ή και θα εξαλείψετε το φόβο του αγνώστου. Κυρίως, όμως, θα εξαρτήσετε το βαθμό επιτυχίας του αγνώστου από τις δικές μας προσπάθειες, προοπτικές και προσμονές. Αν, πράγματι, πιστεύετε σε αυτές, τότε δεν πρέπει να κυριαρχεί ο φόβος.

Τώρα, βέβαια, αν με ρωτήσετε με "ποιους θα πάμε στο εθνικό μας νόμισμα" θα αποφύγω να σας απαντήσω, απλώς, διότι προς το παρόν δεν βλέπω ικανό οδηγό για να μας οδηγήσει εκεί. Ακριβώς, όμως, προς αυτή την κατεύθυνση θα έπρεπε να στρέψουμε τις προσπάθειές μας. Προς την εξεύρεση ενός αρχηγού, που δεν θα μας προδώσει ή ενός συλλογικού οργάνου, που θα εγγυηθεί την επιτυχία (με το μικρότερο δυνατό κόστος)αυτού του περάσματος της φωτιάς, προς τη σωτηρία.